Winmentor in Parallels pe hard extern
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 06.02.11

Buna seara tuturor macuser-ilor. Acesta este primul meu mesaj pe acest forum, desi va urmaresc/citesc de mai bine de un an. Cu dorinta puternica pe care o am in suflet de a deveni utilizator de Mac (de oricare ar fi, dar in special portabilele ma atrag), va deranjez cu urmatoarea situatie ce nu-mi da pace:
a) in primul rand, deoarece nu-mi surade ideea de a utiliza bootcamp, se poate instala Windows prin Parallels pe un hard extern ?
b) daca da, inseamna ca se poate instala pe acel hard extern si programul de contabilitate Winmentor, dar cum vor arata datele scrise pe el: ca intr-o instalare normala de Windows sau ca ceva specific OS X ?
c) tot daca da, pentru o mai mare siguranta a datelor, recomandati instalarea bazei de date in aceasta masina virtuala sau baza de date sa fie pe un alt calculator (cu Windows) iar instalarea de Winmentor sa fie de tip Client (astfel toate datele introduse in mod curent se salveaza pe calculatorul unde este baza de date) ?

Acesta ar fi cel de-al doilea motiv, primiul fiind cel financiar, pentru care nu am facut pasul inca spre Mac.

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns pe care, cu rabdare, il veti oferi.

Alex, Piatra Neamt.

Semnătură 

Actualmente utilizator de Windows XP SP3 si Ubuntu 10.10.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.02.07

a) poti instala pe un hard disk extern. In cazul Parallels masina virutala se rezuma la un fisier cu extensia “.pvm”; in cazul VirtualBox fisierul are extensia “.vdi”; etc.
b) poti instala ce vrei tu in acea masina virtuala. Intr-o masina virtuala, file systemul este cel proprietar sistemului de operare care este instalat pe acea masina virtuala.
c) pentru siguranta datelor e bine sa pui baza pe un PC sau server care are cel putin un RAID 1.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Am inteles.
Multumesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.04.09

Iți întăresc ce ți-a spus și Gospodinul
Este riscant cu Parallels pentru siguranța datelor și nu știu cât te-ar ajuta.
Eu am instalat Winmentor pe o mașină windows cu 2 harduri 1n raid iar utilizatorii au macuri portabile cu care se loghează prin Remote Desktop Connection.
Merge fără  probleme chiar cu 4-5 useri conectați simultan fără să ai nevoie de Windows server.

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Solutia asta este si mai interesanta; nici nu ma gandisem la ea. Deci “serverul” de date este un calculator obisnuit, cu optiunea de Remote desktop activata. Spune-mi, te rog, de ce latime de banda este nevoie pentru o functionare cursiva (asta daca nu ne logam prin reteaua locala).
Multumesc pentru idee.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Eu folosesc winmentor pe macmini cu ajutorul Virtual Box.
La societate am un rack plin de sun-uri, si mentorul instalat pe un uidovz nt, unde am instalata si cheia HASP.
Pot sa zic ca merge OK.
Mentorul il folosesc de pe statia mea doar pentru vizualizare date si tiparire anumite rapoarte. Nu fac salvari, introducere de date si sunt multumit.

E.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

Scuze de intrebare, dar ce sunt sun-urile ?
Eu trebuie sa fac si introducere date, adica tot. Siguranta datelor primeaza; daca pierd ceva (bate`n lemn) ma dau cu capul de pereti.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aici ai o mica explicatie a ce sunt SUN:

http://www.oracle.com/us/products/servers-storage/servers/index.html

http://www.sun.com/servers/entry/x2100/specs.xml

Am trei servere X2100, cu cate 2 HDD de 1TB RAID, unul ca server de Mentor, altul server de WEB, altul server de mail.

Am ales SUN, deoarece sunt versatile, poti sa le depanezi fara sa le opresti, iar mai multe date gasesti in link-ul ce l-am postat.

Acum 4 ani erau varf, iar acum inca nu simt nevoia sa le schimb.

Acum, uitandu-ma pe site, vad ca seria din care am serverele nici nu se mai fabrica.

E.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie

Mda, mi-am dat seama ...
Nu ma prinsei din contextul respectiv.
Si totusi, dpdv financiar, cel mai ieftina solutie pare cea prin Remote Desktop Connection. Pentru situatia aceasta in care se utilizeaza un software nepretentios, este aproape de nerefuzat smile)
Si pare si o situatie in care ieftin nu inseamna si prost/nesigur/neinspirat.
Oare ce viteza de transfer trebuie sa poata fi accesat si prin internet. Adica, merge cu un stick Vodafone, de exemplu ? La ultima verificare pe speedtest.net mi-a aratat o viteza de down de 200kB/s iar la up de 50 kB/s (asta pana termin banda alocata).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu lucrez de pe mini - desktop.
Reteaua interna e asigurata de airport, respectiv ethernet.
Cred ca o solutie mai buna este VirtualBox-ul de la SUN. N-am avut nici cea mai mica problema.

“Oracle VM VirtualBox is an x86 virtualization software package, originally created by software company innotek GmbH, purchased by Sun Microsystems,” rezultat dupa o simpla cautare in goagal.

Cred ca SUN-Oracle sunt cele mai profi solutii entreprise.

Dupa ce ani am avut servere HP, DELL, care la 3-6 luni imi faceau problema, acestea le am de 4 ani si nu au fost oprite niciodata. Singurul cu care am avut probleme este cel pe care am instalat uindavz NT unde ruleaza Mentor-ul. Sistemul de operare mai da din cand in cand cate un crash. Pe celeleate 2 am am SO Solaris, tot a SUN-ului, la care de la instalare n-am mai lucrat DELOC!

E drept, ca la nivelul lui 2006/2007 investitia a fost de peste 10.000 iuroi. (nu numai serverele, ci si rack, UPS, etc…....) DAR FACE BANII. Am uitat de ele ca exista. Doar functioneaza, la fel ca si mini-urile.

Semnătură 

Ladă cu multe mere….