1 din 2
1
Viteză wireless vs cablu
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Aș avea nevoie de ajutorul celor care folosesc AirPort Express (pentru că eu mă pricep la tot ce ține de rețelistică la fel de bine ca la croșetat). Așadar: am trecut de la un abonament de 25Mbps la unul de 120Mbps (la UPC). Problema e că viteza de download a rămas la fel prin wireless, însă direct prin cablu merge mult mai bine: cca. 25 MBps vs 80 Mbps. Cei de la UPC m-au sunat și, după niște teste, mi-au spus că următorul dispozitiv după modemul lor pare limitat la 100, nu 1000 (Gigabit LAN). Nu înțeleg de ce: AirPort-ul este din generația cu dual-band simultan, deci ar trebui să meargă fără probleme chiar dacă am în casă și-un laptop wireless g.

Idei? (Aș putea posta niște screenshot-uri, dar să-mi spuneți la ce anume smile)

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Pai Airport Express are intrarea de 100 Mbps si nu de 1000 Mbps…

Din cate stiu eu, daca conectezi un dispozitiv wireless G atunci la toata reteaua scade viteza si nu mai lucreaza la viteza de wireless N.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
belasajgo - 19 Aprilie 2011 08:11 AM

Pai Airport Express are intrarea de 100 Mbps si nu de 1000 Mbps…

Pardon - AirPort Extreme am (ăsta).

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

M-am gandit eu ca probabil de un Airport Extreme e vorba. grin

Intra in Airport Utility la configurarea Airport-ului -> Internet (sus) -> Internet Connection -> la Ethernet WAN Port pune pe 1000 Mbps/Full Duplex si apasa butonul Update.

Si zi-ne daca tot la fel merge sau mai bine…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
belasajgo - 19 Aprilie 2011 08:33 AM

Intra in Airport Utility la configurarea Airport-ului -> Internet (sus) -> Internet Connection -> la Ethernet WAN Port pune pe 1000 Mbps/Full Duplex si apasa butonul Update. Si zi-ne daca tot la fel merge sau mai bine…

Făcut. Acum nu mai merge deloc smile (m-am conectat pe un modem Orange). Atașez două screenshot-uri.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ahh… Pune atunci inapoi pe 100 Mbps/Full Duplex sau pe ce a fost inainte. Dar atunci inseamna ca conexiunea ta (prin cablu) nu e de 1000 Mbps? Sau daca te conectezi direct cu laptop-ul la acel cablu, atunci merge cu Gigabit?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, The Cranes
Macuser din: 20.03.08

Salut.

Ți-au schimbat și modemul de cablu? E posibil ca cel vechi (eu am un WebStar, tot de la UPC) sa fie cu ieșirea pe 100, nu pe 1000.

Costi.

Semnătură 

Bugs burner…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Înainte a fost pe “Automatic (Default)”. Abonamentul e “FiberPower 120 Mbps”. Dacă mă conectez direct la cablu,

speedtest.net îmi arată o viteză de cel puțin 4 ori mai mare. Modemul a fost schimbat odată cu schimbarea abonamentului: înainte era o chinezărie oarecare, acum e un Cisco.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Poate ar mai merita menționat că rețeaua a fost configurată (de un amic) în așa fel încât să fie ascunsă: nu se vede, trebuie s-o cauți; securitate WPA2. Nu cred că are legătură dar deh, ce știu eu…

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07

S-ar putea să-mi scape ceva, însă zici tu la început -

CANARIS - 19 Aprilie 2011 07:44 AM

(...)Nu înțeleg de ce: AirPort-ul este din generația cu dual-band simultan, deci ar trebui să meargă fără probleme chiar dacă am în casă și-un laptop wireless g.(...)

Pai dacă faci testele pe un laptop cu G, nu o să ai niciodată mai mult de ~2,5 Mb/s (cred că am scris bine) la download.
Dacă e pe N și nu prinde mai mult… mă depășește.
În plus nu înțeleg de ce te-ai lăsat pe mâna unui prieten; să configurezi un router Apple mi se pare o joacă de copii. Eu zic să nu-l mai ții pe “ascuns” și cu securitate WPA2. Încearcă întâi să scoți de tot parola, și să faci teste poate merge mai bine (?!) și apoi pune treptat o parolă din ce în ce mai avansată(WEP, WPA…). Poate e vreo chestie de compatibilitate. Apoi scoate-l de pe ascuns, ține-l parolat, și în eventualitatea în care vrei să dai wifi și altcuiva, ai o opțiune acolo - Guest Network, îți face o altă rețea în paralel cu cea curentă, ca să shareuiești. Sau dacă ți se pare nesigur, poți să lași rețeaua liberă, și să pui filtrare după MAC Address, astfel încât doar macurile de care “știe” să primească net. (sper că am zis bine). :D

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am două macuri, ambele generație 2010 (iMac și MBP); laptopul cu wireless g e al prietenei. Cum spuneam, prin router traficul a atins maxim 25-28 Mbps; direct prin cablu a atins peste 80 Mbps. M-am lăsat pe mâna unui prieten pentru că am alergie la orice ține de rețelistică... iar amicul nu e chiar amator, având ceva certificări Cisco în rastel. Acum că a făcut el bine sau rău nu știu, că mă pricep la toate astea la fel cum mă pricep la fizică cuantică.

Oricum, acum nu mai merge deloc (atașez screenshot).

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

NICIODATA nu setați la Ethernet pe un calculator din secolul acesta altceva decât “Automatic” dacă nu aveți cunoștințe solide ale standardului IEEE 802.3
Altfel o să vă mirați de ce nu merge (carrier rate mismatch) sau merge ca ochiul mortului (duplex mismatch)

Canaris: sigur și routerul și mac-ul sunt conectate pe 802.11n la 5Ghz (nu 2.4) ? Dă un nume diferit rețelei pe 5Ghz ca să fi sigur.

Cumva stai la bloc și deasupra blocului tău sau a celor alăturate ai un turn cu multe antene care arată unele ca niște tobe și altele ca niște piepteni cu două fețe ?

Cablul este sfânt.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 19 Aprilie 2011 10:18 AM

NICIODATA nu setați la Ethernet pe un calculator din secolul acesta altceva decât “Automatic” dacă nu aveți cunoștințe solide ale standardului IEEE 802.3
Altfel o să vă mirați de ce nu merge (carrier rate mismatch) sau merge ca ochiul mortului (duplex mismatch)

Canaris: sigur și routerul și mac-ul sunt conectate pe 802.11n la 5Ghz (nu 2.4) ? Dă un nume diferit rețelei pe 5Ghz ca să fi sigur.

Cumva stai la bloc și deasupra blocului tău sau a celor alăturate ai un turn cu multe antene care arată unele ca niște tobe și altele ca niște piepteni cu două fețe ?

Cablul este sfânt.

Momentan nu-l pot face să meargă indiferent ce fac eu pe acolo… dar atașez niște screenshot-uri, poate vezi ceva ce nu e în regulă (partea întâi, pentru că sunt mai mult de 3 atașamente)

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Partea a doua

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ca fapt divers, știu că adresa aia IP, care începe cu 169, e incorectă - cam atât știu din domeniul ăsta.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Poate te ajuta discuția aceasta: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/29969/P120/

O grămadă de probleme sunt cu conectarea PPPoE, dar poate te descurci cu sfaturile acelea. Pe mine m-au ajutat mult, și cred ca am găsit o soluție buna, deoarece de 10 zile iar n-am probleme.

E.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

1 din 2
1