Sper sa nu va stresez cu intrebarea mea…dar am inceput sa mi-o pun de ceva timp de cand am intrat in posesia primului IPhone…un IPhone4…
Am observat ca ,desi detin unele dintre cele mai performante mobile aparute de peste 12ani de zile in Romania,de ceva timp simt ca nu pot “traii” fara acest IPhone…ii simt lipsa din ce in ce mai mult…pe perioada cat a fost in service eram tot timpul cu gandul la el!...De ce IPhone?...ce are asa de special acest telefon mobil?...Pur si simplu nu mi-am dat seama inca…poate ma ajutati voi!
Unul dintre factorii ce te fac sa-i simti lipsa este modul intuitiv de utilizare. Asa a fost pentru mine primul Mac din 1990. De atunci n-am putut renunta la el.
...pare un telefon obisnuit…si totusi…nu este…design-ul?..nu este ceva iesit din comun…meniul?...personal mi se pare chiar plictisitor de simplu…intr-adevar se misca mult mai rapid decat orice alt mobil ...pacat ca browser-ul nu stie Java si Flash…si totusi…ce atrage atat de mult la acest mobil?...sa fi vorba de multimea de aplicatii create pentru el?...m-am jucat cu o multime de telefoane…dar acesta te face pur si simplu sa il ti in mana tot mai des…foarte ciudat…
Ai observat găurelele alea din partea de jos ? In timp ce vorbesti la el, iese de acolo un mic ac hipodermic ce iti injectează subcutanat o foarte mică cantitate de drog. De asta iti place așa mult de el și te simți ca naiba când stai fără el în mână o perioadă mai lungă.
Acum vorbind serios. Eu am folosit device-uri portabile cu Linux Win Mobile 2000, 2003, 5, 6, Blackberry, Android 1.x si 2.x - Toate au fost concepute fără a fi luat în considerare că vor fi folosite de către oameni normali.
Toate au un manual care îți explică tot ce să faci. Ia ridicați mâna toți care ați citit cap-coadă manualul de la telefon ? (nu se pune dacă doar te-ai uitat la primele două pagini ca să vezi cum se scoate capacul și introduce SIM-ul si bateria). Câți dintre voi care chiar ați citit ați și reținut cum se fac tot felul de setări complicate ?
Dispozitivele Apple sunt gândite pentru oameni normali. Microsoft asta se chinuie să facă acum cu Win 7 mobile - numai că nu au experiență și le va lua mulți ani. Google nu are oameni normali printre angajații săi așa că le va fi greu.
Eu personal sunt de parere ca produsele Apple creaza o oarecare DEPENDENTA. La acest lucru participa in primul rand designul, dupa care sistemul de operare.