Transforma automat alb negru in color
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.02.11

Salutare
Am o problema si nu stiu cum sa-i dau de cap.
Am un MacBook cu sistem de operare OS X 10.6.6 si vreau sa deschid fotografiile alb negru facute in format cr2 (RAW) factute cu un Canon 5d mark 2 dar mi le deschide color (ele sunt facute cu aparatul alb negru dar cand vreau sa le pun in photoshop sau in programul lui PicureStyleEditor le deschide color). Practic cu orice as deschide aceste fisiere cr2 (RAW), chiar daca sunt facute cu aparatul alb negru, ele se deschid tot color.
Dupa parerea mea este de la sistemul de operare.
Stie cineva unde as putea sa modific sa nu mai imi transforme in color?
Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Poate ca zic o prostie, dar la RAW nu fix aia este avantajul ca de la fiecare culoare se salveaza separat o matrice de pixeli? Nu poti sa dai din program sa ti le transforme in alb-negru?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Germania
Macuser din: 26.11.09

exact, fotografierea in format RAW are ca rezultat fotografii ce nu trec prin procesul de comprimare JPEG si alte setari de culoare, sharpness etc facute in aparat. Deci ti le arat exact asa cum trebuie sa ti le arate. Le vrei alb-negru cum le-ar fi scos aparatul, atunci mergi in softul de la Canon, Digital Photo Professional si selecteaza acolo la Picture style - Black&White;