dacă psihic te simți mai bine făcănd clean install, unde trebuie să reiei tot procesul de setare și configurare a calculatorului, rețelei și userului, atunci fă așa
dacă faci Archive and install, scapi de o parte de setări, plus că, dacă știi de ce ai nevoie, găsești datele în folderul ăla previous, pe care poți să-l ștergi tu când dorești
dacă faci un user nou, simplifici și mai mult procesul
dar repet, aplică metoda pe care o consideri tu cea mai bună și pe care o stăpânești cel mai bine
Nu am dormit toata noaptea ca sa fac un sistem care pare ca nu-si mai revine….Mai exact am facut o reinstalare a Macosx-ului cu 10.6.3 - nu a mai fost nevoie sa dau manual “archive n install” pt ca la vers peste 10.6 optiunea este implementata automat .A durat cam 40 min . Dupa restart aveam toate exact cum erau si evindent 10.6.3 . Zic hai sa verific daca anumite “bug-uri ” si-au revenit si surpriza !!! - NU . Totul e la fel ca inainte. Parca treaba cu reinstalarea a fost un vis !!! Zic hai sa-i fac, evident si combo update la 10.6.7. Zis si facut…. Restart - imi vine sa innebunesc dar toate sunt la locul lor inclusiv bugurile pe care le reamintesc : nu mai merge “software update” (bara se incarca o bucatica si ramane blocat),system preference-ul se blocheaza cand il deschid si intru de ex la magic prefx, appstore-ul nu se mai conecteaza (ramane si acesta ca si cum nu ar fi net ),etc… si banuiesc ca daca as mai tine calc deschis va aparea si numarul magic ” 10801” de la care am plecat si am deschis acest topic -dar n-am sa-i dau satisfactia asta pentru ca am sa inchid calc si am sa dorm si eu cateva ore.
Nu mai stiu ce sa-i fac dar evident a ramas ultima solutie - clean install ! Caz in care apelez la ajutorul cuiva binevoitor din Iasi daca poate sa-mi “tina in chirie” si mie vreo 450 Gb de date pe un hdd propriu (extern),numai pentu cateva minute cat dureaza instalarea sistemului cu un inevitabil format , in cazul meu .
Multumesc tutor pentru ajutor si rabdarea cu care mi-ati raspuns.
Iote ce mesaj am primit și eu astăzi.
Tot încerc să copiez date de pe niște CD-uri vechi. Din când in când Finder-ul se mai blochează din cauza erorilor de citire de pe CD-uri și când ii dau relaunch - mesajul ăsta. Doar cu reboot se repară. Am dat de 4 ori reboot azi.
Pe 10.5, cu același CD finderul se blochează la fel dar după relaunch merge.