Am avut laptopul in service pentru cateva zile si inainte de asta am decis sa sterg cam tot de pe el in ideea ca ii dau restore backup cand il iau inapoi.
Backup-ul il fac cu Time Machine pe un hard al unui server cu linux (nu stiu daca are importanta) aflat in retea. Daca vreau sa dau restore la fisiere e ok, nu intampin nici o problema. Insa eu vreau sa ii dau system restore pentru ca am nevoie de conturile existente. Problema este ca nu pot sa montez disk-ul pe care fac back-up atunci cand incerc sa ii dau system restore. De fapt, nici macar nu stiu daca e posibila o astfel de chestie. Vreo idee cum as putea rezolva problema?
Hmm, din cate stiu eu, daca bootezi de pe DVD de sistem, ai undeva o optiune “Restore from network drive”. O sa-i dau un restart sa fac si niste screenshot-uri.
Varianta 2 (no-brainer): cloneaza network volume-ul ala pe un disc extern (volum HFS+, foloseste CCC sau ceva echivalent pt. Linux). S-ar putea sa dureze mult, dar nici cu recovery de pe un network drive nu mi-e rusine…
Multumesc mult!
Tot cu varianta 1 incercasem si eu, insa nu reuseam sa ajung nicaieri pentru ca aveam smb.
Pana la urma am facut serverul sa mearga si pe afp ca altfel n-am reusit sub nici o forma. Dupa asta am reusit sa-l montez fara probleme si sa-i dau restore. Sa vad dupa cele 7-8 ore pe care trebuie sa-l astept daca totul a mers ok.
Culmea, acum merge.
Da, in teorie asa ar trebui sa se intample. Doar ca eu inca n-am gasit un motiv destul de serios sa investesc o caruta de bani in Time Capsule, mai ales ca am citit destul de multe pareri care spun ca ar fi problematic.