Este vorba de un PowerBook G4 de 12”, la 867 MHz, 1,25 GB RAM, model 2003 (cu USB 1.1 si FireWire 400). Acum am pe el 10.5.8, dar are diverse probleme.
Ce vreau de la el:
- torrente, cu administrare de la distanta (prin WiFi de pe un MBP si prin internet de pe iPhone);
- FTP;
- sa fie silentios!
Atat! Altceva nu face.
Torentele se trag pe un hard extern (FireWire), pe care il leg la MBP cand vreau sa le transfer (are 2 porturi FW).
Ce sistem sa pun pe PB? Ar trebui sa fie unul care sa nu chinuie prea mult Macul (vezi cerinta cu silentiozitatea), dar sa fie stabil si sigur (am constant cativa chinezi care ma probeaza, in special pe serverul FTP) si sa mearga non-stop.
Ma gandeam la un Linux, pentru ca exista Transmission pentru Linux. Din pacate, μTorrent e doar alfa pentru Linux; ar fi fost bun, pentru ca sunt multe soafte pentru iPhone de administrat μTorrent, din cate stiu.
FTP-ul e la fel peste tot, deci nu cred ca as avea probleme sa-l configurez si sa uit de el.
Banuiesc ca mi-ar trebui un Linux minimal, care insa sa vada AirPort-ul de pe PB. Sau un *BSD? N-as prea vrea sa fie nevoie sa invat compilari si alte chestii grele, m-am invatat prost de la OS X ca totul sa fie simplu. Dar nu mi-e frica de “ecranul negru” ![]()
Zicea Sergiu de 10.5 Server. Ar fi frumos sa pun tot un OS X pe el, dar Server-ul nu mi-ar solicita prea mult PB-ul? Sau se pot inchide serviciile care nu-s necesare?
Multumesc pentru sfaturi!