rețea pentru acasă
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 06.02.11

Salutări tuturor !

De câtăva vreme mă bate gândul să îmi iau pentru acasă un Time Capsule sau un AirPort Extreme. În momentul de față am net de la Romtelecom și tot de la ei am primit un modem ADSL WiFi. Întrebările mele către cei mai experimentați decât mine sau către cei care au mai avut această experiențe sunt:
- funcționează Time Capsule sau AirPort Extreme cu ADSL-ul de Romtelecom ?
- pot să-mi fac o rețea WiFi în care să am: MacBook Pro, blu-ray, internet radio, telefon Galaxy 9000, consola Wii, un PC ?
- totul într-o casă+curte, pe o rază de aprox. 100 m

Mulțumesc pentru ajutor !

Semnătură 

iPod 30 GB (5th generation)
MacBook Pro 13-inch,retina display
iMac 21.5 inch, mid 2010
Airport Express 2nd gen
Apple TV 3rd gen
iPad Air wi-fi 16 GB
iPhone 6S + - 64 GB
Apple watch sport 42 mm

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Din cate stiu adsl-ul de la romtelecom nu merge pe routere cu mufa rj45 (cel putin la mine nu a mers).
Poti sa iti iei Time Capsule sau Airport si sa il conectezi la routerul de la romtelecom, eventual il pui in alta locatie si iti maresti raza de actiune wifi.
Personal ti-as recomanda ceva cu o antena mai puternica. Nu stiu cat de bine “bat” routerele apple, dar majoritatea (non-apple) nu fac fata pe distante mai mari de 20-30m indoor. Aici recomand Linksys sau, daca te tine bugetul, Cisco.

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 19.10.07

Salut. Eu am acasa internet tot de la RTC dar am un modeom Huawei. Tot la casa stau si eu. Modemul este montat la centrala. De acolo plec cu un cablu de retea pina la AEBS de unde dau net in toata curtea. Cam asta e AEBS este setat pe bridge. De asemenea poti sa lasi activata si optiunea de wireless de la modemul RTC dar daca atit modemul cit si TC vor sta unul linga altul mai bine dezactivezi wriless-ul de la RTC. Daca modemul sta intr-un colt de casa iar TC in alt colt putei sa lasi activ si wireless-ul de la RTC - in felul acesta aveai o acoperire mai mare (dar sint doua deviceuri). Sper sa fi inteles ce am descris eu smile

Semnătură 

MacBook Pro retina i7, 2.7 16 gb RAM, 512 SSD
MacBook Pro mid 2007, 4 gb RAM
iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 06.02.11

Până acum am înțeles că cel mai bine este să rămân cu modemul de la RTC (preferabil cu WiFi dezactivat) și din modem să  ma leg cu cablu de rețea la Time Capsule sau AirPort Extreme.
Nu m-am lămurit dacă cele doua de la Apple sunt suficient de puternice cât să acopere toată casa. Pe de altă parte din ce am citit pe diverse forumuri rutere gen D-Link DIR-855 sau Linksys WRT610N, adica de 7-900 lei, nu sunt nici foarte stabile și nici prea puternice. Și nu am reușit să aflu dacă la acest tip de rutere pot lega și un HDD și o imprimantă (în același timp).

Semnătură 

iPod 30 GB (5th generation)
MacBook Pro 13-inch,retina display
iMac 21.5 inch, mid 2010
Airport Express 2nd gen
Apple TV 3rd gen
iPad Air wi-fi 16 GB
iPhone 6S + - 64 GB
Apple watch sport 42 mm

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 19.10.07

Eu sint foarte multumit de AEBS care il am. Eu am casa de lemn si merge f bine. DIn cite am mai citit pe net si diverse review-uri toti zic ca sint mai scumpisoare dar ca sint bune (sculele de la apple)

Semnătură 

MacBook Pro retina i7, 2.7 16 gb RAM, 512 SSD
MacBook Pro mid 2007, 4 gb RAM
iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

Eu am avut o multime de airporturi, si m-am saturat de ele: linga faptul ca sa strica des, reactia e mai putin sporita si coasta o gramada de bani (si nu face fata).
Avind o mare firma in preajma de care cunosc administrator de retea, am incercat diferiti aparate wi-fi, fiind router, AP. Am ajuns la conluzie ca, macar o data, cel mai bun e cel mai ieftin: TP-LINK.
In afara faptului ca gaureste pereti cele mai groase, are o reactivitate pur si simplu extraordinara.

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9