mat22e - 22 Octombrie 2006 03:57 AM
pe pc prinde si 500 kbps iar aici de abia 20-30 kbps
si unde e vina ISP-ului in treaba asta????? daca pe pc iti merge ok iar pe mac nu, ce treaba are conexiunea la net??? din ceea ce scrii tu inteleg ca ai o viteza de transfer pe pc de 62.5 kB/s si pe mac de 3.75 kB/s. presupun ca ai un ab de 9$ unde viteza maxima ce poate fi atinsa este de 64kB/s, viteza aferenta latimii de banda 512kbps. cand suni sa reclami o problema, suni intr-un callcenter unde lucreaza niste baieti si fete care nu au treaba cu partea tehnica deoarece acest lucru nu face scopul jobului lor. ei trebuie sa preia sesizarea ta, printr-o multitudine de aplicatii pe care le au la dispozitie fac o verificare sumara si apoi redirectioneaza problema catre departamentul de resort. sunt si 3-4 oameni acolo care au habar de unele lucruri dar majoritatea nu si nici nu trebuie sa stie. probabil ti-ai expus problema in asa fel incat ai dat de inteles ca ai o pb la SO si ca nu tepoti folosi de conexiunea la net si din acest motiv te-a cam dat la gara iar daca tu vei gasi in romania un isp care sa-ti ofere support tehnic pt altceva decat win, eu ma angajez la ei, la callcenter. nici pt win nu ofera support tehnic pt ca ei nu produc, nu vand sisteme de op. ei vand internet. iti ofera petrom, lukoil, omv support tehnic pt masina???? pt utilizatorii de win ofera cateva sugestii, cateva idei in scopul remedierii problemei. nici un isp din rom nu este partenet microsoft pt a putea oferi support tehnic. singurul sistem de op ce intampina probleme in folosirea unei conexiuni internet, probleme ce pot fi rezolvate prin tf, rapid si fara o cunoastere in amanunt a sistemul de op, este win. si asta datorita sistemelor de protectie. cred ca am folosit gresit cuvantul “datorita” pt ca ele, de fapt, isi fac treaba: taie partial sau total accesul lainternet atunci cand se detecteaza oarece vulnerabilitati, probleme in so. daca se ajunge la o interventie la client, o sa-ti vina cu un laptop pe care ruleaza un linux (de obicei va fi un live cd) si pe care-l conecteaza la net si-ti arata ca e ok. nici nu se uita la computerul tau si-ti ia si o caruta de bani. daca problema este una de retea, de infrastructura, de orice altceva “DE PANA LA COMPUTERUL” clientului, i se va spune clientului acest lucru. nu au nici un interes sa minta, chiar iti vor oferi discount, daca vei cere, pt downtime. insa nimeni nu cere deoarece problema se rezolva relativ rapid, discountul este mic pt ca pretul abonamentului este mic. cat este 10% din ab ala de 19$?! sa fim seriosi…..
pe piata din rom ofera internet pt homeuseri, pt nevoi ... simple, ca sa zic asa, la un pret bun doar upc si rds. evolva si ines conteaza si ei dar nu la nivel national ci doar in buc. orice alt ISP iti va oferi un bullshit. firmele “de cartier” o sa-ti dea ceva asemanator cu cel de 9$ de la rds in ceea ce priveste INTERNET-ul, atu-ul lor este metropolitanul, intranetul, tone de muzica, filme, soft adica piraterie pe care le iei din LAN la viteza f mare. 99% din cazuri vei iesi printr-un server proxy care-ti va oferi senzatia de viteza la navigare.
tudor are f mare dreptate: vrei un ab cu o banda garantata? scoti banu’ ... si-l scoti cam la 300$ / 1mb ..... si acolo viteza iti va sta in 128kB/s .....dar, un ab de 19$ care este UP TO, va avea o medie de 80-90kB/s din cei UP TO 128 kB/s. diferenta dintre 300$ si 19$ o faci tu.
altero, astral nu sunt jegosi, ii prefer in defavoarea rds-ului. ai stat 40 de min pana a raspuns pt ca suni intr-un callcenter si pt ca apelul tau era in asteptare. la fel era si acum 2-3 ani la orange sau vodafone….acum insa au introdus acel sistem de “apasa tasta X daca vrei nustiuce” si nu e musai sa ajungi sa vb cu un operator astfel incat nu sunt f multe apeluri in asteptare.
iaru, astralul, de cand a fost preluat de catre upc, nu duce o politica de expansiune. upc inca face inventarul la ceea ce au cumparat si au destule surprize, unele bune, altele nu! momentan se axeaza pe o imbunatatire a serviciilor oferite, pe mentinerea clientilor actuali.
Aveam asa un chef de cearta ca la un moment dat i-am zis flacaului ca am Mac, doar-doar o zice ceva, sa-i sar la beregata. Dar n-a comentat nimic; norocul lui. si cum ramane cu “think different” ?! problema ta nu s-ar fi rezolvat rapid, el era acoperit, firma era acoperita. sa-l fi avut si pe steve jobs sau gates cu tine ca atata timp cat modemul (in cazul in care ai o conexiune pe modem de cablu) e up si-ti plimba pachetele si daca prin contract se specifica faptul ca pot face modificari fara sa anunte in prealabil, totul e ok pt ISP.
mat22e, shzoul incercati sa va expuneti problemele f clar. “am mac” pt operatorul despre care am spus ca nu trebuie sa stie prea multe dpdv tehnic (poate fi un student f bun la litere care vb f frumos, care are o dictie buna si care are si un job din care se intretine) poate suna ca o chestie referitoare la adresa fizica a placii de retea. daca a inceput sa-ti spuna sa apesi start inseamna ca modemul e up, conexiunea exista si dorea sa afle alte lucruri. daca nu aveai semnal in modem nu-ti spunea asta. 90% din cei care suna la callcenter la rds sau astral sunt utilizatori de win. unii au habar de ce inseamna soft, hard, os blabla iar altii stiu ca au cumparat o cutie mare si frumoasa de la ultrapro, cu un suport f misto pt cana de cafea, cu care vede filme, asculta muzica si vb pe chat cu vecinu’ de la 2 si pe care daca-l intrebi daca are cablul de retea conectat in placa de retea o sa spuna intotdeauna ca da desi acum 10min a terminat curatenia si a scos toate cablurile. operatorul respectiv probabil dorea sa vada daca ai X-ul ala rosu pe iconita “local area connection” pt ca in majoritatea cazurilor clientul nu stie ce inseamna acel lucru si ca “network cable is unplugged” e probabil o marca de trening.
da dacule, exista si OPC. dar atata timp cat nu casti ochii cand semnezi un contract, n-au ce sa faca.