Cum sa trimiti un newsletter prin email?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Mi-am facut o prezentare a serviciilor care le ofer si doresc sa trimit oferta prin email, dar sa fie incorporata in corpul mailului, nu ca si atasament. Am mai citit pe net unele lucruri si iata cam pasii care i-am facut:

1. Am creat newsletterul in InDesign.
2. Am exportat fisierul InDesign ca si HTML.
3. Si aici ... pauza. L-am inserat in Mail.app, dar doar Yahoo Mail a putut sa-l vada, GMail, Hotmail, Mailul de RDS l-au vazut doar ca atasament, cu optiunea, e adevarat, Click to see…

Deci. Unde gresesc. Multi faceau referire la diverse softuri pentru asa ceva. Altii vorbeau de coduri HTML, Copy/Paste al codului si inserarea lui in Mail, in timp ce altii spuneau ca daca mailul nu e setat sa trimita text/html e inutil. Ma rog, am facut un scurt rezumat la ce am citit si inteles.

Sfaturi?

Multumesc frumos.

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

1) Faci newsletter-ul tău cu ce vrei si il exporti ca un HTML fara fisiere CSS externe - de preferat HTML4 fără CSS & co.
2) Configurezi Mail.App să trimita mail-urile ca HTML
3) Deschizi HTML-ul în Safari
4) Compose New Mail
5) Selectezi cu mausul totul în fereastra de safari, Command+C și Command+V în fereastra de Mail.

Nu uita:
- Lumea citeste mail-ul pe tot felul de device-uri. Dacă HTML-ul ăla nu poate să “degrade gracefully”, o sa se vada ca fundul pe BlackBerry, Out(of)Look Express și alte minuni.
- Unii clienti de mail nu afiseaza pozele din mesaje în mod implicit - încearcă să ai informația necesară în text, nu în imagini.
- Vei sughița trei zile de cât de bodogănit vei fi de cei care urăsc mesajele astea împopoțonate. RFC 822 zice că email-ul trebuie să fie 7bit ASCII cu hard-wrap la coloana 72 și unii dintre noi iubim acel RFC. grin

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Atentie mare la prevederile legii referitoare la comunicatiile electronice. Mai toti de la care primim si noi mesaje aplica formula “op-out”, adica dezabonare daca nu vrei sa mai primesti newsletter-ul. Aceasta formula contravine legii. La noi e formula “op-in” adica trebuie sa accepti sa ti se trimita comunicari comerciale inainte de a le primi.
Deci, conform legii, ar trebui sa intrebi anticipat destinatarul daca e de acord sa primeasca comunicari comerciale, printr-o formula standard - vezi normele metodologice de aplicare a legii.
Ajunge sa ai si unul care te reclama la MCSI (acum ei se ocupa, nu ANCOM-ul) si te trezesti cu o amenda destul de mare - 5000 lei si chiar mai mult.
Eu am deschi mai demult un subiect pe aceasta teme pe avocatnet.ro si raspunsurile nu au fost incurajatoare de loc.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Și orice ai face, trimite câte un e-mail individual fiecărui abonat, nu un e-mail cu 500 de persoane în CC/BCC.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08
psergiu - 23 Februarie 2011 04:44 PM

Vei sughița trei zile de cât de bodogănit vei fi de cei care urăsc mesajele astea împopoțonate. RFC 822 zice că email-ul trebuie să fie 7bit ASCII cu hard-wrap la coloana 72 și unii dintre noi iubim acel RFC. grin

Yeah, am setat serverul de e-mail să trimită un reply automat cu link la RFC-ul ăla dacă primesc HTML e-mail. Niciodata nu văd HTML e-mail, nu ajunge până la mine.

Semnătură 

Membru retras.