DSLR Canon vs vremea rece de afara
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Am o intrebare pentru cei cu experienta… Am un DSLR Canon EOS, ma intereseaza daca cineva a mai facut poze afara cu un DSLR Canon in conditiile meteorologice actuale?

In manualul de utilizare scrie la temperatura de functionare 0-40 grade Celsius, pe net insa am gasit discutii pe diferite forumuri ca se poate folosi si la temperaturi mai mici dar cu atentie. Adica trebuie avut grija cand camera ajunge intr-o incapere mult mai calda, camera trebuie sa ramana in geanta vreo 1-2 ore pana se incalzeste totul treptat, altfel din cauza umezelii apare condensul, etc…

Temperatura la care as vrea eu sa folosesc camera ar fi aproximativ intre -10 si -5 grade Celsius. Voi va folositi camerele DSLR in conditii asemanatoare? Voi ce experienta aveti cu temperatura scazuta vs camera?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

este ok atâta timp cât camera are timp de aclimatizare de la cald la frig și/sau invers, deși problemele mai mari sunt atunci când vii cu camera rece în încăperi puternic încălzite
in plus de asta, în geanta în care am camera, am mereu un pliculeț de silicagel

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Nikon D40 la -7 grade n-a avut nici o problema. Direct in rucsac si pe afara. A stat ruccsacul ala cu orele asezat pe zapada…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

canon 40D pe la -20 a cedat la un moment dat, dar in rest am forjat-o 5 zile la rand in frig.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

Olympus E 500, la -15, fara probleme.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Mersi de raspunsuri pentru toti! Pentru senzorul aparatului temperatura scazuta este chiar buna pentru ca asa ies imaginile mai faine, dar in schimb bateria probabil o sa ma tina mai putin. Eu eram curios in general cum influenteaza temperatura scazuta - camera in general, pentru ca am vazut pe net ca la camere DSLR mai vechi ce se folosesc la temperaturi scazute trebuia folosit un ulei special pentru partile mecanice.