1 din 2
1
Preturi mari in .ro la produse Apple
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 29.12.05

Sa-mi explice si mie cineva ca sa nu mor prost ...

pe e-store-ul de la Apple.com un iPod Nano 8GB costa 249$, asta vine vreo 6.220.000 Lei
pe cel din Romania, costa 9.890.000
pe un site de foto&video; care se ocupa si cu iPod-uri costa tot 249$, si 24$ shipping-ul (am mai cumparat chestii de la ei, nu dau tzepe)

tot pe apple.com, un iPod Nano 2 GB costa 3.725.000 (149$), iar pe .ro, acelasi iPod costa 5.890.000

La fel si la toate celelalte produse, preturile la Store-ul de la Apple.ro sau iStyle (ex Mac Gallery) sunt aproape de 2x mai mari.

Nu inteleg care-i faza….

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu compara cu preţurile din SUA, compară cu alea din UE şi o să vezi că diferenţele nu mai sunt aşa de mari. Asta e, americanii sunt avantajaţi, sunt produsele lor… asta-i politica Apple.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

249 usd = 701,8812 RON

249 +24 usd = 769,5324 RON

149 usd = 420,0012 RON  

sunt niste diferente de sume - si mai adauga si adaosul comercial….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

Numai TVA + vama te rup.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 29.12.05

my bad ... m-am uitat la bnr pe site sa vad cat e dolaru’ si am vazut aiurea… am zis ca e 25.000 da el e 28.000, si se apropie de preturile de care zice decebal, da tot mai sunt niste diferente considerabile ...

n-am luat nimic in viata mea de pe net, da pe sit-u ala de vb eu, cu 249$ si 24 shipping-ul, m-am dus pana la ultima fereastra in care confirmam checkout-ul si tot 273$ zicea ca e totalu, si mi-l aducea la adresa pe care i-am dat-o, deci fara tva si vama… sau nu e asa ?

eu ma uitam din intamplare, ca am un iPod mini si m-a lasat bateria acu cateva sapt si cautam un service pt el ... n-am factura pe el ca l-am luat de la un prieten acu un an si ceva ... si nu reusesc sa rezolv problema (am incercat si la Mac Gallery si la Noumax si cand au auzit ca nu am factura, s-au spalat pe maini - nu inteleg care-i problema lor, din moment ce eu platesc acest serviciu)

am gasit ipoddoctor.co.uk, dar evident, nu “opereaza” in romania :((... unde as mai putea incerca ?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
jammalking - 25 Octombrie 2006 10:16 PM

n-am luat nimic in viata mea de pe net, da pe sit-u ala de vb eu, cu 249$ si 24 shipping-ul, m-am dus pana la ultima fereastra in care confirmam checkout-ul si tot 273$ zicea ca e totalu, si mi-l aducea la adresa pe care i-am dat-o, deci fara tva si vama… sau nu e asa ?

În mod normal, nu o să poţi cumpăra nici un produs Apple de la un dealer OFICIAL Apple din SUA, pentru că Apple interzice dealerilor exportul produselor. Am încercat eu acum vreo 2-3 ani să cumpăr un Mac de la CDW.com, şi m-au refuzat politicos, deşi puteam să cumpăr alte produse (non-Apple)  de la ei.

eu ma uitam din intamplare, ca am un iPod mini si m-a lasat bateria acu cateva sapt si cautam un service pt el ... n-am factura pe el ca l-am luat de la un prieten acu un an si ceva ... si nu reusesc sa rezolv problema (am incercat si la Mac Gallery si la Noumax si cand au auzit ca nu am factura, s-au spalat pe maini - nu inteleg care-i problema lor, din moment ce eu platesc acest serviciu)

Poate te-ai exprimat tu greşit şi or fi înţeles că e vorba de o reparaţie în perioada de garanţie. Curios.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

da, nu ar trebui sa iti spuna nimic, din moment ce tu ai plati insa nu cred ca sunt chiar mici preturile…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

deci fara tva si vama… sau nu e asa ?

Nu e treaba site-urilor straine sa stie cum e cu vama si TVAul din alte tari. Ei te taxeaza cu suma respactiva, restul te priveste. Iar vama si TVA platesti sigur. Asa ca nu prea e interesant de luat din strainezia, decat daca te arde buza.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

mai sunt 2-3 luni, si o sa vedem o alta evolutie a preturilor…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Chiar, după aderare, dacă intru în ţară cu un laptop cumpărat din Germania, mai plătesc vamă?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 25.07.06

Nu , dar nici nu mai ai cum sa-ti recuperezi tva-ul din jarmania cand iesi cu el raspberry.  Oricum , orice produs cumparat in UE trebuie sa aiba garantie in TOT UE .

Semnătură 

If memory serves, Goldblum used a Mac raspberry

So, it’s safe to conclude the only Mac virus that ever existed saved the world from an alien invasion. wink

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

apple are garantie internationala din cate stiu, asa ca daca iei de aici si mergi in us (mai rar asta) il poti repara si acolo..

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.10.06

Eu am auzit o stire cum ca preturile se vor micsora dupa aderarea in UE, cel al electronicelor nu stiu daca intra aici si electrocasnice deci o sa fie mai bine pt noi. Pana atunci mai asteptam grin

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Linden Tree Lake (Lacul Tei)
Macuser din: 11.05.06

crede cineva ca sunt sanse sa scada preturile la produsele apple dupa aderare ? ( k tot veni vorba ) io sincer SPER insa ma cam indoiesc .... smile

Semnătură 

The MotherShip will land in 2015.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Probabil 10 la suta. Am intrebat si eu, se pare ca asa va fi (dei eram sceptic)

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Linden Tree Lake (Lacul Tei)
Macuser din: 11.05.06

10x for the tip desi 10 la suta e egal cu zero dupa parerea mea ... nu se simte decat la prod care costa mult!  adik in loc de 8 mil pe un ipod 2nd de 4 gb o sa dau 7,2 mil ! big deal ! raspberry

Semnătură 

The MotherShip will land in 2015.

1 din 2
1

‹‹ iTrip      shuffle nou ››