Salut sa toata lumea pentru inceput, sunt proaspat detinatorul unui Power Mac G4, l-am achizitionat de la cineva si tipul respectiv mi la dat cu sistemul de operare mort, cand il deschideam imi dadea o eroare pe tot ecranul. M-am pus si am instalat os x10.4 dupa multe incercari, ba mi se bloca instalarea, ba imi zicea sa tin butonul power cateva secunde pentru restart, ba imi dadea o eroare si imi cerea restart si sa incerc din nou. Pana la urma am reusit si am instalat sistemul de operare. Acum in schimb am o alta problema deranjanta zic eu (problema era si inainte de reinstalare cand dadeaacea eroare pe tot ecranul), se deschide foarte greu, in momentul cand dau sa il deschid imi apare o iconita cu un glob pamantesc care licureste, daca am cablu de retea conectat la unitate asa ramane in faza cu iconita cu globul pamantesc licurind nu trece mai departe deloc, daca nu am cablu de retea conectat dupa aproximativ 30-40 de secunde imi apare alta iconita in care este un semnul intrebarii si se schimba cu icoana de la power mac si treaba asta durea si ia vreun minut, dupa toate astea imi apre semnul de la apple si aici am de asteptat ceva timp.
Poate ma ajuta si pe mine cineva cum sa rezolv aceste doua probleme cu icoanele de la inceput.
Imi cer scuze daca nu am fost foarte precis in ceea ce am spus, dar am incercat sa explic cat mai bine ce se inatampla!
Comfiguratia lui este: procesor de 1Gb si 1Gb de ram.
Va multumesc!