PPC mai stabile decat Intel
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Suceava
Macuser din: 24.01.11

De multe ori se tot zvoneste cum ca Mac-urile echipate cu procesor PPC (Power PC) sunt mai stabile decat cele Intel. Este adevarat? Macurile cu procesor Intel nu sunt si ele la fel de stabile? Doar sunt facute sub comanda Apple. Astept un raspuns. Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Eu am auzit pe dos. Că alea cu Intel sunt mai stabile decât cele cu PPC care rulează un OS vechi si cu bug-uri. Este adevărat ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

mituri urbane… smile
atâta timp cit versiunea de soft folosit este în concordanță cu procesorul, nu apar probleme nici pe intel nici pe PPC
atunci când se adaugă crackuri, hackuri, alte utilitare netestate, etc - apar și problemele
smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: UK+ Bucharest
Macuser din: 08.02.07

dintotdeauna am avut acasa un PPC dual, iar la birou am avut intel, asta in ultimii 3-4 ani.
N-a crashuit niciunul, nicicand. Pana la CS4, ambele se miscau cam la fel. La CS4, am vazut o oarecare latenta la PPC dar nu semnificativa.
Pe PPC-uri tin acum 10.5.8, maximul suportat, pe Intel 10.6.7. Nu pot sa ma plang de PPC, cum nu pot sa ma plang de Intel. Insa in Adobe CS5 am observat o schimbare majora in bine. Adica timpi de lucru mai mici cam de 3-4 ori. E adevarat, pe PPC sunt la maximum cu RAM-ul, 8 GB. Pe Intel am dublu, am harduri SSD, poate mai cresc viteza pe PPC daca as pune un SSD.
Sunt si am fost fan PPC, la inceputuri platformele cu Intel au mai avut probleme. Si acum folosesc un Powerbook de 15 ultimul model, cu maximul de configuratie posibila pe Powerbook: 1,67 GHz procesor, 2 gb de ram. N-as prea renunta la el. merge struna si abuzez de el uneori cand sunt pe drumuri. Am folosit un Macbook Pro o saptamana. Viteza clar mai mare, dar nu atat cat sa ma faca sa renunt la Powerbook pentru un Macbook Pro cu Intel. Poate sunt nostalgic.
Concluzia e ca daca folosesti versiunile potrivite pentru fiecare platforma nu vei avea probleme cu niciuna din el.
Vorba lui dacu, cand se adauga diverse floricele, atunci pot aparea problemele.

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
PallMAC - 10 Mai 2011 11:15 AM

...Poate sunt nostalgic…

ești nostalgic.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Nu esti singurul nostalgic..

Eu mai pastrez multe masini cu PPC - Leo / Classic. Amintiri, alte vremuri, alte softuri..

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: UK+ Bucharest
Macuser din: 08.02.07

nu sunt nostalgic, dar cu reclama asta m-ai facut sa-mi dea lacrimile. Tocmai le-am pus in vanzare… :(

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Orice sistem cu software contemporan cu el se misca decent. Platforma PPC a ajuns la o maturitate satisfacatoare catre sfarsitul vietii, atat 10.4 cat si 10.5 sunt sisteme stabile si performante. Dincolo de nostalgii, eu sunt unul din putinii utilizatori care au trecut de pe o retea aproape exclusiv Intel pe una aproape exclusiv PPC, dar asta a fost o decizie motivata de costuri (in primul rand) si de administrare (in al doilea rand, e mai usor sa ai sisteme de un singur fel). Cu toate ca mai toate jucariile noastre functioneaza superb, indiferent de varsta, nu sta nimic in fata MBP-ului meu, la nici un capitol. Nici macar din gresala. 

Asta nu inseamna ca nu am balit la anuntul lui PallMAC :D

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06
Dragos Salageanu - 10 Mai 2011 03:10 PM

Lasă că ai destule macuri în semnătură, mai ai timp să le folosești pe toate? Eu unul stau pe iPad cel mai mult,laptopul îl folosesc la 2-3 zile.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
DoT - 11 Mai 2011 05:13 AM
Dragos Salageanu - 10 Mai 2011 03:10 PM

Lasă că ai destule macuri în semnătură, mai ai timp să le folosești pe toate? Eu unul stau pe iPad cel mai mult,laptopul îl folosesc la 2-3 zile.

Sa stii ca nu prea stau degeaba smile Am nevasta, copil, tata, frate, omuleti pe la birou… Un singur Powermac e guest computer si nu face nimic. Evident, nici Performa-ul nu munceste. Clar, asta nu inseamna ca nu is destule :D

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)