Am un iPhone 4 16 GB Black cumparat din Orange Shop, iar problema este urmatoarea: dapa lovesc cu degetul usor pe spatele telefonului in zona camerei se aude un zdranganit mentionat de mai multi utilizatori pe forumuri (rattle sound) iar atunci cand sunt intr-o convorbire telefonica se aude foarte prost vibreaza ceva in interior ca si cum volumul ar fi mai tare decat suporta difuzorul. Tind sa cred ca este un defect de productie pentru ca am studiat si alte iphone-uri 4 si nu au problema asta. Eu l-am trimis a doua oara in service la orange si am cerut inlocuirea, prima data au zis ca au gasit defectul. In concluzie as vrea sa stiu daca mai este cineva cu problema asta si cum se poate rezolva vreau ori sa imi inlocuiasca telefonul ori sa imi restituie banii. Va multumesc si sper sa ma poata ajuta cineva.
...am ciocanit si eu in IPhone 4 si intr-adevar zdrangane ceva ca o lamela metalica in partea indicata de tine…dar alte simptome anormale nu are semnalul audio este perfect chiar si cand ciocan in el!
Am un iPhone 4 16 GB Black cumparat din Orange Shop, iar problema este urmatoarea: dapa lovesc cu degetul usor pe spatele telefonului in zona camerei se aude un zdranganit mentionat de mai multi utilizatori pe forumuri (rattle sound) iar atunci cand sunt intr-o convorbire telefonica se aude foarte prost vibreaza ceva in interior ca si cum volumul ar fi mai tare decat suporta difuzorul. Tind sa cred ca este un defect de productie pentru ca am studiat si alte iphone-uri 4 si nu au problema asta. Eu l-am trimis a doua oara in service la orange si am cerut inlocuirea, prima data au zis ca au gasit defectul. In concluzie as vrea sa stiu daca mai este cineva cu problema asta si cum se poate rezolva vreau ori sa imi inlocuiasca telefonul ori sa imi restituie banii. Va multumesc si sper sa ma poata ajuta cineva.
Potrivit legislatiei in vigoare(protectia consumatorului) orice interventie in perioada de garantie trebuie sa dureze maxim 15 zile calendaristice, altfel produsul trebuie inlocuit fara costuri suplimentare…. In aceeasi lege mai e un articol care prevede in mod expres inlocuirea produsului sau restituirea banilor in cazul in care produsul respectiv ajunge la service in garantie de mai mult de 3 ori.
Astfel, daca nici la a doua interventie in service nu remediaza problema, va urma o a treia apoi vei putea sa soliciti inlocuirea produsului cu unul nou…
Pentru detalii asupra legii gasesti pe google…Daca nu te descurci posteaza aici si am sa revin cu informatiile necesare…
conform “legislatiei in vigoare”, daca nu beneficiezi de drepturile pe care tu crezi ca le ai, trebuie sa castigi un proces civil pentru a le obtine.
amenintarea cu controlul, reclamatia sau amenda e varianta alternativa (procesomana, si in 99.9% din cazuri ridicola) a variantei civilizate in care poti sa porti o discutie cu furnizorul de servicii inainte de a ameninta cu activitati pe care oricum nu le-ai face.
de 3 ori pentru acelasi defect constatat. de 3 ori pentru ca un nebun se plange de raze cosmice nu da nimanui nici un drept.
o sa-ti schimbe (iar) telefonul cu unul folosit/refurbished (Orange nu repara) si o sa ne zici daca iti mai zangane cand il lovesti usor… eventual sa incerci sa-l lovesti mai tare, sa fii sigur. iti recomand sa dai cu el tare pe un servetel pus pe masa, ala e testul suprem. perpendicular, nu paralel.
...asculta-l pe Huk…eu am trecut printr-o astfel de experienta cu service-ul…mi-au mancat ficatii!Am reusit pana la urma sa ii fac sa imi dea un mobil nou cutie sigilata…dar am asteptat 30 de zile pentru asta!...nu se sperie service-ul de nici o lege…ii doare pe undeva de legi!...iti rezolva problema doar daca devii agasant pentru ei…ca sa scape de tine!...si mi-e mi l-au inlocuit de doua ori…prima oara mi-au pus in brate un IPhone 4 refurbished…dar nu prea le-a mers cu “nebunu”...asa ca acum detin un mobil absolut nou si care functioneaza ok…dar ...daca iti sta pe creier chestia cu zdranganitul…da-i inainte!BAFTA!
...asculta-l pe Huk…eu am trecut printr-o astfel de experienta cu service-ul…mi-au mancat ficatii!Am reusit pana la urma sa ii fac sa imi dea un mobil nou cutie sigilata…dar am asteptat 30 de zile pentru asta!...nu se sperie service-ul de nici o lege…ii doare pe undeva de legi!...iti rezolva problema doar daca devii agasant pentru ei…ca sa scape de tine!...si mi-e mi l-au inlocuit de doua ori…prima oara mi-au pus in brate un IPhone 4 refurbished…dar nu prea le-a mers cu “nebunu”...asa ca acum detin un mobil absolut nou si care functioneaza ok…dar ...daca iti sta pe creier chestia cu zdranganitul…da-i inainte!BAFTA!
Orkm nu am de gand sa renunt ptr ca am platit o suma de bani ptr un telefon in stare buna dk mi-ar fi facut reducere ptr defectu asta mai ziceam ) de unde as putea insa sa imi dau seama in caz ca o sa il inlocuiasca ca este refurbished sau brand new? Si inca cva credeti ca dk as trimite un mail direct celor de la Apple sa le sesize problema as rezolva cva? Eu nu intleg de ce la noi nu te poti duce cu iPhone-ul direct la Apple si trebuie sa isi bage cei de la orange nasul, in celelalte tarii faci programare la Apple si stai de vorba cu unul din tehnicienii lor fara “intermediari”.
Acum astept sa vad daca se rezolva ceva ptr ca am luat legatura si cu cei de la service si o doamna de acolo mi-a promis ca problema va fi rezolvata sunt chiar curios cat de seriosi vor fi de data asta. Eu le-am adus la cunostinta ca nu sunt deloc multumit de ei si de modul in care a decurs pana acum problema.
inlocuirea cu refurbished sau cu unul reparat e normala. nu prea citesti contractele pe care le semnezi, nu? foarte bine. vezi poate te ajuta “legile in vigoare”.
Cum sa ti se para normala inlocuirea cu unul refurbished sau un altul reparat ? Eu cand cumpar ceva dau bani falsi ? sau banii altora ?
Daca e vorba de o masina e normal sa iti schimbe piesa defecta, dar fiind vorba de un produs foarte sofisticat in care apple nu te lasa sa bagi deloc mana, cum vine asta? Telefoanele alea de ce sunt primite inapoi ? De bune ?
Daca il duci tu zgariat sau mai stiu eu cum, inteleg, dar fiind vorba de un DEFECT DE FABRICATIE trebuie inlocuit cu un produs nou similar. Iar avantajul nostru (pentru ca ei ar putea sa ne dea un alt telefon cu “caracteristici similare”) e ca iOS nu exista decat pe iPhone-uri.
Apple One (1) Year Limited Warranty
U.S., Canada, Latin America and the Caribbean
WARRANTY COVERAGE
Apple’s warranty obligations are limited to the terms set forth below: Apple Computer, Inc. (“Apple”) warrants this hardware product against defects in materials and workmanship for a period of ONE (1) YEAR from the date of original retail purchase. If a defect exists, at its option Apple will (1) repair the product at no charge, using new or refurbished replacement parts, (2) exchange the product with a product that is new or which has been manufactured from new or serviceable used parts and is at least functionally equivalent to the original product, or (3) refund the purchase price of the product. A replacement product/part assumes the remaining warranty of the original product or ninety (90) days from the date of replacement or repair, whichever provides longer coverage for you. When a product or part is exchanged, any replacement item becomes your property and the replaced item becomes Apple’s property. When a refund is given, your product becomes Apple’s property.
...un terminal refurbished vine infasurat in ,hartie,punga,cutie ne branduita…are poze prin el de la vechiul posesor…apar mesaje sms de la altcineva…cel putin asa am patit eu!...IPhone nou trebuie sa iti vina in cutia originala(trebuie sa returnezi cutia veche cu accesoriile incluse) care la randul ei se afla sigilata in tipla!Accesoriile din cutie au sigiliul pe fiecare in parte,telefonul neaparat sa aiba pe el folia de ecran originala,adica cea care nu are fanta pentru difuzor taiata!...nu accepta nici un alt telefon pe care il vei primi si nu are cutia original APPLE care la randul ei sa fie imbracata intr-o tipla sigilata din fabrica…Chiar daca te aburesc ca au schimbat placa de baza si de aceia are alt IMEI,iar mobilul vine intr-o punga….returneaza-l din start!...BAFTA!
Multumesc ptr detalii acum stiu cum sa fac diferenta intre un refurbished si unul brand new. am sa va tin la curent cu ce se mai intampla, dupa socotelile mele ar trebui incepand de luni sa primesc raspuns de la orange sa vad daca se tin de promisiune. sper sa se rezolve de data asta si sper ca aceste posturi sa ii ajute si pe altii care se afla sau se vor afla in situatia mea :D