AJUTOR!! recuperare lista de partitii snow leopard
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.03.08

un macb pro unibody 15”, 320gb HDD, a fost partionat dupa cum urmeaza:
partitia 1: 100gb mac os HFS
partitia 2: 60gb win 7 NTFS
partitia 3: 160gb date NTFS
dual boot-ul il faceam cu ReFIT

in windows fiind, am incercat sa creez un usb butabil pt al calculator cu win7 si brusc ecranul s-a albit; la restart ecranul ramanea alb cateva minute dupa care un comand promt “J_”...
am scos drive-ul din mac si l-am pus pe sata in alt pc cu win 7; la inceput a recunoscut un hdd care parea ca nu este partitionat; am instalat in windows FOUND AND MOUNT PARTITION si dupa un scan amanuntit a gasit fostele partitii NTFS. am montat partitia care ma doare cel mai tare, ce-a cu date de 160gb si o vede corect, ca si cum ar fi hardul normal, pot copia datele,  de fapt asta si fac cat vorbim, doar ca va dura 40 ore ...
ce-am mai incercat intre timp, am luat 3 imagini diferite de snow leopard, dmg-uri si ISO, am scris 6 disckuri pana acum (dual layer), toate scrise pe win 7 ( am numai pc-uri cu win 7 in casa) nici unul un vrut sa booteze.
am mai incercat cu un soft de la easeus parca sa “restore” partitiile, a reusit cu succes sa refaca partitia pe acre aveam win, dar daca pun la loc hdd-ul in mac nu buteaza cu windows “operating system mising”.
am facut si un stick de 16gb butabil cu osx, am butat mac-ul, mi-a aratat ca pot buta cu stick-ul, selectez, astept cateva minute dupa care in loc de mar-ul gri deschis apare un semn de interzis si atsa e tot.
am incercat si variantele din command promt “bootrec.exe /fixmbr, bootrec.exe /fixboot, bootrec.exe /rebuildbcd”, s-au executat cu succes dar in afara de vizibilitatea partitiei fosta c: in celalalt pc, nu am rezolvat nimic, in continuare mac-ul la boot are un ecran alb dupa care: mising operating system…

ok, ce am acum

un hdd pe mac care nu vede nimic
acelasi hdd pe sata intr-un pc, vede fara probleme fosta parititie c: cu win pe ea, iar partitia cu date, acum copiez dupa ea, o data montata cu “find and mount partition”
un stick de 16gb
inca 4 cd-uri 8.5gb
3 imagini diferite , 2 dmg si una iso
2 pc-uri.

ce ma intereseaza este sa refac tabla de partitii, mbr-ul, GUID-ul,  ceva,  sa pot vedea hdd-ul cum a fost, stie cineva?
nu am o problema sa reinstalez osx-ul sau win7, nu as vrea sa sterg a 3-a partitie, ce-a cu date, imi ia prea mult timp sa le copiez… si mai ales ca vad ca exista acolo..

daca ma poate ajuta cineva, MULTUMESC!

PS. cand am terminat de scir acest post, s-a terminat de luat disk warior 4.1 pe care incerc sa-l montez pe stick bootabil cu TRANSMAC.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Vezi dacă nu ai backup ? Copiază datele alea de acolo cât mai poți și uită de refacerea tabelei de partiții.
Altă dată când mai faci esperimente cu ReFIT & co, fie fă-le pe un calculator pe care nu ai date importante, fie ai grijă să ai backup la zi.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.03.08
psergiu - 12 Aprilie 2011 11:29 AM

Vezi dacă nu ai backup ? Copiază datele alea de acolo cât mai poți și uită de refacerea tabelei de partiții.
Altă dată când mai faci esperimente cu ReFIT & co, fie fă-le pe un calculator pe care nu ai date importante, fie ai grijă să ai backup la zi.

partea buna e ca oricum trebuia sa fac back-up, partea nasoala e ca nu am timp-ul asta, acum
refit folosesc de 2 ani cel putin,  e prima data cu surprize ...

m.