Ideea e asa: as vrea sa fac un DVD video, in care filmul principal sa se vada normal, dar anumite portiuni (extras-urile) sa nu poata fi vazute decat daca stii parola.
Eu nu vad cum s-ar putea face asta, mai ales ca parola ar trebui introdusa de la telecomanda (chiar daca parola ar fi numerica, ce DVD player stie parole?).
Dar poate e vreo cale “ezoterica”?
Treaba e ca poate s-o putea gandi ceva pentru DVD video vazut pe computer, dar in nici un caz vazut pe DVD player stand-alone. Oricum, nu cu cele actuale.
Trebuie sa sap mai adanc in DVD Studio Pro, ca parca am vazut pe acolo ca e posibil sa scriptezi actiuni. Poate o merge sa le restrictionezi cu o parola…?
ar fi o varianta sa pui un flag la scenele respective , ceva in genul flag-urilor care se pun la filmele cu adulti, dar ma tem ca atunci iti va bloca complet tot filmul ... nu am incercat niciodata, dar mi-ai dat tema noua de gandit ... daca tot e vb de facut dvd-uri in dvd studio pro ... am si eu o nedumerire ... in urma cu ceva timp am participat cu niste studenti la niste filmari ... ceea ce am filmat era de fapt aceasi poveste, dar vazuta diferit de fiecare personaj in parte ... acuma ceea ce nu am reusit sa fac ... vroiam ca atunci cand ii dau sa imi schimbe unghiul la film, sa imi schimbe automat si track-ul audio ... (ideea era ca fiecare film sa aibe in parte track-ul propriu audio ...) ... are cineva idee cum as putea sa fac asa ceva? ....
Hmm, acum mi-ai dat si tu o tema de gandire…
Nu cred ca se poate cu schimbarea unghiului. (Poate doar prin scriptari, dar la astea nu ma pricep. Inca). Dar ai putea sa faci capitole separate (video + audio)... Sau tu vrei sa poti schimba “punctul de vedere” in orice moment al filmului?
1. Nu poti cripta nici partial nici total un DVD video in DVD SP. Poti doar adauga informatie ca VA FI criptat, de catre masina de multiplicare care trebuie sa fie de tipul “replica”. Apple nu are licenta nici de MACROVISION ( criptare analoga ) si nici CSS ( cript dig ). Are doar licenta Dolby Digital pt producerea de streamuri AC3.
2. Nu poti schimba in acelasi timp unghiri de camera si track-uri audio, pt simplul motiv ca nu poti link-a un anumit track video dintr-un stream “multi angle/multi audio track”, cu unul audio continut in acelasi stram. Toate track-urile VIDEO, AUDIO si SUBTITRARE sunt play-iate SUCCESIV in cadrul unui stream multiplexat (VOB), neavand alta posibilitate de sincronizare. in general cand creeati un stream “multi angle/multi audio track” trebuie respectate doua mari reguli; datarate-ul INSUMAT al tuturor track-urilor componente sa nu depasasca 9.8 MB/sec, si durata sa fie “la frame” aceeasi pt toate componentele streamului (video, audio, subt.)
3. Oferta de cursuri Apple multimedia au fost ... dar nu s-a inscris nimeni. Cred ca pretul si raspandirea potentialilor useri au omorat proiectul din fasa. Era in oferta IT Training ( http://www.ittraining.ro ). Doritorilor nu le mai ramane decat sa dea examen la Multimedia UNATC si sa “piarda” 4 ani din viata ) Acolo se fac cursuri de FCP, DVD SP si de anul asta si Motion. Incerc sa introduc in programa si Shake. Sper sa reusesc ...
Da, am citit si eu ca nu se poate Macrovision si CSS, decat la replicatori, dar atunci ce e cu optiunile din poza?
(Am facut captura dupa un proiect gol, de aia nu sunt selectabile)