sper sa nu apr ridicul,am citit pe sit-ul apple despre el,dar tot nu imi dau seama cum functioneaza si merge in romania?imi poate explica si mie care e principiul de functionare a apple tv si ce intrebuintari are?multumesc
Toate operațiunile la noul Apple TV se fac prin internet, adică trebuie să fie permanent conectat la o net, iar filmele se stream-uiesc, de pe net, sau de pe un calculator unde sunt stocate. Teoretic ar merge în Ro dacă ai cont pe ITMS USA și ai credit pe el din gift card-uri.
Pai nu poti sa descarci filme ca nu are HDD. Fara suparare, nu stiu ce nu intelegi, pe apple.com scrie foarte clar http://www.apple.com/appletv/ sunt si video-uri in care il prezinta.
deci din cate am inteles,poti sa vezi filme doar daca le inchiriezi,deci la fiecare film trebuie sa dai ban pe el nu?se pot evita costurile pt inchirierea filmelor?
Buna!
eu am un model argintiu cu hard de 40 gb.
exista un soft se numeste xbmc care se poate instala pe device
acest soft seamana cu cel al unui mediaplayer. adica ai pictures, videos, music, etc..
In videos ai un subfolder movies. aici stochezi filmele.
cum urci filmele in movies..
exista un soft, Cyberduck pe care il instalezi pe un alt device gen laptop, desktop care trebuie sa fie conectat wireless la un router la care e conectat si apple tv-ul.
in casuta de quick connect introduci urmatoarea adresa: ftp://frontrow@appletv.local
in acel moment te conectezi la apple tv si trebuie sa apara o lista cu toate folderele din xbmc, inclusiv movies.
poti lua cu drag’n'drop orice folder din comp si il tragi in movies.se incarca destul de repede, depinde de conexiune
astfel filmul va fi stocat pe hardul din apple tv.
filmele isi iau subtitrarea automat.
subtitrarea trebuie sa aiba aceeasi denumire ca si fisierul avi.
ia si mkv-uri de 720p insa sacadeaza un pic. nu la toate filmele depinde de frame-uri cred. am incercat sa fac ceva setari de frecventa si de sincronizare insa nu am reusit sa imi dau seama de ce sacadeaza. orice film cu rezolutie mai mica decat 720p ruleaza perfect.
eu il folosesc destul de des, si sunt f multumit.
ca sa functioneze toata treaba asta, Apple TV-ul trebuie sa aiba hard. am impresia ca cele noi(negre) nu au.
sper ca am reusit sa explic bine
Ai explicat bine, doar că modelul tău nu se mai fabrică, iar cel care se fabrică acum e radical diferit. Nu are hard disk, face numai streaming, din rețeaua locală sau din iTunes, peste net, și are sistem de operare iOS (adică are aproape aceeași arhitectură ca un iPad). Noul model are și părți bune și mai puțin bune față de cel vechi. Dar ce e radical diferit e că face numai streaming. Nu știu care mai e starea la jailbreak etc.