Antivirus pe Win XP
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 21.08.09

Salut,

Am instalat Windows XP pe Mac prin Parallels. Il folosesc ocazional pentru Office si destul de des pentru Internet banking BT. Windows-ul este luat demult cu licenta din magazin.
Intrebarea e: ar fi de recomandat sa instalez un antivirus ca sa ma protejez de virusi care fura informatii (banking)?

N-as vrea sa ma trezesc ca imi fura cineva datele de logare in banking.

Multumesc.

Semnătură 

MacBook unibody; Apple Magic Mouse; iPad 4 32gb
—————————
PowerPC G4
iBook G3 Resurected - caut jocuri pt el, educative pt copii
Power Macintosh 7600
Macintosh Classic II
—————————
Iphone 4 32Gb iOS 6 - codat Orange

Omu cat traieste tot invata si ... tot prost moare.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Windows = viruși = trebuie antivirus care papa CPU și ronțăie HDD

Nu e mai simplu să-ți muți contul la o altă bancă unde poți face Online Banking și din OS X ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Daca nu pui nspe mii de programe pe Windows-ul ala, hardfile-ul care rezulta nu ar trebui sa fie foarte mare, incape pe un DVD DL. cred ca cel mai bun antivirus este sa salvezi acea instalare imediat dupa ce ai facut-o. Nu vad de ce folosesti Office pe Windows cand este si pentru Mac, ok sau daca folosesti Office for Win din motivele tale, seteaza sa ai sharing pe desktopul de Mac de exemplu, sau unde iti este tie mai usor. Asa ca salvezi pe Mac, iar in cazul inlocuirii Windowsului nu pierzi fisierele. Daca inlocuiesti Windowsul ala inaintea fiecarei utilizari, nu ai de ce sa te temi. A’propos este si Clam pentru Windows, tot gratuit. Ideea este sa iti gasesti si un firewall pe care sa-l setezi sa te anunte de fiecare data cand o aplicatie sau un proces nou incearca sa stabileasca o conexiune. Asa iti vei da seama daca ceva incearca sa te fure. Cauta Open source firewall

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05
psergiu - 02 Mai 2011 01:30 PM

Windows = viruși = trebuie antivirus care papa CPU și ronțăie HDD

Nu e mai simplu să-ți muți contul la o altă bancă unde poți face Online Banking și din OS X ?

Asta e aiureala lui BT cu prograul de instalat pe Windows; Nu vor sa dea token-uri, si nu stiu de ce; in strainatate (belgia de pilda) toti posesorii de carduri care utilizeaza internetul pentru plati online au primit token-uri. Sa vezi ce placere cand pleaca din tara si uita tokenul acasa, daca vor sa cumpere de pilda o rovigneta pe internet. IMPOSSIBLE!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09
macold - 02 Mai 2011 03:36 PM

[...] Nu vor sa dea token-uri, si nu stiu de ce [...]

E criza. Token-urile costa bani. Pentru banca este mai important profitul decat siguranta conturilor clientilor.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
belasajgo - 02 Mai 2011 06:37 PM

E criza. Token-urile costa bani. Pentru banca este mai important profitul decat siguranta conturilor clientilor.

Cred ca privesti cam ingust lumea in care traiesti.
Barclays UK nu are nevoie de token pentru online banking. Cat de importanta e siguranta conturilor? Foarte.
Cand faci o tranzactie care trece peste pragul de signal detection, esti sunat imediat, automat, pe mobil si dupa autentificare poti sa confirmi sau sa refuzi ultimele 3 plati. Nu cand primesti peste o luna extrasul, cerere si apoi mai vedem in 2-3 luni (asa am aflat ca am cumparat artificii din Australia la Raiffeisen Bank Ro)
Daca numai ti se pare ca s-a uitat cineva urat la cardul tau suni, si in maxim 2 zile, iti vine acasa card nou noutz cu numar sau si CIV nou. Gratuit. Cate cereri trebuie sa completezi la Raiffeisen Ro ca sa schimbi un card? In cat timp?
Ah, da.. si daca tii neaparat, iti ofera si token, dar inteligent, macar folosesti cardul tau bancar, nu mai ai alt card suplimentar (raiff din nou)... Daca tii neaparat, sigur, esti clientul nostru. Paranoic, dar al nostru.

Token e on inventie cretina. Generata de existenta retardatilor cu Windows care nu stiu ce e aia un antivirus sau ca exista OS X. Care dau click pe linkuri din mail si apoi baga parola de hotmail/de la banca. Generata de FUD si de concursul “safety sells”. Daca a fost atat de benefic pentru industria auto…
Autentificare online inseamna user si parola. Autentificare telefonica inseamna detalii personale pe care numai eu le stiu. Nu grid card sau alte bucati de plastic care genereaza numere.

Ce motiveaza BT sa nu dea tokenuri, nu stiu. Sunt sigur ca belasajgo are informatii interne de e asa de sigur. Dar ce stiu e ca absenta tokenului nu inseamna absenta sigurantei online si tokenul in mana prostilor nu inseamna mai putina frauda. Doar absenta respectului pentru clientii care pot tine o parola si un cuvant cheie secrete.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Eu unul, care știu cum funcționează securitatea la sistemele din companiile mari, nu aș avea încredere să las banii mei în ceva autentificat doar cu un user și o parolă aflate într-o bază de date copiată în zeci de locuri (pentru siguranță) și la care au access zeci sau sute de angajați ai băncii respective. Când lucram la un provider de telefonie mobilă, secretara unui C?O i-a scris unui băiat drăguț cu care se întâlnea ea un CD cu baza de date cu toți angajații, adresele de email, telefon fix și mobil, departament, adresă, poze, coduri de la badge-urile de access și alte detalii. Băiatul drăguț a răcit relația și după o scurtă vreme toți angajații au început să primească tot felul de emailuri și telefoane de marketing foarte personalizate și la obiect.

Un Token/One Time Pad implică mai multă inteligență din partea unui angajat al băncii (sau a unui cracker) ca să poată să facă o prostie cu contul tău. La alea cu certificate, un simplu nenoricit de toolbar de IE cu smileyuri instalat de cineva din familie poate să facă orice cu contul tău.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Unele banci germane au ceva de m-a dat pe spate. Un “token” din hartie, adica o lista de coduri lungi pe care o dau clientului pentru autentificarea tranzactiilor online. Prietenii mei din Germania folosesc asta si nu s-au plans niciodata. Eu am ras de ei cand i-am vazut buchisind un cod format din vreo 30 de cifre! Dar se pare ca e suficient de secure, din moment ce nemtii accepta acest sistem.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 21.08.09

Am instalat AVG Internet Security 2011. Sper sa nu am probleme.

Semnătură 

MacBook unibody; Apple Magic Mouse; iPad 4 32gb
—————————
PowerPC G4
iBook G3 Resurected - caut jocuri pt el, educative pt copii
Power Macintosh 7600
Macintosh Classic II
—————————
Iphone 4 32Gb iOS 6 - codat Orange

Omu cat traieste tot invata si ... tot prost moare.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10
macold - 02 Mai 2011 08:45 PM

Unele banci germane au ceva de m-a dat pe spate. Un “token” din hartie, adica o lista de coduri lungi pe care o dau clientului pentru autentificarea tranzactiilor online. Prietenii mei din Germania folosesc asta si nu s-au plans niciodata. Eu am ras de ei cand i-am vazut buchisind un cod format din vreo 30 de cifre! Dar se pare ca e suficient de secure, din moment ce nemtii accepta acest sistem.

La inceput cand am venit eu in Danemarca. banca avea un sistem pentru Windows bazat pe ActiveX. Pentru Mac mi-au trimis un calculator mic, personalizat cu pin si care genera un cod de 6 cifre. Pe site avea legatura in Java. De la inceputul lui 2011 au trecut de la ActiveX si calculatorul mic la sistemul de hartie. Tot prin Java. Pe langa ca poti sa iti vezi contul, dar poti sa te si loghezi la taxe si alte institutii publice.

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 27.11.10
Grigorutz - 04 Mai 2011 10:02 AM

Am instalat AVG Internet Security 2011. Sper sa nu am probleme.

Daca tot zici ca ai licenta pt XP-ul ala, ai putea incerca solutia de antivirus chiar de la Micro$oft, si anume Security Essentials.
In afara de faptul ca e free, e si ceva mai lejera (in utilizarea resurselor) decat AVG IS 2011.