Litere infrosate la PDF de rezolutie mare
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Am făcut o copertă pentru un client. Coperta a fost făcută folosind Illustrator CS4 pentru Windows. Coperta urmează a fi publicată folosind un serviciu de “print on demand”. Pe site-ul respectiv aveau instrucțiuni cum să generez PDF-ul pentru print. Conform celor specificate pe site, coperta am importat-o într-un fișier IND CS4 (un fel de template generat de ei în funcție de numărul de pagini, hârtia folosită și tipul coperții). Așa incât am făcut tot textul curbe în Illustrator, am grupat și am dat “Place” în IND. Am generat PDF-ul și ... HORROR! Toate ll-urile (mă refer la litera L mic) erau îngroșate. Dacă măream PDF-ul la 400% apăreau corect, dar in vedere de 100%, nu. Parcă erau scrise cu bold și, aproape, unite între ele.

Mi-a fost frică să nu se tipărească așa, astfel că am generat un *.tiff din Illustrator și totul pare în regulă acum. Ce m-a surprins pe mine este că metoda folosită de ei constă în generarea unui PS și apoi distilarea lui folosind setările default PDF/X-1a:2001. Oricum, întrebarea mea este de ce au apărut acele litere ingroșate? Dacă îl lăsam așa, s-ar fi tipărit cu literele îngroșate?

Eu, în general folosesc opțiune EXPORT și cu setările de rigoare. Nu am avut probleme. Dacă aș fi introdus doar grafica coperții ca și imagine, iar textul l-aș fi scris în IND ar mai fi făcut la fel?

Mulțumesc anticipat.

Seba

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

e doar o problema de afisare, stai linistit

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

iezact. E un bug de afisare de pe la CS2 incoace…

Poti face proba deschizind pdf-ul in illustrator
(si ca sa fii sigur ca Ai reinterpreteaza corect, debifeaza la crearea pdf-ului “Preserve Illustrator editing capabilities”)
Vei vedea ca literele alea sint corecte.

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

Mai exact pe langa bugul de afisare arata asa pentru ca ai facut tot textul curbe. Fa acelasi lucru curbe si ne si vei vedea ca “curbele” asa le arata.
Pur vizual.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Prin ‘97 - ‘98 foloseam PageMaker 6.5 si pentru ca nu aveam optiunea de export in .pdf, generam un .ps (level 2) si il distilam cu un Acrobat 3 (este pe CD-ul original de PageMaker), il am si acum. Totul era OK in tipografie.
Acum, pentru ca asa m-am invatat, la fel fac: generez formatul .ps si il iau la distilat, chiar daca am optiunea de a salva direct .pdf.
Cum s-a mai zis, e doar o problema de afisare.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucuresti, sector3
Macuser din: 13.04.07

Se intampla foarte des, atunci cand export in PDF cu textele la curbe. Tind sa cred ca este o eroare de vizualizare. Nu am avut pana acum probleme la tipar. Cauza insa nu o cunosc. Poate ne lamureste cineva.

Semnătură 

Ma indoiesc de toate si de tot, numai de faptul ca ma indoiesc, nu ma pot indoi.

PowerMAC G4 - 400 MHz
PowerPC G5 - 2 GHz Dual