Da…e interesant ce mi-ai dat tu aici de citit.Sunt foarte multe comentarii pagini intregi….am citit vreo 6,7 pagini si prima concluzie rapida a fost ca nu prea ii baga nimeni in seama pe cei care se plang acolo si majoritatea se plang ca eroarea apare din diverse motive. Inca n-am gasit nici unul cu simptomele care apar la mine. Doar unul singur care zice ca avea instalata o aplicatie tot de genul Dropbox….
Mai studiem…mai studiem….
Oricum, cred ca e un bug adanc al Snow Leopard-ului si probabil nu o sa mai fie rezolvat; sa vedem cum o fi la 10.6.8, dar mai ales in Lion. Nu cred ca mai merita sa dai bug report la Apple, au facut-o destui de 2 ani incoace.
Am incercat sa provoc eroarea, ca sa ma uit in Console ce mesaje apar, dar a naibii n-a mai vrut sa se intample.
Daca o mai patesti, o solutie ar fi:
- deschizi Terminal (prin Spotlight, ca altfel nu poti);
- introdu comanda de mai jos
Da…pai tot timpul i-am dat reboot.
Iar fara dropbox nu stiu cum e ca nu l-am dezinstalat,....dar am observat o chestie. Zilele astea cand a inceput sa-mi dea eroarea de fapt eu aveam Dropboxul inchis (am zis ca nu -mi trebuie sa stea deschis atat timp cat nu am nevoie),de altfel el sta in bara automat.
Si , de cand am zis ca sa vad daca-i de la dropbox am zis ca inainte de a-l dezinstala sa nu-l mai inchid sa vad daca face la fel si aseara nu am mai primit eroarea. L-am lasat deschis . Poate o fi de la el.
Cat despre eroarea asta tampita concluzia e cea care ai zis-o si tu : e un bug care nu l-au rezolvat si e inutil sa tot trimiti report .
Nu merge nici cu dropboxul activat…..O sa-l dezinstalez. Dar cu toate astea ...mai are sens sa continuam acest topic? Eroare oricum vad ca apare si tind sa cred ca nici nu voi scapa de ea, la fel cum nu s-a gasit un raspuns nici pentru cele 70 de pagini cu utilizatorii care au avut problema asta pe applesupport
Apropo…...din terminal nu reusesc sa tastez nimic pentru ca nu pot sa-l accesez in nici un fel…sau poate mai e un mod si nu stiu eu , in afara de finder ..
De fapt, cred ca ar merita bug report. Or fi multe pagini pe Apple Support, dar nu cred ca sunt multe cazuri, raportat la numarul de utilizatori de Snow. Asa ca orice bug report poate ii ajuta pe inginerii Apple.
Daca oi putea sa reproduc eroarea, eu trimit report.
Nu inteleg ce spui: nu poti deschide Terminal prin Spotlight? Atunci trebuie sa refaci baza lui de date. Tot OnyX te ajuta. Evident, dupa restart, ai rabdare sa se termine indexarea.
Sau deschide Terminal la login si in caz de 10810 te duci pe el cu Cmd+Tab.
Da, altero, la restart sigur ca merge. Inca o data repet : la un simplu restart toate merge de parca nimic nu s-a intamplat ! Eu credeam insa ca pot intra in terminal cu acel cod dat de tine inainte de a da restart,intelegi?
aaa….o idee de test : instaleaza-ti te rog dropbox…daca tot vrei sa provoci eroarea . Sunt curios daca o sa apara . Eu l-am dezinstalat definitiv mai devreme, o sa astept sa vad cum reactioneaza. Daca nu, mai stiu ca am instalat si little snitch tot in perioada dinaintea erorii..
Da, altero, la restart sigur ca merge. Inca o data repet : la un simplu restart toate merge de parca nimic nu s-a intamplat ! Eu credeam insa ca pot intra in terminal cu acel cod dat de tine inainte de a da restart,intelegi?
Pai da, pasii cu codul sunt pentru iesit din rahat cand te trezesti cu 10810 si ai mai avea cate ceva de terminat / salvat inainte de restartul sovietic de la buton. Cmd+Space activeaza Spotlight -> scrii Terminal, dai Enter -> se deschide Terminalu’ -> bagi codul.
Da nu a mers asta-ti spuneam . Ca nu mai mergea sa activez spotlight.
Oricum de cand am dezinstalat dropbox l-am lasat ca inainte in standby si am fost iesit. Acum m-am intors si spre surprinderea mea nu am mai avut nici o eroare . Mai astept 1,2 zile si pe urma o sa trag concluzia definitiva…:)
Deja ma depaseste )
Ma “linistisem"degeaba mai devreme. Acum mai nou mi-a disparut si bara de icoane….nu stiu cum se numeste in termenii ‘mac-ului” dar in windows stiu ca-i taskbar. A mers sa intru in spotlight dar aceeasi eroare cand incerc sa deschid ceva , chiar si terminal… e ciudat rau pt mine, cu atat mai mult cu cat nu-s nici atat de priceput in problema (am doar jum de an de cand sunt utilizator de mac)
Ai cumva discuri externe atasate? Daca da, deconecteaza-le si ar trebui sa se deblocheze sistemul.
Daca mai ai un pic rabdare, o sa apara 10.6.8. Sa-l instalezi prin Combo Update.
Intre timp, mai poti incerca AppleJack. Sau Combo Update 10.6.7. Sau sa reinstalezi sistemul… sorry.
Nu , nu am nici un disk extern.
..si da, am vazut si eu mai devreme ca e asteptat 10.6.8.
...iar combo update sa inteleg ca se refera la a downloada efectiv updateul asa cum ai pus si tu in link contrar metodei cu ” software update”?
Combo este un pachet care contine toate update-urile unui sistem, de la aparitia sa pana la ultima versiune disponibila. Deci, pentru Snow, de la 10.6.0 la 10.6.7. Uneori reaplicarea sa se pare ca rezolva probleme din astea obscure (deci, tu ai 10.6.7, dar idea ar fi sa descarci Combo-ul si sa il instalezi; vei avea tot 10.6.7 dupa aceea). Dar, cum ziceam mai sus, nu tuturor l-a rezolvat 10810-ele.