1 din 2
1
configurare network poawer mac g4
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 10.05.11

va salut,de curand am intrat in posesia unui power mac g4 nu am folosit pana acum asa ceva,problema este ca nu stiu cum sa-l setez ptr.al conecta la internet mentionez ca am internet de la nextgen prin fibra optica,cu IP-ul automat adica nu trebuie introdus.am facut eu cateva setari in meniul system preferences dupa care am intrat in icoana network dar fara rezultat cand vreau sa deschid explorer primesc mesajul THE SPECIFIED SERVER COULD NOT BE FOUND.va rog daca puteti sa ma ajutati in aceasta problema sa-mi spuneti cum trebuie setat.multumesc anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Stop.

Ce versiune de Mac OS ai pe el ? (Stânga-sus meniul merișor -> About this mac)

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

os version 10.2.4 am cd-ul original.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

ZECE DOI ? Hooo hooo ...

Degeaba îi faci rețeaua, cu 10.2 nu ai decât IE 5.3 care este inutilizabil în ziua de azi - nici prima pagină de la google.ro nu o afișează corect.

Cât RAM are ? Dacă ai sub 512Mb pune un 10.4, dacă ai peste, pune 10.5 pe el. Un kit de Leopard Retail ar trebui să aibă toți resellerii Apple de vânzare, și s-ar putea să mai aibă și Tiger.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Daca poti reinstala sistemul, reinstaleaza-l (ca sa ajungi la setarile “default”) si pune-i cablul de retea. Eu am bagat de fiecare data direct cablul de retea de la modem si a luat-o din prima.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

am reinstalat os-ul cu cablu in el dar si acolo trebuie facute niste setari si nu am reusit,nu stiu pe ce sa-l pun?
show:  ?

TCP/IP,PPPoE,AppplETalk,Proxies.?
configure:manually
          using DHCP uit manual ip addres
          using DHCP
          using Bootp

la astea nu ma descurc.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

rami are 2 gb.procesor 1.3 dual.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

scuze procesor dual 1.2 power PC G4

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: DB/Darmanesti
Macuser din: 25.03.08

Pune 10.5, ruleaza fluent pe el. Pe langa asta, cred o sa-ti placa sistemul.

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

10.5 GO CAPTAIN PLANET. Pe Dual-cpu cu 2Gb ram o să zboare.

La restul lasă DHCP sau Automatically. Nimic manual.

PS: completează în preferințele de forum la location de unde ești.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

va salut,nu am rezolvat nimic am instalat os 10.5.6 leopard si tot nu reusesc sa-l conectez la internet,imi apare aceasi eroare desi cand intru la network utiliti,la info imi apare IP-ul imi arata viteza de internet dar cand deschid explorerul imi da eroare:the specified server could not be found,ce nu fac bine?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ce explorer deschizi tu pe Leopard ? Incearcă cu Safari.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Iancului
Macuser din: 09.02.10

Pe bune, asta mă miram și eu. Ce Explorer deschide el acolo?  wink Glumesc. Poate omul folosește vechea terminologie pentru noile alicații. Sincer nu înțeleg ce probleme are Mac-ul lui. Eu când conectez cablul în mufa de LAN, intră pe Inernet imediat. Nu trebuie să faci absolut nimic. Când le-am arătat asta unor utilizatori de Windoze nu le-a vanit să creadă.  LOL
Dacă în cazul lui geky refuză să deschidă Internet-ul atunci s-ar putea să fie o problemă cu instalația furnizorului de serviciu și atunci, cum se spune, este bine să-l contacteze.  smile

Semnătură 

The main difference between Macs and PCs is that Macs are computers for people who want to use technology, not manage meta-technology.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 

va salut,exact sunt obisnuit cu explorer pe care la-m instalat in mac,instalatia furnizorului nu cred sa aiba probleme din moment ce scot cablu din mac, il bag in pc si merge internetul.nu stiu ce sa-i mai fac,am setat location- automaticali , configure -DHCP ,DNS server nu apare nimic,la network utiliti imi apare doua optiuni network interface(fw0) si network interface(en0) cand activez network interface(en0) imi apar mai multe date(informati) IP.viteza de transfer sau de internet ,eu stiu ce o fi acolo?, la interface(fw0) apare zero peste tot.problema ii ca nu pot seta (salva) sa ramana interface(en0).de 3 zile de cand il am tot am butonat si reinstalat os-uri pe el, nici un rezultat.cre o fi problema?

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Iancului
Macuser din: 09.02.10

Geky, acuma serios, zic și eu ca Sergiu. În primul rând, dacă ai trecut pe Mac uită de vechile obinuințe de pe Windows. Mac OS X are altă filosofie de viață și de lucru și ar fi bine să te obișnuiești cu ea. Una dintre ele este inutilitatea acestui Explorer de care este recomandabil să te debarasezi. Microsoft nu a mai actualizat această aplicație din 2005 de când a renunțat să o mai dezvolte. Este proastă și plină de bug-uri de securitate. Arunc-o la coș rapid. Dacă nu-ți place Safari (nu văd de ce?) folosește Firefox sau Chrome dar renunță la Explorer.
A doua obișnuință la care trebuie să renunți, și asta este una grea, este aceea de a încerca să setezi chestii. În marea majoritate a cazurilor, nu ai nimic de setat, totul se lasă pe automat, așa cum ți-a spus și Sergiu. Am atașat fereastra de Networks din System preferences. Eu nu am nici cablu LAN conectat iar în această situație așa trebuie să arate. Când conectezi, toate câmpurile acelea trebuie să se completeze SINGURE. Nu vrea să facă asta atunci problema este la router nu la Mac. O soluție ar fi să restartezi router-ul cu Mac-ul conectat pe Automatic. Furnizorii de servicii internet mai recomandă acest lucru. Încearcă să faci asta. Uneori, acești furnizori de internet setează rețelele pentru un singur IP pe un anumit calculator ca să fie siguri că nu vin băieți cu inițiativă și încep să împartă internetul prin bloc. Soluția ar trebui să fie resetarea router-ului (scos din priză și băgat la loc) cu noul calculator conectat la LAN. Dacă nici așa nu vrea, trebuie să vorbești cu furnizorul.
Dar încă odată, lasă Mac-ul pe automat.

Semnătură 

The main difference between Macs and PCs is that Macs are computers for people who want to use technology, not manage meta-technology.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

@geky: Din ce oras esti si de la ce ISP ai internetul?

Eu am vazut de exemplu la Cluj la ISP-ul de la care au internet niste cunostinte de acolo ca acesta tinea cont de adresa MAC a calculatorului si cand am conectat alt dispozitiv la acel cablu care intra in apartament, trebuia sa clonez tot timpul adresa MAC a calculatorului care era conectat initial la instalarea internetului, altfel nu mergea. Dar avand in vedere ca tie iti aloca IP presupun ca nu asta este problema…

1 din 2
1