1 din 2
1
Se poate creea un Site in IWEB cu domeniul .ro ?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iași
Macuser din: 08.11.10

As vrea sa fac un site pentru scoala mea si as vrea sa stiu daca pot face un site in I WEB cu domeniul .ro ?  de exemplu la fel ca macuser.ro , nu macuser.etc.ro   se poate ? multumesc

Semnătură 

AFC 1886

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
expose - 24 Martie 2011 08:32 AM

As vrea sa fac un site pentru scoala mea si as vrea sa stiu daca pot face un site in I WEB cu domeniul .ro ?  de exemplu la fel ca macuser.ro , nu macuser.etc.ro in mobile me, se poate ? multumesc

Semnătură 

AFC 1886

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Se poate.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Uite exemple:

http://alte.ro/
http://www.larazvan.ro/

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: București

Uite și alte exemple, unul dintre ele hostate chiar pe Mac :

http://www.rothenn.ro
http://www.nicolaecristea.ro

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

și aici

+ un utilitar on line care te ajută să pui embeded fișiere swf. gratis sau pe bani, tu alegi.

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

Sunt necesare câteva clarificări aici:
1. Un site se poate face în ce program de dezvoltare web doreşti (iWeb, Dreamweaver) sau, dacă ştii sintaxa html, direct într-un editor text. Dacă doreşti să faci un site dinamic, atunci trebuie să foloseşti, pe lângă codul html, cod php, javascript, perl, etc. iWeb nu ştie php sau perl însă îţi integrează cod javascript pentru anumite actiuni pe care le selectezi din lista disponibilă.
2. Indiferent în ce program faci site-ul respectiv, sursele trebuie găzduite pe un server. Acesta poate fi calculatorul tău personal(dacă ai instalat un serviciu de tip web server gen Apache) sau un server dedicat fie el din cadrul firmei(instituţiei) pentru care dezvolţi site-ul, fie unul închiriat de la firmele care se ocupă cu aşa ceva. Pentru opţiunea cu calculatorul personal va trebui să ai IP fix.
3. Chiar dacă ai făcut paşii 1 şi 2, va trebui să-ţi cumperi un nume de domeniu care să fie semnificativ pentru site-ul tău( de genul http://www.scoalamea.ro). Dacă vrei ca numele de domeniu să fie asociat tării noastre( adică să aibă terminaţia .ro ) trebuie cumpărat de la rotld. Dacă vrei să aibă altă terminaţie( .com, .org, etc), va trebui să-l achiziţionezi de la organismele care se ocupă cu domeniile respective. Avantajul pentru domeniile .ro este că, deocamdată, se plăteşte doar la achiziţionarea domeniului. La celelalte se plăteşte o taxă anuală.
4. După achiziţia domeniului trebuie specificate nameserverele care se ocupă cu redirectarea cererilor către calculatorul/serverul care găzduieşte site-ul tău. Asta deoarece atunci când cineva va căuta pagina ta (http://www.scoalamea.ro) serverele DNS(DomainNameServer) să-l poată redirecta către ip-ul alocat serverului ce-ţi găzduieşte site-ul.

Ce trebuie să înţelegi de aici este faptul că iWeb, Dreamweaver sau orice aplicaţie/editor text în care-ţi dezvolţi site-ul n-are treabă cu terminaţia domeniului (.ro, .com, .org) ci cu dezvoltarea propriu-zisă a site-ului.

Şi ca să răspund direct la întrebarea ta, da se poate face un site în iWeb pe care-l poţi publica pe ce server doreşti(fie el .ro fie .com) însă iWeb-ul este oarecum limitat în opţiuni.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Dacă vrei să cumperi un domeniu sau hosting, vezi în forumul de reclame pe macuser că e o firmă care oferă reduceri pt. macuseri. Eu am luat grămada de domenii de la ei și sunt serioși.
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/31483/

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc baieti, am vazut cateva exemple si imediat incerc si eu,  va multumesc inca o data pentru ajutor

Semnătură 

AFC 1886

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Totusi as vrea sa va mai intreb ceva si anume am incercat sa fac ceva interfata la Site in IWORK - KEYNOTE iese mai bine poti adauga lucruri mai personalizate cumva iar butoanele care le-am pus am facut Hyperlink catre celelalte slideuri ( de exemplu Butonul Imagini face legatura cu slideul Imagini si tot asa..), acum .. nu fie cu suparare am incercat si eu parca Keynote ofera mai multe optiuni (am ales KEYNOTE deoarece la scoala Profu’ de INFO imi spunea ‘’ de ce te chinui sa scrii cod HTML, nu mai bine faci in Power Point si faci mai bine ? ... si atunci ma gandisem la IWEB dar dupa asta ma dus gandul la KEYNOTE de acasa )..

Dupa ce am facut cateva slide-uri am exportat ca Power Point in Office 2008 Mac si l-am salvat ca pagina WEB,  acum treaba este buna daca apesi pe buton te duce direct la pagina dorita dar mai este un neajuns ca Oriunde dai pe pagina te duce la urmatorul slide,  nu exista optiunea sa blochezi acest aspect ?  si sa ramana active doar butoanele Hyperlink ?

Totul trebuie incercat smile

Semnătură 

AFC 1886

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

Keynote este pentru făcut prezentări. La prezentări, ideea principală este că se afișează slide cu slide. Așa că face exact ceea ce trebuie. Pentru un sit de web, folosește un editor de sit-uri de web (sau scrie-l de mână în HTML).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
expose - 31 Martie 2011 09:27 AM

Totusi as vrea sa va mai intreb ceva si anume am incercat sa fac ceva interfata la Site in IWORK - KEYNOTE iese mai bine poti adauga lucruri mai personalizate cumva iar butoanele care le-am pus am facut Hyperlink catre celelalte slideuri ( de exemplu Butonul Imagini face legatura cu slideul Imagini si tot asa..), acum .. nu fie cu suparare am incercat si eu parca Keynote ofera mai multe optiuni (am ales KEYNOTE deoarece la scoala Profu’ de INFO imi spunea ‘’ de ce te chinui sa scrii cod HTML, nu mai bine faci in Power Point si faci mai bine ? ... si atunci ma gandisem la IWEB dar dupa asta ma dus gandul la KEYNOTE de acasa )..

Dupa ce am facut cateva slide-uri am exportat ca Power Point in Office 2008 Mac si l-am salvat ca pagina WEB,  acum treaba este buna daca apesi pe buton te duce direct la pagina dorita dar mai este un neajuns ca Oriunde dai pe pagina te duce la urmatorul slide,  nu exista optiunea sa blochezi acest aspect ?  si sa ramana active doar butoanele Hyperlink ?

Totul trebuie incercat smile

Scuze că-ți spun dar, să faci site-uri în Pages/Keynote/Word/PowerPoint sună a treabă de amator. Sigur, programele respective știu să salveze paginile în format HTML dar asta nu înseamnă că dezvolți site-uri. Un site web implică CSS, HTML, eventual php, asp, scripturi perl, cgi, java, etc.

Cum zicea si psergiu fă rost de un editor HTML sau scrie cod la mână. Eventual, dacă tot vrei să faci lucruri de astea, ai fel de fel de tutoriale pe net. Un site interesant pentru start este acesta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

Alex - omul este chiar amator smile a venit aici pe macuser ca să ceară sfaturi de la cei mai pricpuți.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

Am inteles, deci totul trebuie facut de un program care intr-adevar se ocupa de constructia unui website, da asa este keynote este pt prezentari, era ceva daca se putea creea si din keynote ..poti sa faci multe cu el. Chiar acum caut un program care sa ma ajute si sa invat si html bine,

- mii de multumiri baieti pentru ca ma luminati !

Semnătură 

AFC 1886

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Sper sa nu va plictisesc, imi puteti sugera un program pentru incepatori ?

am gasit un program care se numeste FLUX, este bun ?

Semnătură 

AFC 1886

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 31 Martie 2011 03:48 PM

Alex - omul este chiar amator smile a venit aici pe macuser ca să ceară sfaturi de la cei mai pricpuți.

Eu am încercat să-l îndrept către calea cea bună. E mai bine ca atunci când începi ceva să pleci de la noțiunile de bază.

@expose: poți începe cu TextEdit(sau Notepad dacă ești pe Windows) cu mențiunea că fișierele trebuie să aibă extensia html. Uită-te pe site-ul pe care ți l-am sugerat. Sunt câteva exemple bune acolo.

Semnătură 

1 din 2
1