va rog cine ma poate ajuta putin ???
am o lucrare in Microsoft Word
clientul a facut toata paginatia si creatia in Word
problema mea e de natura putin bizara
unde tiparesc la digital aceasta lucrare cei de la tipografie nu stiu ce fel de imprimanta au
dar ma izbesc de o problema tehnica bizara
atunci cand incerc sa convertesc din Word in PDF fie ca folosesc direct Print / PDF / Save as PDF sau daca folosesc Print / PDF / Save as PostScript
indiferent de varianta textul in sine desi este la negru in Word in PDF la final rezulta Negru de Policromie
pana acum aceasta cehestie NU ma afecta ca tipaream pe niste utilaje Xerox (destepte) care stiau sa interpreteze corect
insa imprimanta folosita de respectivii de la tipografie se pare ca are o problema fie tehnica fie ca nu se pricep oamenii sa faca setarile ... habar nu am ce si cum
ideea e ca la mostra de tipar (BT) primita de la ei tot ce e text simplu text negru ... NU mai este negru curat ci din policromie si apar acele decalari de planuri de culoare ... deci scrisul e in ceata toatal ... stiti la ce ma refer
DECI intrebarea mea e simpla :
cum pot pe Mac ... ce setari sa fac in asa fel incat PDF-ul care rezulta sa aiba textul negru curat (K)
tind sa cred ca ar trebui sa fac niste setari din Adobe Distiller ceva de genul “all text to black” dar nu ii dau de cap ???
deci ma ajuta cineva va rog ?