1 din 2
1
iPhone4 Vodafone - Diferente iPhone Europa de Est vs. Europa de Vest ?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 19.01.10

Salutare la toata lumea!
Deschid acest topic pt ca simt nevoia sa scriu aici cateva din impresiile mele dupa 10 ore cu un iPhone made for Romania. Pana in prezent am stat cu un iPhone 4 blocat adus din Franta la care nu am avut niciun fel de problema din punct de vedere hardware, exterior sau software. Singura problema era ca este decodat. Aseara insa am scapat de el si mi-am luat un i4 sigilat in Vodafone Romania. De atunci si pana acum simt ca parca nu am iPhone4 intr-un anume mod. Totul este diferit. Cutia este mai mica, manualele le gasesc in romană si bulgara spre deosebire. Voi intocmi o lista cu chestii negative si pozitive. In primul rand telefonul in mana nu se simte la fel. Parca e de jucarie oarecum. Jack-ul intra mai greu in telefon asa ca trebuie sa apas mai tare ca sa nu mai vorbesc ca atunci cand il scot o fac mai greu si am nevoie de 2 maini. Problema care ma deranjeaza cel mai tare este la butoane. Butoanele de volum se misca pur si simplu sus-jos si daca misc de + se misca si - ceea ce ma face sa cred ca-s facute dintr-o singura bucata. La fel ca si la jack-ul audio cablul de date se conecteaza putin mai greu. Parca si cand apas pe home button se simte altfel. Una peste alta telefonul se simte si se comporta total diferit. Ideea e ca ma obisnuisem cu celalalt si acum mi-e greu sa ma ajustez la acesta Din punct de vedere software insa am avut niste surprize. Il simt putin mai slow ce-i drept insa exista si o chestie pozitiva cel putin pentru mine. Muzica se aude cu 30% mai tare decat inainte. Citeam candva despre anumite reglementari care se aplicau asupra iPhone-urilor sau iPodurilor in legatura cu volumul din casti. Ei bine cred ca avea legatura ca aceasta chestie. iPhone-ul frantuzesc avea volum insa nu ca acesta ( pur si simplu baraie castile ). In rest n-am nicio problema cu el. Merge totu foarte bine. L-am eliberat din “captivitate” si i-am instalat pe 4.2.1 si imi merg toate fara bug-uri ( push notifications, GPS, Youtube). Acum ajung la o concluzie pe care o aveam si in legatura cu alte produse si care ma face oarecum sa ma simt discriminat si scarbit total pentru faptul ca traiesc intr-o astfel de tara. De ce produsele ( si aici nu ma refer strict la iPhone ) pentru Europa de Est trebuie sa difere calitativ fata de celelalte si de ce difera intr-un mod mai prost?

Semnătură 

MacBook Pro 13” mid-2012 i5,  16 GB RAM, 500GB HDD + 500GB SSD
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 3 WiFi + 4G 32GB with Smart Cover

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Pai pentru ca traim in romania. In afara unor firme care se respecta, putine la numar, cvasi-totalitatea produs pe categorii de calitate. Pietele mari apartinand unor economii dezvoltate (evident romanica nu face parte din ele) primesc produse din prima categorie de calitate. Iar celelalte produse mai slab calitative.
Acu nu stiu daca si apple face parte din categoria acestor companii (desi la prima vedere e o firma care se respecta).
Exemplul clar e, testat si dovedit, e la masini. Eu am un renaul clio, motorul versiunii de varf era produs in franta, iar motorul masinii mele e produs in turcia. Pe hartie e acelasi motor. Insa standardele de calitate in industria turnatoriilor din Franta si Turcia sigur difera.
Asa si la electronice, apple probabil cumpara piese de la mai multi furnizori, alea de calitate foarte buna pe pun pe iphone-urile destinate pietei Frantuzesti, iar cele “compatibile” pe iphonurile destinate pietei Romanesti.
Deci nu ar trebui sa te mire.
Repet, nu stiu daca e cazul apple, dar in general asa e.
Mai poate fi vorba de versiuni (revizii) de fabricatie. In care constata ca e mai eficient sa schimbe putin arantajamentul pieselor sau trasarea circuitelor, etc, si de aici apar diferentele de feeling.

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

iPhoanele sunt toate făcute în aceiași fabrică, de aceiași chinezi sinucigași. Singura diferență între iPhone-ul românesc și cel franțuzesc este volumul audio - care legea franceză specifică un anumit nivel maxim - așa că este limitat din firmware.

În rest sunt doar speculații fără fond și idei preconcepute.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pana la proba contrarie asa e, insa e intr-adevar o diferenta intre modele. Si mai mult decat cea referitoare la volum wink

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

@psergiu precum a spus si vromeo exista mai multe diferente. Intr-adevar diferenta de volum am putut-o sesiza de la bun inceput. Un prieten care avea i4 din Anglia avea acelasi volum urias pe cand i4-ele meu frantuzesc d-abia scotea ceva in casca. Lasand la o parte partea de soft eu ma refer acum strict la calitatea materialelor, la cum se simte in mana si la cum e construit. Mi se pare aiurea sa vad ca slotul pentru cablul de date este mai adanc decat la celalalt sau ca butoanele de volum se misca se simt de parca ar fi de plastic. Home button-ul nu se mai simte asa bine fixat ci se simte ca si cum intre buton si forma in care intre exista un grad de libertate usor sesizabil. Aluminiul de pe margine il simt putin mai aspru decat celalalt iar overall telefonul pare ca ar fi putin mai greu. Din nou..ori devin paranoic ori m-am obisnuit prea mult cu cel produs pentru “Vest” ...

Semnătură 

Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 09.01.08

Eu am iphone 4 luat de la orange, insa n-am intampinat nicio problema pana acum cu el. Intr-adevar butonul home se “simte” diferit fata de unul de pe iphone de cosmote de exemplu, dar asta nu spune mare lucru.

Subscriu la cele spuse de psergiu , insa nu pot sa nu fiu de acord si cu ce zice colegu mai sus despre masini. Refuz sa cred (pana la proba contrarie) ca apple face parte din acest cerc vicios. Nu stiu de ce vodafone nu mi-a inspirat niciodata incredere, nici serviciile nici produsele lor, i-am evitat de fiecare data.

E posibil totusi sa fi nimerit un iphone cu mici imperfectiuni, ca…ele exista si la producatori de talia apple, mai ales ca productia efectiva se face in China si chiar daca standardele cerute de apple sunt inalte, e posibil ca ele sa nu fie satisfacute in proportie de 100%...

Semnătură 

MacBookPro Retina Early 2015
iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si ca o remarca, si al meu 4G luat tot din franta se misca simultan butoanele de volum. Pe toate generatiile precedente de iphone au fost din acelasi plastic, probail si pa i4 au ramas constanti.
In schimb, butonul home nu se misca decat in jos smile

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Da si am sesizat ca Orange nu are probleme cu i4. Mai mult decat atat la ei manualele de instructiuni sunt in engleza si romana pe cand pe vodafone romana si bulgara. La Cosmote e normal sa nu existe probleme din moment ce ele nu vin modificate in vreun fel caci sunt neverlocked si probabil nu-s aduse aici cu un label “pentru Europa de Est”. Tragand o linie totusi..nu voi avea vreo problema pe viitor cu device-ul meu si mai ales cu butoanele “miscatoare” nu-i asa?

Semnătură 

Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 09.01.08

Si la mine se misca (au foarte putin joc) ambele simultan, deci ma gandesc ca la toate e la la fel.
Eu in locul tau nu dadeam “pasarea din mana pe aia de pe gard”, chiar daca depindeai de decodare soft. In ziua de azi, cand prinzi un gadget,masina,televizor etc etc, sa fie BUN tii de el cu dintii, pentru ca la cate compromisuri se fac pentru reducerea costurilor de productie…rar prinzi un gadget cu care sa nu ai probleme.

Faceai pentru 50-80 de dolari o decodare oficiala, adica il faceai neverlocked si aveai liniste wink eu asa am de gand cu iphone-ul meu. chiar daca cei de la orange cer 100 de euro pentru decodare, o sa-i strang si o sa-l decodez ca sa pot folosi si cosmote-ul in el, unde am cu 4 euro pe luna 3000 de min, 3000 sms, 75 nationale+sms nationale + 250 de MB trafic, cu mult peste ce imi ofera ei in Pantera 12 la 12,5 euro.

Semnătură 

MacBookPro Retina Early 2015
iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Da dar cel “Frantuzesc” avea o zgarietura pe ecran era putin folosit si in plus era mai mult ca sigur intr-un blacklist deoarece ..na iti dai seama. Nu aveam habar de aceste diferente, mai ales cand vine vorba de Apple. Acum nu stiu ce sa zic. Tot ce sper este sa nu am probleme cu el sau sa apara si altele. Vreau sa ma tina ceva timp.

P.S. Acelasi lucru se aplica si la iPodurile aduse de iStyle ? - diferente constructie, materiale, manopera etc .. Ma batea gandul sa-mi iau Classicul de 160 GB.

Semnătură 

Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

butoanele de volum se misca si la mine impreuna, iphone din uk, da cred ca ajungea i4 cum e acu 2g si nu imi dadeam seama de asta. poate la tine este intradevar calitatea mai slaba si-l poti misca din greseala, dar asta nu inseamna ca asa sunt facute toate pentru romania. jackul intra greu, si iese si mai greu, nu e la tine vreo problema speciala.
pana nu ai 2 iphoneuri unu langa altul ca sa compari eu cred ca e paranoia.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 23.11.08

De acord cu .ral:cr ... sa faci produse cu materiale diferite de calitati diferite te costa mai mult decat sa faci acelasi produs cu aceleasi materiale si aceeasi calitate.

Mai mult ganditi-va ca mai presus de orice este vorba de imagine si Apple tine la acest lucru mai mult ca orice ... daca puneti in balanta saving-ul si problemele care pot aparea ... veti vedea ca nu da cu plus ... cel putin nu pentru Apple ... poate la LG sau Samsung e OK, dar la Apple ar fi o super lovitura.

Asta e parerea mea

Semnătură 

MB Pro Unibody 15”   
MB Air        
iPhone 3GS (32GB)             
iPad 3G (64GB)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08

Si eu am crezut intr-un timp asta deoarece primul iphone 4 pe care l-am avut a fost unul adus in SUA, impecabil, fara probleme.

Apoi am cumparat 2 de la Orange, ambele noi sigilate si am constatat ca ambele aveau mici zgarieturi pe sticla camereri (nu influenteaza deloc calitatea pozelor) si ambele aveau fire de praf sub sticla - fi pe fata in zona butonului home, fie pe sticla din spate.

Poate ca ambele erau facute de ruda vreunui sinucigas si nu era atent…

Cred totusi ca tema calitatii mai slabe a produselor pentru piata de est e alta discutie.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai e o realitate asta cu impartirea pietelor. Sper ca Apple nu se preteaza la asa ceva, insa exista posibilitatea.
Noi am ridicat apple pe un pedistal si atunci cand calca stramb ignoram complet. Nu e normal pentru nici o companie sa faca treaba asta, insa hei! lumea a vrut capitalism.

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 10.04.07

Eu am un iPhone 4 luat de la Vodafone. Manual in engleza si romana, nu se misca niciun buton.
Jack-u intra si iese normal.
In mare e solid si nu scartaie nimic.

Cred ca nu aveau chef de munca chinezii cand faceau telefoane la care se mai misca cate ceva.
Eu sunt multumit de al meu.

Toata problema asta e irelevanta.

Bafta!

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
iPhone 3GS (16Gb iOS 6.1.6)
iPhone XR (64Gb iOS 12.1.2)
——————————————
Watch S4 44mm Silver Aluminum Case with Gray Sport Loop (watchOS 5.1.2)
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
MacBook Pro 15” (Retina 2016)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Sincer incepe sa-mi para rau putin. Ramaneam cu cel frantuzesc, SH, zgariat da macar simteam calitate. Vad ca am probleme cu semnalul mai nou. Imi pica apelul in timp ce vorbesc, semnalul pica mai peste tot in casa, 3G-ul la date se muta pe cerculet ( GPRS cred ) si raman mai tot timpu cu o linie. Imi spune ca nu gaseste retea si chiar imi apare “Cautare…”. Chiar nu credeam ca exista asa ceva la un produs Apple. Ma face pur si simplu sa nu mai am incredere in produsele lor. L-am luat nou, sigilat si out of the box au inceput problemele. Constructie si semnal prost .... Incredibil !

Semnătură 

Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey

1 din 2
1