Photoshop plug-ins
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad, Romania
Macuser din: 12.10.05

Foloseste cineva Neat Image sau Noise Ninja pe Mac?

Sunt doua plug-inuri, pt Photoshop, care permit reducerea zgomotului din imaginile realizate cu aparate digitale. Sau daca nu folositi plug-inurile menionate mai sus, exista atunci o alta solutie pe care o recomanadati/folositi?

Merci

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

depinde de cum arata imaginea… ai levels, curves, color balance, saturation, noise, smart blur… ai intellihance de la extensis

totul depinde de ochiul tau si experinta de lucru (nu mai vorbim de calibrarea monitorului sau de calitatea imaginii, nu?)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Zgomotul introdus de aparatele foto digitale apare mai ales pe canalul Blue al imaginii, asa ca iti recomand ca orice operatiune de reducere a zgomotului sa o faci mai intai numai pe acest canal.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Merci pt pt ponturi. Deocamdata am gasit un plug-in de proba denumit Noiseware si experimentez sa vad ce rezultate obtin.

http://www.imagenomic.com/

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Austria

NeatImage. Eu pe asta il foloseam in Windows si m-am bucurat sa vad ca are si varianta pentru Mac.

Cum a mers imagenomic?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

E OK Noiseware, insa e drept ca-l folosesc destul de rar. In general folosesc aparatul pe ISO 100, iar la nivelul asta de sensibilitate zgomotul este aproape inexistent. Doar de la ISO 400 in sus, am nevoie de Noiseware.