3 din 3
3
iPhoneTraker
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Hai ca pe aici nu s-a panicat mai nimeni.
Insa nu uitati ca iPhoneTracker are niste limitari artificiale, cum am spus si in Știre.

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Păi a zis Jobs - nu sunt locațiile tale acolo, ci locațiile de la toate antenele de GSM și wireless colectate de toți iPhoniștii care au fost prin împrejurimi - le downloadează și le cache-uiește ca să te poată localiza rapid.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
psergiu - 28 Aprilie 2011 11:31 AM

le downloadează și le cache-uiește ca să te poată localiza rapid.

iFonul meu nu are plan de date. Cum downloadeaza el cand eu sunt pe campii?

Cum “we download an appropriate subset (cache) onto each iPhone” daca nu noteaza locatia telefonului???

“The location data that researchers are seeing on the iPhone is not the past or present location of the iPhone, but rather the locations of Wi-Fi hotspots and cell towers surrounding the iPhone’s location, which can be more than one hundred miles away from the iPhone.”
Inteleg, ok. DAR, locatiile astea de hotspoturi urca la Vodafone UK care mi le trimite mie pe i4 prin canalele de comunicare interne??? Are Apple astfel de intelegeri cu toti operatorii GSM din lume???
SAU i4 noteaza pe oriunde ma duc si cand in sincronizez cu iTunes, iTunes urca prin cablu locatiile alea? Si atunci ma intreb: ce se intampla cu un i4 virgin fara plan de date care e sincronizat cu un iTunes care nu e legat la net (decat in primele 3 secunde pentru activare)? Vrea sa zica Jobs ca in cazul ala baza aia de date din iTunes o sa fie goala?!?

Toate explicatiile astea se tin cat de cat legate daca nu pui prea multe intrebari. Le-a luat o saptamana ca sa explice un process tehnic unor oameni simpli. Eu cred ca au dat-o in bara. Ar fi trebuit sa explice in termeni tehnici, si apoi 1000 de analisti si ingineri (croudsourcing) ar fi explicat poporului. Eu am iluzia ca inteleg cat de cat concepte simple de inginerie, dar “we download [...] onto each iPhone” e o [cenzurat] trista si o insulta pentru oricine stie de insemana cuvantul download. Pentru ca ar fi trebuit sa fie upload, si pentru asta ar fi trebuit sa fie o cale continua, chiar daca asincrona, de flux al informatiei. Iar “appropriate” e alta [cenzurat] trista pentru ca implica schimb bilateral de informatie.

Poate imi lipseste mie toata informatia, de asta zic ca Apple a dat-o in bara cu explicatiile. Tonul e arogant si contine o intreaga lista de insulte pentru oricine stie sa faca cel putin un circuit pentru un bec cu doua intrerupatoare la distanta.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Eu țin minte de la scandalul trecut că a fost dată o explicație a procesului:

iPhone-ul corelează informațiile de la GPS (când le are corecte) cu celulele GSM și AP-urile wireless din zonă, le cache-uiește și le trimite de două ori pe zi la Apple doar dacă are o conexiune la internet Wifi activă.

http://markey.house.gov/docs/applemarkeybarton7-12-10.pdf - paragraf C.1.a

http://www.pcworld.com/article/201486/apple_location_data_collection_policies_what_you_need_to_know.html

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Mda..aici mai e un aspect. Hai sa citam din clasici :

“4. Is this crowd-sourced database stored on the iPhone?
...We plan to cease backing up this cache in a software update coming soon (see Software Update section below).

6. People have identified up to a year’s worth of location data being stored on the iPhone. Why does my iPhone need so much data in order to assist it in finding my location today?
This data is not the iPhone’s location data—it is a subset (cache) of the crowd-sourced Wi-Fi hotspot and cell tower database which is downloaded from Apple into the iPhone to assist the iPhone in rapidly and accurately calculating location. The reason the iPhone stores so much data is a bug we uncovered and plan to fix shortly (see Software Update section below). We don’t think the iPhone needs to store more than seven days of this data.

7. When I turn off Location Services, why does my iPhone sometimes continue updating its Wi-Fi and cell tower data from Apple’s crowd-sourced database?
It shouldn’t. This is a bug, which we plan to fix shortly (see Software Update section below).

8. What other location data is Apple collecting from the iPhone besides crowd-sourced Wi-Fi hotspot and cell tower data?
Apple is now collecting anonymous traffic data to build a crowd-sourced traffic database with the goal of providing iPhone users an improved traffic service in the next couple of years.”

Mie unul mi se pare un asa mare BULLSHIT! Hai sa fim seriosi.. si daca nu se agitau unii si altii, nu se fixuiau aceste asa-zise buguri, nu ? Auzi la ei..buguri, mai ales la perioada de stocare, download, si partea cu continuarea update-ului chiar si cand dai turn-off la Location.

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Grotania, Bucuresti
Macuser din: 15.06.07
altero - 28 Aprilie 2011 11:06 AM

Hai ca pe aici nu s-a panicat mai nimeni.
Insa nu uitati ca iPhoneTracker are niste limitari artificiale, cum am spus si in Știre.

Eu m-am panicat sa sti , ii scot bateria seara cand ma culc, cum faceam la 3310 sa nu ma asculte smile

Semnătură 

I take no joy in this, but I see no other way.

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Administrator
psergiu - 28 Aprilie 2011 12:24 PM

iPhone-ul corelează informațiile de la GPS (când le are corecte) cu celulele GSM și AP-urile wireless din zonă, le cache-uiește și le trimite de două ori pe zi la Apple doar dacă are o conexiune la internet Wifi activă.

Da, corect. Asta pot s-o inteleg. Si ca dupa ce face upload-ul ar trebui sa stearga cacheul si din cauza unui bug a uitat sa faca asta.

DAR, pentru a informa Apple trebuie sa tina minte 1. locatia pe GPS si 2. locatiile AP-urilor si a antenelor GSM. Sa le tina minte cel putin pana cand ajunge pe un WiFi. Si asta inseamna ca tine minte locatia telefonului meu de pe GPS. Ceea ce e chiar mai rau decat cea din triangulatie. Singura “iesire” Apple ar fi daca bug-ul afecteaza selectiv doar 2 si nu 1. Si ca sterge corect locatiile GPS. Dar sa fim seriosi… Si oricum, balariile cu Apple care uploadeaza date la noi in iFon si nu invers… aberatii.

Nu panicheaza nimeni, am vazut pe net ca toti comentatorii s-au grabit sa puna voluntar harti, animatii, filme intregi.

Dar adevarul e ca orice ar fi: GPS, triangulatie sau locatiile celor din jur (niciodata la mine pe harta la mai mult de 3-4 de km de unde am fost, practic line of sight pentru turnuri, nicidecum 100 miles), they fucked up si ar fi trebuit sa se scuze pentru asta si nu sa vina cu explicatii aberante si cu ton agresiv. Raspunsurile astea mi-au adus aminte de creep-ul ala de Schmidt… ceea ce m-a dezamagit cel mai mult.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Administrator

un articol care mai explica cate ceva
http://www.macworld.com/article/159528/2011/04/how_iphone_location_works.html

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

cheese
Alt articol…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

De când am inițiat topic-ul, am făcut două călătorii la Buc. (una la o zi după marea întâlnire :( ).
Mers pe V. Oltului, abătut până la Govora, retur pe drumul plângerii (DN1), iar a doua oara retur pe Târgoviște - Sinaia.

Ambele călătorii îmi apar pe Traker, dar ce este interesant, ca am prins și antene de pe lângă Roșiori, Alexandria, pe când eram pe autostradă.

Deci poți reconstitui destul de bine pe unde ai fost, dar nu poți vedea data.

Dacă ai muncă de teren prin RO, cum am eu, iphoneTraker, te ajuta să reconstitui traseele efectuate.

E.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

3 din 3
3

‹‹ Google search Easter Egg      Update IGO ››