SSD pe ATA nu cred că mai găsești, primele versiuni erau ATA, acum numai SATA. Mac mini G4 are conexiune ATA.
Am vazut ca exista adaptor ATA_ SATA
Nu as pune pariu ca incape in carcasa. SSD-uri ATA se mai gasesc, dar la cost prohibitiv. Ma rog, un 30 Gb ar mai fi cumva la pret cat de cat suportabil…
SSD pe ATA nu cred că mai găsești, primele versiuni erau ATA, acum numai SATA. Mac mini G4 are conexiune ATA.
Am vazut ca exista adaptor ATA_ SATA
Nu as pune pariu ca incape in carcasa. SSD-uri ATA se mai gasesc, dar la cost prohibitiv. Ma rog, un 30 Gb ar mai fi cumva la pret cat de cat suportabil…
Mai ai o optiune.
Sa cumperi un adaptor IDE-card CF si sa folosesti cardul in loc de hard.
SSD DIY
Adica porcaria asta ?http://www.okazii.ro/catalog/52585150/adaptor-card-flash-sd-sdhc-ide-2-5-functioneaza-ca-hdd.html#galerie
eu nu cred ca merge in mac….
Nu porcaria aia.
Iti trebuie o porcarie care sa accepte carduri CF.
N-are circuite si alte componente electronice. E o placa cu trasee.
Ar merge probabil si aia indicata de tine, dar cardurile CF au viteza de citire/scriere mult mai buna decat cele SD.
Nu porcaria aia.
Ar merge probabil si aia indicata de tine, dar cardurile CF au viteza de citire/scriere mult mai buna decat cele SD.
OK dar sti tu de unde as putea sa cumpar unu adaptor pentru CF? vreau sa fac mac mini g4 sa se miste mai bine.
Nu porcaria aia.
OK dar sti tu de unde as putea sa cumpar unu adaptor pentru CF? vreau sa fac mac mini g4 sa se miste mai bine.
Am gasit ceva…dar dupa cum este asezat conectorul Idle nu cred ca are loc in macmini practic eu vad placuta pe verticala dupa montare .http://www.digitalworld.ro/prod_img.php?idprod=6116#galerie_foto
In alta ordine de idei, mai bine ia un HDD IDE la 7200 RPM, baga RAM la maxim si se va vedea diferenta.
Nu stiu cat merita sa mai investesti in el si nici n-o sa vezi o crestere dramatica in performanta, indiferent ce-i faci.
Am mai fost ajutat si eu cu sfaturi aici.
Dupa cum am scris acolo, pentru MacMini G4-le meu, am cautat variante de HDD mai rapid - IDE pe 7200rpm, 2.5” mai rar gasesti. Aproape deloc. Aproape = 2nd pe okazii sau pe ebay, la preturi cam mari.
Sunt catva alternative date tot de psergiu in topicul de mai sus - una ai gasit-o deja. Apropos de IDE to CF, astept sa-mi vina din HK adaptorul din primul link si apoi voi face niste teste.
In plus fata de ideile exprimate in topicul meu, acel SSD pe IDE e o varianta noua, destul de interesanta - vad niste plangeri exprimate pe acolo, sunt de analizat.
Cat despre RAM, e de discutat. Oficial, 1GB e maxim. In realitate, unele modele au suportat si 2GB dar.. ai de sapat si de verificat compatibilitatea.
Și eu recomand un HDD de 7200 (dacă găsești) - se simte bine diferența față de cel original.
Da, oare merge un hdd normal de pc? ca nu l-am desfacut niciodata sa vad ce are in el, imi e frica sa nu ii fac zgarieturi, arata ca nou. dar cred ca o sa ma apuc de el zilele astea.