2 din 2
2
Intrebari AirPort Extreme + caz personal+ RDS
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.12.07
ctzbz - 01 Mai 2011 04:37 PM
hutzuleac - 01 Mai 2011 03:38 PM

Ciudat insa, apare o problema pe Mac Pro, cand fac download masiv pe el mi-se inchide conexiunea din router si trebuie sa-i dau reset, inca nu am gasit o solutie pentru ca nu a fost chiar deranjant pentru mine.

Daca mai apare si la mine cate o problema, apare tot la un MacPro (2007).
Cred ca placa/adaptorul wireless+bluetooth e slab in comparatie cu ce are de exemplu un MacBook (si mai vechi, al meu).
Offtopic, dar mouse cu bluetooth care merge impecabil pe laptop, da mari rateuri cand e conectat la MacPro.
Deasemenea, cu MacBookul obtin mereu viteze mai mari de descarcare pe wireless.

Eu mi-am luat adaptor pentru bluetooth (15lei la kg) ca sa-mi conectez tastatura apple, iar pentru mouse am un Logitech MX Revolution adaptorul fiind pe wireless (parca) si nu am avut nici o problema cu niciunul dintre dispozitive atat pe Mac Pro cat si pe alte hardware-uri. Mac Pro-ul sta conectat pe direct la router prin cablu UTP, pe wireless nu l-am testat pentru ca-l maltratez cu internetul atat pe download cat si pe upload astfel o conexiune wireless ar fi in dezavantajul meu.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 28.04.11

thx hutzuleac.

Baieti, daca le-as cere lor de la RDS sa imi bage fibra direct in casa ( intr-o locuinta de bloc ), credeti ca s-ar putea asa ceva ? Nu stiu daca au ceva pe bloc, stiu doar ca e singura scara cu RDS la tv de prin zona.

Cunoasteti vreun caz in care se putea baga internet prin UTP/FTP si sa cerut direct fibra in casa ?

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 05.05.07
Jder - 01 Mai 2011 11:02 PM

thx hutzuleac.

Baieti, daca le-as cere lor de la RDS sa imi bage fibra direct in casa ( intr-o locuinta de bloc ), credeti ca s-ar putea asa ceva ? Nu stiu daca au ceva pe bloc, stiu doar ca e singura scara cu RDS la tv de prin zona.

Cunoasteti vreun caz in care se putea baga internet prin UTP/FTP si sa cerut direct fibra in casa ?

Daca exista in bloc fibra optica, vei primi conexiune “directa” pe fibra optica. Cu media convertorul la tine in casa, normal.
Cred ca @hutzuleak s-a referit la cei de la bloc care au doar cablu TV clasic, sau poate am inteles eu gresit.
Cel mai bine suna la ei si vezi daca au deja asa ceva existent in locul respectiv.
Oricum, eu aveam reteaua optica in fata casei si tot a durat o luna pana mi-au dat drumul. Au cereri foarte mari, zic ei.

Formeaza 031.400.4401, the magic number wink
Sunt curios ce-ti spun, vizavi de fibra sau UTP, la bloc.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 16.12.07

La bloc media convertorul este pus “intr-o cutie” din care pleaca cablu UTP/FTP catre fiecare apartament, cel putin asa era pe vremea cand locuiam la bloc. In apartament iti pun un spliter de semnal pentru a iti oferii “mega super pachet-ul” de internet + TV + telefon.
Eu am incercat sa obtin la bloc legatura directa cu convertor separat pentru fibra optica si mi-a fost oferit pe tava si cu multe prezentari abonamentul business cu banda garantata la un pret destul de piperat (pentru mine).
Dar la fel cum a spus si tovarash`u CTZBZ, suna-i si vezi ce zic, intreaba-i si despre partea tehnica ca sunt obligati sa-ti raspunda ce cum si unde intra.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07

La bloc asa e, vine fibra pana in casa scarii, intr-un splitter, si de acolo la toate apartamentele cabluri: retea, tv, si telefon. Cel putin din ce-am citit pe softpedia si alte forumuri. Asta se poate constitui un dezavantaj ca sunteti un bloc intreg practiv pe o singura fibra, si daca se intampla sa foloseasca multi serviciile, s-ar putea sa “under deliver”. La case e frumos pentru ca Vine o fibra mare intr-un splitter optic (sau ceva de genul) si apoi de acolo la fiecare casa fibra optica cu modme din asta Huawei in casa, si citeam ca e mai bine asa ca nu imparti viteza cu nimeni. smile

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

si care credeti voi ca este avantajul unui media convertor in casa daca tot abonament de 50 lei vreti?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
mediaconvertor - 05 Mai 2011 06:07 AM

si care credeti voi ca este avantajul unui media convertor in casa daca tot abonament de 50 lei vreti?

eu de 39 de lei am vrut.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
ctzbz - 05 Mai 2011 07:23 AM
mediaconvertor - 05 Mai 2011 06:07 AM

eu de 39 de lei am vrut.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

to put the record straight:
RDS a inceput sa limiteze vitezele in relatia cu alti provideri (Romtelecom, UPC, etc).
Vitezele au ramasa mari doar “la ei”, cand incerci sa uploadezi ceva pe un server UPC sau Romtelecom sau etc, obtii viteze foarte mici.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

și reciproca e la fel, nu? smile
să moară capra ailaltă...

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05
ctzbz - 23 Decembrie 2012 08:02 AM

to put the record straight:
RDS a inceput sa limiteze vitezele in relatia cu alti provideri (Romtelecom, UPC, etc).
Vitezele au ramasa mari doar “la ei”, cand incerci sa uploadezi ceva pe un server UPC sau Romtelecom sau etc, obtii viteze foarte mici.

Mda, si eu observasem ceva dubios in ultima vreme. dar fiind contractual, inca se incadreaza in limite.
pe fibra optica:
download 72,30 Mbs
upload: 9,48 Mbs
Teste facute pe speedtest.net

Evident, daca fac pe serverul RDS, obtin:
download 90,48 Mbs
upload: 76,42 Mbs

Niste sperlisti, ce mai!!!

2 din 2
2