3 din 3
3
iPhoto Library
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Sau ne bucuram de ele smile Sau trecem la Aperture.

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Xanadu
Macuser din: 21.08.10

am descarcat si eu acu’ un aperture trial version… intr-adevar, e altceva wink

Semnătură 

“Zaire’s one-party system is the most elaborate form of democracy.” (Mobutu Sese Seko)

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 19.01.10

ok. deci revin cu problema mea. Vreau ca atunci cand import in iPhoto pozele pe care le am deja pe disc sa nu se copieze in libraria lui. Cu alte cuvinte nu vreau sa am ocup spatiu aiurea doar pt ca am aceleasi poze in locatii diferite. Am debifat acea optiune cu Copy items to the photo library dar se pare ca atunci cand trag folderul in iPhoto se duce din spatiu dupa ce am importat si nu inteleg de ce. Pur si simplu as vrea sa fie ca-n iTunes. Trag folderul cu muzica. Le baga, le citeste si la revedere. Nu ocupam spatiu degeaba din moment ce le am deja in folderul Music. Ma poate ajuta cineva? Daca nu, ce alte organizatoare de fotografii recomandati. Vreau sa imi fac albume foto (care eventual sa-mi importe Events, places, faces) pentru iPhone. Si nu-mi spune-ti de Aperture caci e la fel ca iPhoto ...

Semnătură 

MacBook Pro 13” mid-2012 i5,  16 GB RAM, 500GB HDD + 500GB SSD
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 3 WiFi + 4G 32GB with Smart Cover

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Sorry dar filosofia lui Apple referitoare la poze si muzica e cam invers: se copiaza totul in iPhoto, respectiv iTunes si nu se tin in alta locatie.
Daca ai ulterior nevoie sa le exporti, o poti face din library-ul de iPhoto sau iTunes.
Tu vrei de fapt sa lucrezi ca pe Win, sa ai totul in foldere si doar sa citesti cu iPhoto sau iTunes. La Apple e invers.

Semnătură 

We do not see things as they are, we see things as we are.

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

NU!
Ideea e ca in iPhoto / iTunes se fac toate manipularile, nu ai treaba cu foldere.
Si in iPhoto si in iTunes si in Aperture se poate seta locatia originalelor. Eu imi tin muzica si mare parte din poze pe harduri externe.
Insa si iPhoto si Aperture pastreaza previews ale originalelor, a caror dimensiune poate fi stabilita in Aperture.

Fa urmatoarea chestie: debifeaza in iPhoto Copy Items to the iPhoto Library, importa o poza de proba, sterge originalul in Finder, goleste Trash-ul, apoi incearca sa faci o modificare in iPhoto:

3 din 3
3

‹‹ iMovie vs. Final Cut Express      codec ? ››