Vă rog, completați unul dintre formulare;
fie ăsta (dacă nu aveți o licență proprie)
fie ăsta (dacă aveți licența).
Eu cred că șansa să cîștige în e destul de mare – legislația antitrust a mai făcut boacăne
Semnați… semnatul e la modă… și ACTA, și SOPA și FH
Daca ar fi sa-i gasesc Ill-ului o buba (destul de mare pentru mine) este lipsa scurtaturilor pt. “Align” si modul in care se face selectia obiectului dupa care se face alinierea. Nu-mi mai place Corelul de cand am trecut la Ilustrator dar mi-e dor de simplitatea alinierii din Corel: “C”, “E”, “L”, “R” pentru aliniere si alinierea dupa ultimul obiect selectat.
… nenumărate bube, mai multe decît utilizatori. Problema e în egală măsură abuzul Adobe (ca să nu mai zic: aproape nici unul dintre angajații preluați odată cu FreeHand și Macromedia nu mai lucrează la Adobe…). Semnați și ziceți și altora!
Un interviu cu James Von Ehr (aici de remarcat că „samaritenii” de la A. au eliminat în 2011 compatibilitatea dintre animațiile Flash create în FreeHand și Flash. Reprezentația continuă! Dați, vă rog, cu subsemnatul aici!
În nu tocmai altă ordine de idei, leul care vine la vară pare un fel de Nu te supăra, frate! digital, cu ilustrație muzicală. Abia aștept.
Nu vă supărați, dar greșiți. FreeFreehand explică în anunțul din 8 mai cum devine cu medierea: este un pas inevitabil în proces și e un lucru bun că a fost depășit. Legea cere confidențialitate, dar nu e confidențialitatea de care ne lovim, de exemplu, aici și nici limba de lemn cunoscută din politică. E drept că explicațiile juridice, cu particularitățile lor stilistice și lexicale, pot părea rebarbative în lipsa unei cunoașteri mai aprofundate a subtilităților limbii (în orișicare limbă). Dar dacă tot v-ați abonat, acordați-i atenția cuvenită și, dacă se poate, participați și la acțiune sau donați (apăsați pe butonul donate (părerea mea este că merită).
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
M-am înscris încă din 2009 (de când a postat Tudor anunțul); folosesc încă FH chiar multișor, am donat…
Dar mă doare să constat că eu am donat 10 USD în conditiile în care media e de 1,258… S-au strâns 8152 usd de la 6477 membri.
Chiar așa săraci să fie fanii înscriși pe FreeFrehand?
Și când primesc un anunț d-ăsta am din ce în ce mai acută senzația de fâs
nu am nici cea mai mică speranță că va apărea o versiune de freehand updatată pentru intel
dar’mi’te să fie și curățată de buguri
boală lungă - moarte sigură
rămânem cu nostalgia
Evident, au donat doar unii. Eu tot ceva gen 10-20 Euro. Oricum cam meschin. Dat fiind că „taxele” online cresc , cred că asta e și o sumă maximă, altfel ajungem la coji de pepeni verzi. Sau un sponsor milionar – ceea ce nu pare să se fi ivit. În rest, nici eu nu sînt optimist. Ce e sigur, e că Adobe nu trebuie lăsat să cîștige cu obrăzniciile astea monopoliste. Ura și la gară.
Cu parere de rau nu vreau sa supar utilizatorii anticului Frehhand sau mizerabilului Corel dar pe bune eu chiar nu inteleg cat de greu este sa intelegem ca fiecare program are un scop anume. Nu trebuie sa faci brosuri de 20 de pagini in Illustrator sau carti in Photoshop.
Illustrator are un scop foarte bine definit si anume sa fie folosit pentru realizarea de ilustratii vectoriale. Nu bitmap, nu efecte de doi bani de drop shadow (cu toate ca ele exista).
Singura diferenta majora intre Freehand si Illustrator a fost intodeauna faptul ca in Freehand s-a putut face machetare (multipage) direct acolo fara a mai fi nevoie de aplicatii ca Indesign, ceea ce mi s-a parut de la inceput o idiotenie incomoda si ineficienta.
Ca o alta observatie minora, la nivel mondial Illustrator a devenit un standard (este adevarata, asta pentru ca nu mai exista concurenta), daca lucrezi in DTP, grafica, sau art direction trebuie sa inveti Illustrator este simplu, nu vrei te duci si iti cauti alt job. Exista si alternativa sa nu renunti la Mac-ul tau G4 cat mai merge si sa speri ca Adobe va da gratis codul sursa de la Freehand dar cinstit nu prea cred ca o sa se intimple asa ceva.
Eu de exemplu duc lipsa aplicatiei vectoriale Creature House Expression care a fost cumparata de Mirosoft si transformata intr-o mizerie de aplicatie Windows, dar nu cred ca Microsoft sa mai aduca aceasta aplicatie pe Mac.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Daniel - 21 Mai 2012 01:42 PM
Illustrator are un scop foarte bine definit si anume sa fie folosit pentru realizarea de ilustratii vectoriale….
Singura diferenta majora intre Freehand si Illustrator a fost intodeauna…
Cu parere de rău, dar tocmai aici și-o fură AI.
Multe din “îmbunătățirile” aduse odată cu lansarea CS4, CS5 ba chiar și CS5.5 au fost chestii preluate de la FH. Și, în pur scop de marketing, au fost introduse câte 3-4 chestii per versiune, nu toate odată. Am citit pagina d eprezentare pt AI CS6 și nu văd nimic nou și spectaculos (să zicem ca noile chestii aduse de Photoshop CS6 spre exemplu - unele din ele fiind chiar un pas mare înainte)
Îți recomand vizionare acestor 2 clipulețe ca sa te lămurești cum e cu vectorii lu’ illustrator.
Pot sau nu să fiu de acord cu orice comentarii despre, pentru, contra și meta FH și AI. Părerea mea e că AI, încă de la versiunea 1, e și a rămas complicat și necreativ. Iar FH, cam tot de-atunci, e intuitiv, productiv și elegant. Ce trebuie să știm ca profesioniști variază; cred că în primul rînd… machetare. Dar dincolo de asta, incontestabil e, dpm, pe de o parte că Adobe a comis un abuz, l-a continuat cu o serie de (auto)plagiate cu țîrîita, și, pe de alta, că n-ar fi rău să se reia FreeHand. Restul controversei ține de fapt de alte discuții (una comparativă, alta tehnică etc.)