Am urmatoarea problema:
Un powerMac G3/400M, 448M ram, un hdd SCSI-9 si un hdd IDE 120G. Pe hdd-ul scsi am OS Tiger 10.4.7, pe al doilea hdd am ceva date (cam 80G). Acum vreau sa instalez Mac OS 9 pe al doilea hdd (cel ide). intrebarea este daca il instalez, pierd datele care le am sau nu? Nu am unde sa le salvez si nici nu m-am gandit de la inceput ca pe hdd-ul IDE sa fac doua partitii…
Va multumesc mult.
poti sa copiezi pur si simplu pe hardul pe care vrei sa instalezi os 9, sistemul minim cerut. are in jur de 20-30 Mb. startezi computerul cu ajutorul acestui sistem minimal dupa care il actualizezi. datele despre care vorbesti vor ramine neatinse.
ce anume inseamna sistemul minimal? adica sa copiez de pe cd-ul de os9 Sistem folder?
am sa incerc…multumesc de sfaturi…..intre timp aam sa incerc sa golesc hard-ul si sa mai fac o partitie
ai nevoie de urmatoarele:
finder
mac os rom
mactcp dnr
system
system resources
foldere
control panel
fonts
preferences
text encodings
extensions
in principiu cam asta este
nu mai tin minte exact ce trebuie copiat din fiecare folder.
daca nu va functiona spune si iti voi face totusi o lista cu tot ceea ce trebuie sa contina folderele mai sus mentionate
succes!
Am urmatoarea problema:
Un powerMac G3/400M, 448M ram, un hdd SCSI-9 si un hdd IDE 120G. Pe hdd-ul scsi am OS Tiger 10.4.7, pe al doilea hdd am ceva date (cam 80G). Acum vreau sa instalez Mac OS 9 pe al doilea hdd (cel ide). intrebarea este daca il instalez, pierd datele care le am sau nu? Nu am unde sa le salvez si nici nu m-am gandit de la inceput ca pe hdd-ul IDE sa fac doua partitii…
Va multumesc mult.
Dacă e formatat hfs nu pierzi nimic, se pune alături. Evident, asta dacă nu apeși intenționat pe butonul „Erase destination”, ceea ce - sper - nu vei face.
Pai imi spune ca am 30G liberi (nu spune ca am 30G liberi din 120, ci doar atat). Cam atat, insa cred ca daca spune asta, inseamna ca nu va sterge. Am mai incercat ceva: sa il instalez pe un alt HDD conectat pe USB, insa cred ca cd-rom-ul de pe care boot-ez nu e prea bun, ca imi zice ca ii trebuie 22, 23, ...28 minute, dupa care da o eroare ca nu poate sa citeasca cd-ul….CD-ul cu os9 e bun, am instalat de pe el pe alte MAC-uriinsa acum am sa plec in delegatie si nu prea mai am timp de expetimente.
Va multumesc pt sfaturi si va tin la curent cu ce am facut.
Toate bune