Problema PowerMac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 20.02.11

Salut sa toata lumea pentru inceput, sunt proaspat detinatorul unui Power Mac G4, l-am achizitionat de la cineva si tipul respectiv mi la dat cu sistemul de operare mort, cand il deschideam imi dadea o eroare pe tot ecranul. M-am pus si am instalat os x10.4 dupa multe incercari, ba mi se bloca instalarea, ba imi zicea sa tin butonul power cateva secunde pentru restart, ba imi dadea o eroare si imi cerea restart si sa incerc din nou. Pana la urma am reusit si am instalat sistemul de operare. Acum in schimb am o alta problema deranjanta zic eu (problema era si inainte de reinstalare cand dadeaacea eroare pe tot ecranul), se deschide foarte greu, in momentul cand dau sa il deschid imi apare o iconita cu un glob pamantesc care licureste, daca am cablu de retea conectat la unitate asa ramane in faza cu iconita cu globul pamantesc licurind nu trece mai departe deloc, daca nu am cablu de retea conectat dupa aproximativ 30-40 de secunde imi apare alta iconita in care este un semnul intrebarii si se schimba cu icoana de la power mac si treaba asta durea si ia vreun minut, dupa toate astea imi apre semnul de la apple si aici am de asteptat ceva timp.
Poate ma ajuta si pe mine cineva cum sa rezolv aceste doua probleme cu icoanele de la inceput.
Imi cer scuze daca nu am fost foarte precis in ceea ce am spus, dar am incercat sa explic cat mai bine ce se inatampla!
Comfiguratia lui este: procesor de 1Gb si 1Gb de ram.

Va multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Nu ai vreo problemă cu ramul? Vezi să nu ai vreun dimm defect.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

1. Memorie: joaca-te cu dimm-urile, dupa cum zice si DoT
2. Discul de instalare sigur e Ok?
3. HDD-ul poate fi bulit. Nu mai ai vreun ATA pe-acasa de teste? La Powermac-uri e misto ca il poti atasa in 30 de secunde…

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc pentru raspunsuri baieti dar uitaseram sa precizez:
De la ram nu are cum sa fie ca a fost luat cu 256mb de ram si fix la fel facea, am scos bara aia crezand si eu ca este de la ea si am pus altele si nimic schimbat
La faza cu CD-ul m-am gandit si eu, dar daca CD nu este bun si trebuie sa apara icoana cu globul si aia cu semnul intrebarii inainte de a incarca sistemul de operare si daca am cablul de retea conectat sa nu treaca deloc mai departe!!!!. Am mentionat ca astea 2 apareau si inainte de instalare.
Maine am sa verific cu alt HDD. Am unul de 40Gb ATA care il tin in casa pentru vremuri cand raman in pana. Am sa il folosesc pe acela sa vad ce zice!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Rezolvat, multumesc. Se poate inchide topicul!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Cum ai rezolvat - zi că poate vor mai avea și alții problema ta.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Hardul, cel mai probabil.