Captura video
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Am mai întrebat eu asta acum mult timp, dar nu mai ţin minte ce răspunsuri am primit. Cine poate să-mi spună ce soluţii de captură video pe Mac pot găsi? Un dispozitiv extern? O placă internă pentru PowerMac G5?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

am avut la un moment dat pe un g4, o placa bravado pe pci care facea asta, cu destula greutate (am gasit foarte greu driiverele originale de os 9)
acuma, poate sa incerci cu un tunner, ceva…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Exista si solutii “interne” cat si “externe”;

In functie de ce tip de semnal vrei sa captezi. Pt semnal video compozit sau S-video poti utiliza o “cutie” de conversie legata pe portul Firewire400. Aceasta cutie face conversia din Video analog la stream DV - pt iMovie, Final Cut Pro, etc - si viceversa. Poti folosi in aceeasi configuratie cu succes si o camera video DV sau miniDV. Important este sa aiba functia de “analog video input” activa. Datorita politicii europene de taxe, multe modele de camere consumer au aceasta functie suprimata din rom-ul sistemului. Daca vrei sa legi un echipament mai “profi” ... o beta cum ziceau unii pe aici, exista astfel de cutii care au conexiuni video component si audio balansat. Deci…cum spuneam profi! Pretul e si acesta ... profi. Daca o cutie pe composite si S-video e cam 300-400 euroi, una pe component video e in jur de 1000. Producatori sunt destui. Cel mai raspandit in romanica sunt DataVideo. Nu sunt grozave dar..merg. Personal recomand Canopus. Tot Canopus produc “cutiute” pe firewire care au si intrari/iesiri digitale de tip SDI. Asta daca vrei sa legi un casetoscop DigitalBetacam sau alceva din noile formate HD (DVCPro HD, XDCAM HD, etc).
Ceva mai ieftin poti “iesi” cu o placa PCI-X sau PCI-e, in functie de generatie de G5 posezi. Black Magic Design au o oferta variata si nu foarte scumpa. Placi in general intre 500 si 1200 euroi. Sau dolari daca le iei din State.

Pentru mai multe amanunte, plz ask.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sursa de semnal este o cameră video mai veche, analogică, cu ieşiri RCA şi S-video. Nu am cum să fac rost de o cameră digitală. M-ar interesa un dispozitiv extern, o “cutiuţă” dintr-aia de care zici, cu conectare pe Firewire. Nu am o pasiune nebună pentru domeniul video, aşa că orice trece de 100 de euro mi se pare prea scump. Oare pot găsi ceva de genul ăsta prin România? Sau poate o placă internă PCI-X?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Pana in 100 euro… ma indoiesc
Mai ramane varianta TV tuner USB cu intrare video composite si/sau S-video. Dar verifica inainte sa aiba drivere si soft pt MAC OS.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

te-ar multumi asa cevasau asta?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, probabil că mi-ar fi de folos unul dintre dispozitivele despre care se vorbeşte acolo.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Sunt doar niste jucarii. Vezi ca in specificatii la “full screen PAL” dau 640 x 480, 25 fps ... de toata jena !!! Standardul PAL are 720 X 576. Sa mai spun ca am o maaare banuiala ca se va vedea “de porc” !??! Dar ... bine ... putin dai, putin ai.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

alta solutie, profi?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Păi decât să dau o căruţă de bani pe un dispozitiv de captură mai “profi”, mai bine îmi cumpăr o cameră digitală şi am rezolvat problema…

Semnătură 

⌘-N

‹‹ Front Row      photo album soft ››