Vă aduceţi aminte de acel “checkbox” din Xcode, despre care ne povesteau cei de la Apple (în frunte cu Steve Jobs), care cică permite scrierea foaaaaarte uşoară a aplicaţiilor Universal Binary? Adică să meargă şi pe Mac-uri noi, cu Intel, dar şi pe cele mai vechi, cu PowerPC. Fie Adobe n-a auzit de acea opţiune, fie lucrurile nu sunt deloc simple, pentru că noul program de editare audio denumit Soundbooth este destinat în exclusivitate platformei Intel. Mă gândeam că versiunea UB va apărea ceva mai încolo, dar uite că cineva de la Adobe ne spune clar că nu au nici un chef să mai pună lumea să lucreze pentru PowerPC.
Bănuiam că într-o zi o să aud şi asta, dar la naiba! n-a trecut nici jumate de an de la finalizarea trecerii la Intel, şi deja trebuie să mă pregătesc să arunc Mac-urile cu PPC pe geam?!? Ce-o să mai urmeze?
ma astia n-au ce face cu timpul lor. Sa dea dracu drumul mai repede la CS3.. si sa lase soft-urile de editare audio… altor jucatori din industria software.
haideti mai ca si Appe are contributia lui, chiar daca nu recunoaste, sau noi nu vrem sa credem
pai cum sa-si vanda noile mactelui. nu au nici un interes sa mai scoata app pt PPC, chiar daca pronoveaza in forta aplicatiuile UB. ei vand in principal hardware si dupa aceea software
altfel ar licentia sistemul de operare lui Dell si alti ca el. poate ar castiga chiar mai mult
oricum, pentru sufletul meu, g5 este putin peste quadra…
si nu stiu daca voi mai avea timp sa mai testez si o masina cu intel, in munca specifica dtp-ului…
oricum, pentru sufletul meu, g5 este putin peste quadra…
si nu stiu daca voi mai avea timp sa mai testez si o masina cu intel, in munca specifica dtp-ului…
Corect. Dupa ce se va lansa Adobe CS3, vor urma sase luni de patch-uri. Iar Quarkul 7 merge taaaree greu. Iar InDesign, desi stie multe, e insuportabil! Ce mama dracului e asa de greu sa faci un program de paginare care sa stie unicode si transparente ca InDesign, print si organizare ca la Quark? Se tot strofoaca amîndoi (Adobe si Quark) si tot ies niste dude. CS2 sub Rosetta rupe calculatorul si da erori. Si asa mai departe. Cred ca trebuie aruncat totul la cos si o echipa noua sa se apuce sa faca un lucru solid, rapid simplu si universal. Simplu, am zis, nu simplist. Simplul este superlativul absolut al rafinamentului.
Gata
Adobe nu face aplicatii audio profesionale. Sau, ma rog, nu facea, pina sa cumpere firma Syntirilium, cunoscuta dupa CoolEditPro, un faimos editor de sunet. Iar dupa aceasta achizitie, CoolEdit s-o numit Adobe Audition (un nume cu adevarat stupid, da, in sfarsit). Iar baietii astia lucrau pentru platforma Windows, de-aia nici Audition nu o aparut pe mac pina in ziua de azi.
Ceea ce or facut acuma baietii (de la Syntirilium, desigur), o fost mult mai simplu. O aplicatie pentru arhitectura x86, adica nu ceva prea diferit fata de ce-or facut si pina atunci. N-are legatura cu UB.
Deci, dupa cum se vede, dincolo de cortina lucrurile au o cu totu alta motivatie. Deci nu va ingrijorati ca-i un caz izolat. Cei care or facut aplicatii pt PPC fara indoiala vor scoate UB-uri, si asta s-o vazut si pina acum. Iar cei care n-or facut, vor putea, totusi, sa scrie aplicatii pt mac de acum incolo.