Am si eu o intrebare, oarecum suna prostesc insa pentru mine este important.
Desi nu sunt declarat inrait un perfectionist sau genul de persoana care are tendinta spre perfectiune vreau sa va intreb ceva.
Azi, maine…vreau sa-mi fac abonament la Cosmote, cel de 28 sau 29E achizitionand si un iPhone4 de la ei.
Stiu ca totul este ok, chiar daca lipseste asigurarea de telefon (in caz ca mi se strica..reparatie gratuita/schimbarea telefonului) dar ma pot “restrange” daca pot sa zic astfel, luand in considerare ca este neverlocked, lucru care pentru mine este important.
Intrebarea mea este daca internetul merge bine la Cosmote pe iPhone4 la abonamentele dedicate lor.
Eu merg foarte mult cu metroul, calatoresc foarte mult prin Romania (gen Buzau, Tg-Jiu, Constanta ..etc) si vreau sa-mi mearga macar 90% ca la Orange, cand iei cu 400-500Kb.
Ca sa nu mai zic ca la metrou…as vrea sa am o oarecum o conexiune acceptabila.
Va rog sa nu radeti insa..sunt curios daca fac o alegere buna, deoarece nu vreau sa imi fac la Orange abonament ca ei vor patru luni avans la abonament, lucru care mi se pare ok..dar si absurd.
Astept pareri.
Din ceea ce stiu si am vazut eu internetul de la cosmote pt iphone este slab comparativ cu orange-ul.
Sunt minusuri si plusuri pt ambele retele asa ca important e care sunt prioritatile tale.
Sfatul meu este orange…crede-ma asigurarea aia de 1,9 E e sfanta si netul se misca chiar bine.Bafta
am pus o poza la http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/29521/P90/ pagina 7, cu vitezele obtinute pe 3G (i4, cosmote), iti poti lua acelasi program (free) faci un test pe orange si vezi care sunt diferentele de viteza.
la metrou cosmote are doar edge ... care nu e stralucit, deloc. (pot face un test la metrou, la cerere ))
o alta problema la cosmote e faptul ca nu sta tot timpu pe 3G.
85% pe 3G, 15% pe edge.
acum si partile bune de la cosmote:
1. iPhonu e neverlocked
2. in ab. de 28,52E/luna primesti 1,5gb trafic
Atentie mare cu iphone-urile de la comsote, ca…nu sunt neverlocked, trust me cele care se vand la liber (putine) da, sunt, cele date la abonament nu sunt. Ia un prieten cu microsim de orange in magazin, si testeaza dupa ce il activezi, sa vezi ca e locked. Testat de mine, stiu ce vorbesc.
3g-ul de cosmote merge f bine. La metrou…orice acoperire e mai slaba, deci nu poti avea pretentii foarte mari. La cosmote dupa 8 luni poti reduce valoarea abonamentului, sau chiar poti sa-l reziliezi contra unei taxe de 1200 de lei fara nicio explicatie (dupa prima luna de contract chiar). La orange nu prea poti face chestiile astea.
Atentie mare cu iphone-urile de la comsote, ca…nu sunt neverlocked, trust me cele care se vand la liber (putine) da, sunt, cele date la abonament nu sunt. Ia un prieten cu microsim de orange in magazin, si testeaza dupa ce il activezi, sa vezi ca e locked. Testat de mine, stiu ce vorbesc.
3g-ul de cosmote merge f bine. La metrou…orice acoperire e mai slaba, deci nu poti avea pretentii foarte mari. La cosmote dupa 8 luni poti reduce valoarea abonamentului, sau chiar poti sa-l reziliezi contra unei taxe de 1200 de lei fara nicio explicatie (dupa prima luna de contract chiar). La orange nu prea poti face chestiile astea.
Curios ce spui tu avand in vedere ca este specificat foarte clar la ei pe site ca telefoanele achizitionate nu sunt blocate in retea. Eu am cumparat i4 la abonament 28.5 eur acum 2 saptamani si este neverlocked. L-am testat imediat cu toti operatorii RO si functioneaza fara probleme.
In cazul in care prietenul tau are probleme de acest gen cu i4 cred ca ar trebui sa contacteze cosmote si sa ceara explicatii.
@h3llboy eu am iphone-ul de la cosmote pe o prelungire cu 24 de luni a abonamentului, deci nu e luat la “liber”, am taiat un sim de orange si l-am bagat in telefon si a mers din prima (am pus si poze printr-un post) + ca este specificat la ei pe site ca nu vand telefoane codate .
Eu v-am dat niste “detalii” din interior daca ma intelegeti ce vreau sa zic, plus o situatie reala de care m-am lovit, nu eu personal (si eu am iphone de la orange) ci un prieten care a avut marea surpriza sa nu-i mearga alt sim in i4 decat cel de cosmote, intr-un i4 care se voia a fi neverlocked. La vodafone e la fel, au si variante neverlocked, si variante locked. Crede-ma ca nu vorbesc prostii
Am si eu o intrebare, oarecum suna prostesc insa pentru mine este important.
Desi nu sunt declarat inrait un perfectionist sau genul de persoana care are tendinta spre perfectiune vreau sa va intreb ceva.
Azi, maine…vreau sa-mi fac abonament la Cosmote, cel de 28 sau 29E achizitionand si un iPhone4 de la ei.
Stiu ca totul este ok, chiar daca lipseste asigurarea de telefon (in caz ca mi se strica..reparatie gratuita/schimbarea telefonului) dar ma pot “restrange” daca pot sa zic astfel, luand in considerare ca este neverlocked, lucru care pentru mine este important.
Intrebarea mea este daca internetul merge bine la Cosmote pe iPhone4 la abonamentele dedicate lor.
Eu merg foarte mult cu metroul, calatoresc foarte mult prin Romania (gen Buzau, Tg-Jiu, Constanta ..etc) si vreau sa-mi mearga macar 90% ca la Orange, cand iei cu 400-500Kb.
Ca sa nu mai zic ca la metrou…as vrea sa am o oarecum o conexiune acceptabila.
Va rog sa nu radeti insa..sunt curios daca fac o alegere buna, deoarece nu vreau sa imi fac la Orange abonament ca ei vor patru luni avans la abonament, lucru care mi se pare ok..dar si absurd.
Astept pareri.
Va multumesc
orange dar si vodafone cer garantie (sau plata in avans cum ii spui tu) pentru ca sunt foarte multi tzepari care cumpara telefonului si apoi nu-si mai platesc abonamentele.
Pana la urma cu cat downloadati din reteaua COSMOTE ?
Sunteti multumiti ? Concureaza la net cu Orange ? Care are timp sa faca un video sa vedem cu cat se downloadeaza…sigur..mai ales din Bucuresti ?