Am pe cel de 160GB. La asta ma uitam si eu cu ce-ata/zif. Plus ca bateria la 6G 160 este cea mai mare baterie de la un ipod (ever) si chiar se simte. Vreau sa pun un SSD de 256gb. Bugetul pentru toata operatiunea este maxim 750ron. Dar din cate vad, este greu sa scoti carcasa spate (cea lucioasa) fara sa o indoi, deci trebuie cumparata alta, pe urma ar mai fi bateria, etc. Sunt foarte multe chichite pentru care momentan nu am timp sa imi bat capul. Insa in viitorul apropriat vreau sa o duc la capat. In plus, as vrea sa pot pe viitor sa schimb si bateria cand i-o veni vremea. Sunt multe, stiu.
Legat de iTouch.. sa zicem ca am trecut prin toate iPod-urile (fara shuffle si nano 6g) si pot spune ca virgula Classicul ramane preferatul meu. In primul rand nu imi place touch-ul ca music player, nu este practic. Classicul il poti folosi cu o mana fara sa te uiti la el, in plus bateria ma tine 1-2 saptamani. Nu stiu cat tine la touch. Ma intereseaza un device de muzica si atat (fara alte prostii) cu cat mai mult spatiu si sa nu imi fie frica ca pateste ceva daca il scap, in plus este mult mai placut dpdv ergonomic.
Apple nu o sa faca scoata niciun iTouch de 128SSD, cel putin anul asta. (de 160 nici nu visez prea curand) din cauza preturilor exagerate la SSD. Classicul se pare ca e pe moarte, de aia si vreau sa ma ocup de el cat inca mai pot..daca in Septembrie nu apare update si la Classic, este clar.
Chiar imi trebuie 256GB ? Da, ma cunosc, sunt music freak si incetul cu incetul o sa il umplu. Si nu sunt singurul care ar vrea unul. Pe MacRumors este un user care a reusit sa faca un 6G de 128SSD, deci sper sa reusesc si eu.
hai sa iti spun ceva, hardul de 160 gb are conector ce-ata (Consumer Electronics ATA) cel de 80gb are conector zif. diferenta e enorma ca dimensiune, panglica zif fiind de 2 1/2 mai lata decat cea ce-ata. ssd ce-ata nu am vazut, nici adaptoare. daca vrei sa pui un ssd de 1.8’’ va trebui sa ai modelul de 80gb, cel cu conector zif.
mai subtire nitel. oricum diferenta e de cateva ore de autonomie. 80 gb are 30 ore si cel de 160gb are 40 ore respectiv 36 ore revizia a doua. cu ssd va creste mult autonomia.
uite ce poti sa faci: cauti un model de 80gb cu hdd zif, conectezi ssd-ul sau un adaptor pt card sd, cauti un capac de la un ipod 160gb modelul gros (hdd cu 2 platane) si o baterie tot de la modelul gros. astfel ai baterie mai mare.
Un SSD de 256 GB Zif e preste 400 euro. Ori scazi marimea, ori cresti bugetul. Alternativa ar fi sa astepti cativa ani.
E relativ usor de schimbat HDD-ul, poti sa o faci singur. Problema e pretul.
Si de unde fac eu rost de un capac de la modelul gros si bateria lui. Decat sa il stric pe al meu cred.. Al meu l-am vazut la Carrefour cu 600 ron, deci la 2 luni vechime sa zicem ca as putea scoate un 500. Legat de operatiunea in sine ma puteti ajuta voi ? =) Eu unul nu am umblat niciodata intr-unul si nu vreau sa o fac cand e vorba de sume din astea .. Cred ca voi mai astepta. Pe la sfarsitul anului e vreo sansa sa mai scada preturile cu 20% ? Un ssd de 160 vd ca ar fi intre 300-400$