salut tuturor, as vrea sa iau un Macbook Pro. Lucrez mult cu fisiere foarte mari world, excel, si Windows imi face mereu probleme cand am deschise 7-8 chair 10 ferestre cu diverse fisiere si programe. Nu imi este clar daca exista compatibilitate 100% intre fisiere realizate pe cele 2 sisteme.
Intrebari:
In cazul in care, trebuie sa trimit f multe fisiere unor utilizatori de windows, in ce masura cele realizate de mine pe MAC sunt compatibile? pot utiliza arhiva mea de fisere world si excel stransa cu 7-8 ani de zile in urma pe versiuni mai vechi de soft windows - pe noul meu mac? pot sa-mi salvez arhiva de sute de mailuri de pe Outlook windows si sa o reinstalez pe MAC ?
Eu lucrez destul de des cu fişiere Word şi PowerPoint care vin de pe Windows, le editez eu pe Mac şi le dau înapoi pe Windows. N-am avut niciodată probleme.
Problema e ca Wordul de mac iti va merge FOARTE INCET!
Asta pentru ca abia in 2007 vor upgrada softul pt Intel. In rest, poti deschide cite fisiere vrei.
eu am inteles ca compatibilitatea este de 99%.. oricum cred ca ar fi mai bine sa faci o incercare cu unele fisiere, ceva este posibil sa fie miscat pe acolo, sau poate nu..
eu am inteles ca compatibilitatea este de 99%.. oricum cred ca ar fi mai bine sa faci o incercare cu unele fisiere, ceva este posibil sa fie miscat pe acolo, sau poate nu..
99 % se referă la formatul fișierelor. Dacă folosești caractere uzuale în fontul X de windows, dar absente în fontul Y pe mac, compatibilitatea va fi 0 (zero) la sută, desigur.
Restul l-am discutat și răsdiscutat la rubrica .RO.
p.s. Ca să fiu mai clar: cea mai frecventă problemă va fi cu ș și cu ț. Se va rezolva în MS Vista.
o sa ai cateva probleme; diacritice, fonturi si asezarea in pagina, eu am lucrat la o lucrare de licenta si am mutat-o de pe mac pe pc si a sarit tot scrisu de mi-a luat ceva vreme sa rearanjez in pagina. In rest incompatibilitati majore nu am experimentat.
o sa ai cateva probleme; diacritice, fonturi si asezarea in pagina, eu am lucrat la o lucrare de licenta si am mutat-o de pe mac pe pc si a sarit tot scrisu de mi-a luat ceva vreme sa rearanjez in pagina. In rest incompatibilitati majore nu am experimentat.
„Săritul” rîndurilor se datorează diferențelor de kerning și de character size dintre fonturi. Dacă ai folosi același font (posibil numai cu fonturile ttf pt Windows) atunci nu ai avea așa ceva, dacă page size este aceeași.