Probleme editare video
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 05.12.10

Am o camera video HD Panasonic HDC-SD600 care filmeaza in format m2ts. Filmele se vad super, dar in momentul in care incerc sa le editez si sa le export in orice alt format, rezultatul e execrabil.  (Imaginea se vede cu un tremurat ff deranjant)
Am incercat mai multe programe de editare/conversie video + codecuri/setari individuale…pe Mac si Window, dar n-am gasit nici o combinatie care sa nu prezinte acel efect de imagine sacadata.

Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi legate de soft/codec/setari? (daca e nevoie, pot uploada pe net un sample original sau editat)

PS: iMovie nu suporta formatul PAL al camerei, dar il suporta pe cel NTFS in shimb :(

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Salut,

Camera a venit insotita de un soft de instalare/editare/transfer;vezi daca ai acolo ceva care sa iti foloseasca la importul intr-un program de editare.
Sau trebuie sa descarci un programel/convertor de le la ei pentru a-l putea folosi la ingest in programul de editare video,daca acesta nu suporta nativ formatul de clip pe camera il genereaza(fiecare producator mare de camere lucreaza cu codecuri personalizate iar asta iti da batai de cap).
Trebuie sa stii mai intii daca si cu ce se poate edita ce filmezi cu camera asta,sunt multe detalii care fac diferenta.

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 30.12.09

Current versions of Nero Vision, AVS Video Converter, FormatFactory, Total video converter, MediaCoder, HandBrake and Picture Motion Browser are capable of converting M2TS files into MPEG-4 files, which can also be viewed using the aforementioned media players.

Sony products Media Manager PRO for PSP, Media Manager PRO for Walkman, and Mobile Media Manager PRO are all capable of converting M2TS format to MP4 files.

M2TS format from Sony is not necessarily the same as that of Panasonic or Canon camcorders. However, programs like Sony Vegas Pro and AVS Video Editor can open and edit both Sony M2TS files as well as Panasonic M2TS files. (Sony Vegas Pro v.9 is also capable of reading and editing M2TS files produced by Canon Vixia Camcorders.) The only other piece of software known currently to handle both types is Pinnacle Studio 12 Ultimate and Cyberlink Power Director v8.

M2TS files can also be played on Sony PlayStation 3s, Sony Bravia TVs, Western Digital WDTVs, Xtreamer media player, and Panasonic Viera TVs supporting playback of AVCHD.

Apple’s Final Cut Pro can read .MTS files (as stored in Sony HDR camcorders) by using the AVCHD plugin in the Log and Transfer window.

Am bold-uit ce mi s-a parut relevant.
Apropos, daca tot ai zis de iMovie, de ce nu incerci cu formatul NTSC (NTFS e altceva smile )? Poate gresesc dar separarea in aceste 2 formate a devenit perimata de vreme ce device-urile actuale stiu ambele formate..

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Sunt coleg cu Marius și știu povestea. S-a exprimat prost. Există două versiuni de Panasonic HDC-SD600 - una pentru americani, care filmează NTSC și HD, care se pupă cu iMovie de zici că-s frați și una pt europeni, care filmează PAL și HD - care este, să mă exprim în limba hindusă, “dușman”. El o are pe aia europeană.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

discuția asta nu este relevantă?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 05.12.10

Programul cu care vine camera e destul de limitat, permite o editare destul de simplista, iar exportul se face doar in formatul m2ts si mp4 parca pentru youtube. (care pierde foarte mult din calitate)
Am incercat deja cu AVS Video converter si rezultatele sunt la fel de dezamagitoare.

‹‹ Final Cut Pro Help      Placa de captura USB ››