”Form” în Adobe Professional 9 sau Excel file în InDesign?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Am făcut un manual de utilizare pentru un client. La sfîrșit, documentul are cîteva tabele ca Anexă. În prima fază nimic greu. Clientul, dorește ca acele tabele de la final să fie editabile (în PDF) astfel încât să se poată adăuga rînduri fără a strica layoutul documentului (The checklist tables in the appendices have to be usable by the person in such a way that users can easily add new rows without impacting the design.). În prima fază mă gîndeam să adaug eu în Indesign cîte o pagină în plus cu rînduri goale. Apoi, m-am gîndit să arate mai profesional. Cu opțiunea de Create Form nu am lucrat pînă acum. Nu cred că e ”Rocket Science” dar oare dacă eu editez direct în PDF se vor păstra Bookmarkurile și Cuprinsul?

Dacă aș insera în InDesign un link către un fișier Excel, la conversia IND în PDF va fi activ? Adică click pe link va deschide Excel-ul? Cum credeți că ar fi mai bine? O altă opțiune ar fi să creez acele formulare folosind Adobe Live Cycle și apoi să le inserez în PDF. Cum voi face apoi trimitere din Cuprins la acele pagini importate?

Orice idee este binevenită.

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

Cred ca e cam tîrziu pt un răspuns dar just for the records:

Nu cred că e ”Rocket Science” -> cît timp știi JS (JavaScript) nu e Rocket Science, nu știi (ca și în cazul meu) ești limitat la basicul pe care ți-l oferă tool-urile standard.
Formurile se folosec (după cum le spune și numele) la formulare. Primești PDF-ul completezi cîmpurile salvezi și trimiti înapoi. Dacă vrei ca end userul să adauge un cîmp nou în care să completeze ceva nu se va putea petru 99% din useri. Dacă vrei un form dinamic…. JavaScript and/or PHP from a server ceea ce devine complicat.

“Dacă eu editez direct în PDF se vor păstra Bookmarkurile și Cuprinsul” dacă sunt exportate din INDD și ai ținut cont de apendixul respectiv trebuie să se mențină.
“Dacă aș insera în InDesign un link către un fișier Excel” aici e un pic neclar…. link like “Here is some text: here is the Hyper Link To That Excel File” sau un Excel Link-uit (apare in tabul links). În primul caz dacă-l lucrezi bine pe genul WEB ar trebui să se păstreze linkul. În cazul 2 nu văd cum.

“Cum voi face apoi trimitere din Cuprins la acele pagini importate?” o posibilă rezolvare este ca în INDD să prevezi pagini goale pentru respectivele inserții după care să le dai înlocuiești in AcrobatReaderPro cu ce vrei tu. E o idee, nu știu dacă e 100% viabilă.

În trecut și eu am avut de furcă cu formurile în PDF-ri și de atunci mă feresc de ele ca de dracu.

Hope it helps in the future

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Mulțumesc pentru răspuns. Se pare că Adobe Live Cycle este foarte bun pentru a crea formulare. mai rămîne și MS Word.

În fine, am rezolvat problema într-un mod, dacă nu profesional măcar onorabil, prin crearea de anexelor cu MS Word, iar în InDesign am pus linkuri către ele. Clientul le-a uploadat pe pagina lui și merg. Așa încît, oricine va avea nevoie de anexe, un simplu click pe linkul din PDF și se va descărca fișierul MS Word de pe sever, cu opțiunile de rigoare: SAVE sau OPEN.

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.