Un hacker norvegian a spart sistemul de siguranta al Apple iTunes
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

http://biz.hotnews.ro/articol_58717-Un-hacker-norvegian-a-spart-sistemul-de-siguranta-al-Apple-iTunes.htm

DVD Jon, hackerul devenit celebru pentru decriptarea DVD-urilor, a reusit sa sparga sistemul de siguranta Apple FairPlay, care le permitea utilizatorilor de iPod-uri sa descarce melodii doar de pe iTunes, magazinul online de muzica al Apple, informeaza Reuters.

Jon Lech Johansen, cunoscut drept DVD Jon, in varsta de 22 de ani, este un tanar de origine norvegiana, care in prezent locuieste in San Francisco si este angajat al companiei de IT DoubleTwist.

Hackerul profesionist a reusit sa sparga sistemul de securitate folosit de Apple Computer Inc., sistem care asigura exclusivitatea magazinului iTunes in descarcarea de melodii pe playerele media iPod, a anuntat marti directorul companiei pentru care lucreaza.

Prin sistemul de siguranta FairPlay, melodiile cumparate prin iTunes pot fi ascultate doar pe iPod-uri, in timp ce melodiile cumparate din alte magazine de muzica virtuale nu sunt recunoscute de playerele Apple.

Realizarea lui DVD Jon vine in ajutorul unor companii ca Microsoft Corp., Nokia, Sony Ericsson sau Samsung Electronics Co. Ltd., marii rivali ai Apple Computer, care s-au pronuntat deja ca fiind dornici sa ofere noi combinatii de servicii de descarcare de muzica si playere.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
mediaconvertor - 27 Octombrie 2006 01:03 AM

http://biz.hotnews.ro/articol_58717-Un-hacker-norvegian-a-spart-sistemul-de-siguranta-al-Apple-iTunes.htm

[...].

La cîtă concurență e pe piață, mă mir că numai acest jupîn scandinav pretinde acest lucru. E bătaie mare, mare de tot, bre…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

povestea e putin diferita, daca aveti rabdare sa cititi…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

si foarte interesanta chiar!!!!  e f frumoasa filosofia lui “I don’t like closed systems” iar in cazul apple se aplica destul de mult. sintetizeaza f bine motivele pt care nu am fost “dat pe spate” de aceasta ... tehnologie ... nu atat hardware cat software. evident ca aceste produse castiga detasat in fata microsoft-windows dar, din multe puncte de vedere, distributiile linux nu sunt atat de “closed systems” ....

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

ia aruncati un ochi aici

wink

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Oare aşa de dependenţi de muzică suntem? Văd că apar tot mai mulţi competitori pe piaţa asta. Iar cu DVD Jon ăla… lăsaţi-mă cu “filozofia”, omul a găsit o portiţă prin care speră să facă bani, asta-i tot. Restul e gargară.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Nu inteleg cum poate face bani prin spargerea aceasta? Apple nu il da in judecata sau ceva? Nu e ilegal ce a facut?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

El zice că a găsit o portiţă legală pentru a vinde altor companii un sistem de protecţie a fişierelor cu muzică, identic cu FairPlay folosit de Apple. Rămâne de văzut la proces câtă dreptate are.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 25.02.06
Tudor - 28 Octombrie 2006 02:50 PM

Oare aşa de dependenţi de muzică suntem?

pai eu am vreo 210-220 gb muzik

Semnătură 

Macbook 2.0 ghz, 2gb ram, 120gb hdd (black)
iMac intel core duo 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd
iMac G5 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 25.02.06

si cand le zic la colegi mai au putin si lesina

Semnătură 

Macbook 2.0 ghz, 2gb ram, 120gb hdd (black)
iMac intel core duo 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd
iMac G5 2.0 ghz, 1.5gb ram, 250gb hdd

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
STef… - 28 Octombrie 2006 01:19 PM

ia aruncati un ochi aici

wink

Foarte misto ideea sa se foloseasca de iMovie ca sa scape de protectie.

DVD Jon a devenit faimos cand a spart protectia DVD Video (DeCSS): era pusti, toti uram restrictiile DVDurilor video, parea ca lupta impotriva marilor corporatii… asa se nasc legendele.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, atunci lupta împotriva marilor corporaţii, acum vrea să le ajute şi să facă bani din asta. Nu poţi fi haiduc toată viaţa. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
mat22e - 28 Octombrie 2006 04:07 PM

Stiu eu pe unul cu peste 1 TB !!! Poate ajung sa-i fac o vizita cat de curand…

mat22e, avatarul tau e de la Green Day?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.10.05

inca nu am muzica de pe itunes cumparata pe ipod-ul video al sotiei, si nu cred ca ar dauna apple prea tare. e cam greu sa se bage peste ei.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06
mat22e - 28 Octombrie 2006 04:07 PM
Tudor - 28 Octombrie 2006 02:50 PM

Oare aşa de dependenţi de muzică suntem?

ala e backup-ul meu pe 2005 smile

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •