Astăzi am avut chef de șurubăreală, așa că am vrut să schimb hard diskul de la iMac-ul meu G4. Conexiunea hard diskului este IDE/PATA, după o mică căutare am văzut că nu prea se merită investiția într-un hard ide (500gb—330 lei la emag). Dacă tot aveam acasă harduri Sata am căutat o soluție. Această soluție a fost un adaptor exact ca cel din poză, 22 de lei am dat pe el, se poate conecta orice hard ide pe port sata sau invers. Cine a desfăcut un iMac G4 știe că locul este foarte limitat, cu toată bunăvoința nu ar fi intrat un hard disk SATA de 3,5”+adaptor în locul hardului 3,5” IDE. Așa că am avut singura opțiune de a instala un hard disk de laptop. Am pus un Fujitsu 120Gb,destul de puturos față de generațiile de acum. Față de hard diskul existent în iMac inițial este muuuult mai bun (48MB/s față de 17-22MB/s). Avantajele “noului” hard disk,pe lângă viteza mai mare, sunt lipsa căldurii degajate (comparativ cu cel vechi) și zgomotul redus. Sistemul se mișcă mult mai bine, nu a avut nicio problemă în detectarea hardului conectat prin adaptor.
Ma bate gandul sa schimb HDD-ul dintr-un Lacie MiniHUB.
Ideea ta e foarte buna, de a schimba HDD-ul de 3.5 cu unul de 2.5.Acelasi lucru intentionez sa fac si eu, sper sa aibe loc…
Hmm, din cate am mai gugăluit eu, un adaptor costa totusi de pe la 60 de lei in sus (in magazine cat de cat civilizate). Un SATA de 2.5 la 7200 rpm costa pe la 270 lei, minim. Ideea e foarte misto in contextul in care ai adaptorul si vrei o solutie low cost (de exemplu un HDD de 2.5), dar altfel nu e mare afacere.
salutare! psergiu, sa inteleg ca te-a costat 6 lei cu tot cu transport? am vazut ca scrie: “Shipping: $1.86 Economy Shipping from outside US” doar atat costa transportul, 1,86$? de ce un pret asa mic?