Setări InDesign CS4 pentru export fișier ca ebpub?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Se dă: OS X 10.4.11, G4 Quicksilver 733 MHz, 1,5 GB și InDesign CS4.

Vreau să fac un ebook. Cum procedez:

1. Din InDesign, aleg opțiunea: Export for Digital Editions
2. În fereastra apărută, bifez după cum urmează:

”General”, eBook - Include document metadata, Base for CSS Styles - Local Formatting (am descoperit că doar așa îmi păstrează textul ca și în InDesign) și Include Embeddable Fonts.

”Images”, Copy images - optimized, Formatted, Image conversion - GIF, GIF options - Palette - Web, Interlace

”Contents”, Format for EPUB content - XHTML, Table of contents - Include InDesign TOC Entries și Suppress Automatic Entries for Documents

3. Noul fișier ePub îl deschid, pentru editare, cu Sigil. E un soft gratis și prietenos, dar… are gata definite stilurile pentru Normal, Heading 1, 2, 3 etc. Cînd deschid fișierul ePub, el respectă aproape toate setările, dar titlurile sunt Format de paragraf NORMAL. Ca să pot genera un Cuprins în Sigil, ar trebui să definesc Headingurile. dar atunci, îmi ia el formatul care îl are deja definit. Eu am și un fișier css, care îl pot vizualiza cu Sigil, dar cum fac ca Sigil să ia de acolo stilurile de Heading?

4. După formatare în Sigil, salvez și export pentru Kindle sau eBook cu Calibre.

Am mai făcut în acest fel ebookuri și am folosit stilurile de heading din Sigil, chiar dacă ebookul arăta la titluri diferit de cartea printată.

Acum clientul dorește că textul să arate ca și cartea printată.

Greșesc eu la export? Trebuie să fac alte setări? Există un alt soft mai bun decât Sigil?

Mulțumesc anticipat.

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

încearcă să definești un stil pentru titluri în inDesign
deasemeni, chiar dacă nu-l folosești în versiunea tipărită, fă un stil și pentru cuprins

și vezi dacă te ajută discuția asta

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salut,

dacule, nu știu cînd vom avea ocazia să ne vedem față în față, dar am să îți dau pe puțin o ladă de bere. În InDesign am creat stiluri pentru tot (titluri, subtitluri, paragrafe, captions cu Nested styles etc.), am chiar stiluri pentru caractere, iar cuprinsul este definit prin stiluri (TOC Heading 1, TOC Heading 2 etc.).

Oricum, linkul tău e foarte bun. Interesant ce scrie acolo, și cred că este exact de ce am nevoie.

Mulțumesc foarte frumos.

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.