Probabil că m-am trezit eu muuult prea târziu, dar astăzi am descoperit că Mighty Mouse are un mode de scrolling numit “360 Degree”, care chiar funcţionează aşa cum sugerează denumirea: scrolling simultan pe toate direcţiile. Am senzaţia că modul “default” al acelei setări de scroll este “Vertical and Horizontal”, cel puţin la mine aşa era, şi ştiu sigur că n-am umblat acolo, altfel vedeam de mult timp chestia asta. În orice caz, şi până acum aveam senzaţia că pot face oarecum scroll chiar şi pe diagonală, dar acum merge super, ca un trackpad.
mightymouse-ul meu de la Mac mini.. ma gandeam sa il donez pe Cerseste.ro.. ca e mort de-a binelea. Sfat: Nu frecati scroll-ul ala pana il gasesc nabadaile pentru ca ... o sa sfarsiti cu un scroll defect. L-am desfacut si eu.. si a dracu chinezarie era lipita cu un super-glue foarte puternic, fapt ce a cauzat ruperea inelului acela de dedesubt.
Concluzie… Mighty mouse, arata, se comporta, se simte la mana… FOARTE COOL, dar nu este altceva decat o chinezarie “ieftina” (dpdv al calitatii, caci pretul… e destul de piperat).
mightymouse-ul meu de la Mac mini.. ma gandeam sa il donez pe Cerseste.ro.. ca e mort de-a binelea. Sfat: Nu frecati scroll-ul ala pana il gasesc nabadaile pentru ca ... o sa sfarsiti cu un scroll defect. L-am desfacut si eu.. si a dracu chinezarie era lipita cu un super-glue foarte puternic, fapt ce a cauzat ruperea inelului acela de dedesubt.
Concluzie… Mighty mouse, arata, se comporta, se simte la mana… FOARTE COOL, dar nu este altceva decat o chinezarie “ieftina” (dpdv al calitatii, caci pretul… e destul de piperat).
Cu un cutter subțire se taie frumos. Altfel, de acord, concepția de asamblare e aiurea, n-au luat în calcul situația elementară că trebuie curățat periodic în interior.
Alte sfaturi le dă fi-meo mai mare (nu shrek), care înjura, desfăcea, curăța și reasambla MM-ul. „C… de maus”, zice, cu macu’ ăsta al tău. E win user convins, cu unele ezitări în fața evidențelor.
E greu de explicat în cuvinte. Dacă ai un document (orice, pagină web, poză în Preview sau Photoshop…) care necesită scroll pe ambele direcţii, încearcă să roteşti biluţa pe toate direcţiile şi o să vezi că face scroll “smooth”, la fel ca un trackpad, nu sacadat aşa cum face în modul “Vertical & Horizontal”.
m-am uitat acasa, pe 10.4.7 si nu gasesc deloc combo boxul cu scrolling options. mai caut diseara dar cred ca de la 10.4.8 a aparut.
Da, se pare că e o opţiune nouă introdusă de 10.4.8 sau de noile drivere care vin cu Mighty Wireless (pentru cine are aşa ceva).
Apropo, are cineva vreun motiv serios ca să NU faca upgrade la 10.4.8?