MUSTEK 1248 UB
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Mi-a venit si mie randul sa va cer ajutorul.
M-a pus Aghiuta sa cumpar cu ceva timp in urma un scanner de la o firma “mare” - nu e frumos sa va spun numele, desi ar trebui. Pe CD-ul de instalare scria ca are driver si pentru Mac OS9, evident).
Ideea unui astfel de scanner era sa fie folosit periodic pentru scanat fotografii, sau OP-uri… chestii care nu necesita o rezolutie super.
Surprize: dupa instalarea software-ului aferent de pe CD, nu pot scana decat la format maxim (A4), iar scanarea este black&white;. Nici vorba de rezolutie sau altceva.
Am discutat la firma, dar ei se spala pe maini.
Stie careva pe unde as putea gasi un driver free pe undeva, pentru MACOS 9 sau 10? Am cautat pe net, dar se pare ca este o marca “un leu dai, zero lei ai”, cel putin pentru acest tip de scanner.
Chiar nu imi vine sa cresc hamsteri in el (pisica nu incape…)
Cu multumiri anticipate

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai incercat pe http://www.versiontracker.com/php/search.php?mode=basic&action=search&str=scanner&plt;&91;&93;=macosx&x=10&y=4

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ma gândeam că VueScan te poate ajuta, dar pe pagina producătorului, la lista de scannere ne-suportate, este trecut şi Mustek. Aşa că... ghinion. Sfatul meu pentru toţi cei care vor să cumpere periferice (scannere, imprimante, etc) este ca mai intâi de toate să se asigure că exista drivere şi suport pentru Mac, şi - atenţie! - driverele să fie actualizate până la versiunea actuală de Mac OS X, sau măcar 10.3. Există situaţii în care un driver de 10.2 să meargă şi în Tiger, dar eu unul dacă văd că ultima versiune a driverului datează de acum câţiva ani, îmi pun problema dacă nu cumva development-ul acelui driver pentru Mac a încetat.

E putin probabil ca marcile “de vapor” sa ofere drivere OS X. Aaa, şi nu vă luaţi după ce spune vânzătorul, că în cele mai multe cazuri habar n-are ce-i aia Mac.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Multumesc de ajutor.
M-am pus pe “barja” Mustek - ehe, daca ar fi vapor, ar avansa singur, dar trebuie impins/tras.
Pe versiontracker n-am gasit mare lucru.
De pe Mustek, am downloadat un driver. Merge cat de cat, dar interfata este horror - cand se lanseaza TWAIN, dupa ce dai aquire, si identifici scanner-ul, nu poti sa dai quit, ci este un buton, printre altele, care nu stii anticipat ce face, si pana la urma il nimeresti. Altfel, pana inchizi TWAIN-ul, chiar daca ii dai “hide”, fireworks-ul sta intepenit.
Cred ca se poate inchide topicul.
P.S. MAC OS X nu exista in lumea Mustek, se pare. Poate nu are port pentru barja Mustek…