Bun venit in clubul celor care dau bani la RDS pentru o conexiune la internet ....
De la RDS o sa auzi chestii de genul :“ca nu ofera suport tehnic pentru Mac”, sau cea mai tare pe care am auzit-o personal cand am fost sa fac reclamatie, ca “din pacate eu ma aflu intr-o zona unde sunt multe retele de cartier, iar ei nu au cum sa imi ofere nici macar un sfert din viteza pentru care le dau bani… le pare rau, dar asta e!”; si eu nu le-am spus ca am Mac; ca daca spuneam asta, atunci sigur Mac-ul era de vina ... !
Sfatul meu e sa depui reclamatie si daca tot sustin ei ca la tine nu merge din cauza ca tu ai Mac, spune-le ca sa vina cu laptop-ul lor PC, si sa iti arate ca la ei merge la viteza pentru care platesti tu, in caz contrar depui plangere la OPC!
nu stiu daca va tine faza cu OPC, deoarece sunt cei mai mari pe piata si nu stiu daca au ce sa le faca aia de la OPC, dar poti sa incerci ...
oricum, din cate stiu eu, ei sunt acoperiti prin contractul ala de cateva pagini pe care ti-l dau ei sa il semnezi cand mergi la ei, si acolo parca scrie ca ei nu ofere latime de banda garantata ... deci si daca iti merge netul cu 1 kb/s, se considera la ei ca merge ... doar daca nu se poate conecta modemul tau cu serverul lor, atunci se considera ca nu merge netul ...
pai nu vreau nici care sa coste mult, dar ma gandeam asta cu fibra optica of bun?
Faptul că ai mac nu are NICIO legătură cu viteza, aia e de la ei! Testează, în același loc (apartament, casă, firmă) cu un pc. Dacă setările sînt făcute corect și intri pe rețea, viteza mică nu poate fi datorată mac-ului.
pai nu vreau nici care sa coste mult, dar ma gandeam asta cu fibra optica of bun?
e bun, cum sa nu…
cel mai important e sa citesti atent contractul / daca ti se ofera viteze de pina la 300 de km/ora, asta insemna orice valoare de la 0 la 300… iar asta depinde de multe variabile, ultima fiind computerul tau
Eu sunt mulţumit de ADSL de la Romtelecom. Nu este foarte ieftin, dar tocmai de aici rezultă avantajele: numărul de clienţi este încă relativ mic, sunt mai puţini “torrentari” şi conexiunea merge foarte bine.