Trafic analizer
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Buna dimineata,
Amsi eu o intrebare: oare de ce apar diferente atat de mari intre statisticile date de Google analytics si Awstats din Cpanel?
Chiar sunt mari, de exemplu Google imi arata cca 900 unique visitors intr-o luna, iar Awstats deja 500 accesari in 4 zile (fara sa numere accesarile din motoare de cautare).
E vorba tot de vizitatori unici. La nr de pagini accesate, aceasi mare diferenta. Cineva “triseaza”, dar nu stiu cine. I-as pune site-ului si un counter, dar mi-e frica sa nu intre in conflict cu vreunul din “analizatoare”.
Thanks

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

uite aici o discuție
și aici alta
iar dacă dai o căutare, o să găsești muuult mai multe explicații

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Thanks Dacule!
M-am uitat la articole. Nu ma gandisem ca si altii pot avea aceasta problema. Se pare ca eroarea pe care am facut-o este faptul ca am pus analytics doar in pagina de index.html, desi site-ul are mult mai multe pagini. Sunt 3 versiuni in limbi diferite - RO, EN, F. Cred ca m-am lamurit. Si, in aceasta situatie, analytics-ul interpreta doar cese intampla in pagina unde era scriptul. Oare gresesc?
M-a derutat de tot faptul ca Awstats-ul pe care il aveam la hostingul vechi dadea cam acelasi trafic ca analytics. Am mutat site-ul la un alt hosting si a aparut diferenta mare de trafic in plus cu Awstats-ul. Se pare ca la hostingul vechi Awstats-ul nu mergea bine.