Problema fonturi între MAC-uri
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

De ceva timp, mă confrunt cu o problemă legată de fonturi. Culmea că e vorba de fonturi de MAC. Am doi clienți cu care colaborez de ceva timp. Ne trimitem, întotdeauna, proiectele de InDesign CS3 după ce în prealabil se face un Package la ele. Astfel încât, teoretic să nu existe probleme cu fonturile, linkurile, etc. Și totuși, sunt situații în care nu pot instala fonturile lor, sau se instalează dar nu am acces la ele. Să luăm un exemplu. Am un proiect în care se folosește Times (TT). Îl am. Am lucrat cu el. Și totuși, în proiectul în cauză, nu pot folosi Times regular. Nu îmi apare în proiectul de InDesign. Dacă fac un proieect nou, pot să-l folosesc. Același lucru se întâmplă și în cazul clienților. Degeaba le trimit fontul, că nu îl pot instala sau dacă l-au instalat nu se poate folosi.

În cazul meu, am încercat două variante:
A. Crearea în Fontbook a unui folder pentru fiecare client și acolo instalez fonturile, caz în care unele nu le pot accesa, și atunci, am încercat varianta

B. Să le instalez direct în Sistem. Caz în care le pot accesa, dar cum am spus, unele nu funcționează cum trebuie (vezi exemplul cu Times).

Soluții?

Mulțumesc frumos.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cu siguranta intra in conflict cu fonturile de sistem

solutii - personalizarea fontului (ex: Times-NumeClient)
- crearea unor seturi de fonturi specifice pe clienti
- dezactivarea tuturor fonturilor (mai putin celor necesare SO)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07
dacuBurebista - 01 Februarie 2011 11:43 AM

cu siguranta intra in conflict cu fonturile de sistem

solutii - personalizarea fontului (ex: Times-NumeClient)
- crearea unor seturi de fonturi specifice pe clienti
- dezactivarea tuturor fonturilor (mai putin celor necesare SO)

Să stau să văd care sunt fonturi de OS și care nu, îmi pare imposibil, la ora actuală. Ideea cu crearea de seturi de fonturi specifice clientului și redenumirea lor cred că este ceva mai realizabilă.

Mulțumesc frumos.

Să ai o zi frumoasă.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

font explorer x pro merită toți banii!!!
(ori îl ai ori nu, nu-l vei găsi “demo”)

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

Nu e chiar imposibil
Descarca versiunea anterioara FontExplorer (care e free) de aici
poti gasi conflictele si/sau sa vezi versiunea de font

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

am uitat sa mentionez, in captura e selectat Arial (cel instalat de sistem). Dupa instalarea Office, a aparut si cel de deasupra lui, care a fost dezactivat.
In felul asta vei vedea care e problema cu Times, Times TT, Times New Roman sau TimesNewRoman

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….