Am si eu o intrebare va rog in legatura cu cardurile acceptate in Apple store. Mai exact ma intereseaza daca a incercat cineva cu card de debit pre-platit(pre-paid).
Am vazut la Raiffeisen ca au un astfel de card (Visa, card de debit preplatit) si ma gandeam sa achizitionez unul pentru a-mi face un cont pe Apple store pentru Romania. Am un cont de US gratuit, insa daca o sa apara Lion doar in Appstore si daca vreau sa cumpar aplicatii sau muzica din iTunes o sa trebuiasca sa fac cont de Romania cred.
Cei de la Raifeisen ce zic - se poate folosi pt plăți on-line la procesori de carduri străini ? Dacă scrie pe el “utilizabil numai în România” (cum am văzut pe alte carduri de la Raiffeisen) atunci sigur nu va merge - plățile pt itunes .RO sunt procesate de Apple Luxembourg
pe internet scrie ca este acceptat pentru plati pe internet (activat de cand il achizitionezi), ca este acceptat oriunde in lume unde apare sigla Visa si se pot retrage bani din strainatate de la ATM.
buna ideea cu plati in afara RO, mersi, dar am sa incerc maine sa sun la ei direct sa vad ce zic.
am card la ING dar ma gandeam sa fie un card separat pentru plati pe internt pentru mai mare siguranta si sa am o limita de cheltuiala, asa ca asta preplatit ar parea solutia ideala…
eu am card de debit in lei la raiffeisen. imi intra salariul pe el. e visa electron. am putut plati in mac app store (cont de romania) fara probleme sau comisioane.
Mastercard de la ING functioneaza perfect…si dak ai deja un cont la ei il alimentezi cu acela de la multimat cu ce suma vrei si cand vrei…chiar de acasa.
Și eu am un card de debit de la Raiffeisen, Mastercard, embosat, în euro. Merge perfect pentru orice plăți în străinătate. Când vreau să fac o plată, transfer de pe cardul de salariu pe cardul în euro doar suma necesară pentru plata respectivă; mi se pare ceva mai sigur așa decât să bag peste tot cardul de salariu.
Cumva de la ING ai cardul ING Web card? Cel care zic ei ca este Mastercard embosat si este special pentru plati pe internet?
Am vazut astazi cardul asta la ei si pare interesant. Cel de la Raiffeisen preplatit ar fi card nebacar din cate am inteles de la ei si ar merge pentru plati online inclusiv pe site-uri externe, dar acum am vazut cel de la ING si pare interesanta optiunea cu home banking, adica transferul de pe cardul de salariu pe cel Web exact c suma care iti trebuie pentru plata online.
Eu cu visa ING n-am avut probleme cam un an de zile, din decembrie incoace in schimb itunes nu mai vrea sa-mi accepte cardul, nu se stie pe ce motiv. Nici cu Web Card-ul n-a mai vrut dupa aia. Sunt in cautare de card nou ) dar nu stiu unde ori BRD ori Raiffeisen ori deschid un cont nou la ING. Pareri ?
Eu folosesc Raiffeisen de mulți ani, cred că vreo 5-6, și e foarte ok; cu aplicația de home banking n-am avut niciodată probleme, merge foarte bine de pe safari și de pe mozilla; pe iexplorer n-am încercat, dar probabil că merge și acolo. N-am avut până acum niciun fel de dificultăți; am mers la bancă doar pentru a-mi schimba cardurile atunci când expiră. Am cumpărat aplicații și din App Store, și de la alți distribuitori; it just works E drept că n-am încercat nici BRD, nici ING, dar din câte văd pe la alții nu cred că aș avea vreun avantaj major care să mă facă să mă mut la ei. Nevastă-mea folosește carduri de la BCR și se pare că-i ok și acolo.
Mastercard, embosat ING si platile online nu pot fi mai simple…pui exact cat ai nevoie pe card de pe un altul(transfer online cu internet banking) si nu ai nici o grija.
Cand vrei sa faci o tranzactie…appstore de exemplu…initial cumperi ce doreste inimioara ta, faci un calcul si ai o zi la dispozitie sa alimentezi(apoi apare problema ca nu sunt fonduri dak vrei sa mai iei altceva) insa eu am stat si o sapt fara sa fac plata k mi-a intrat tarziu salariul dar dupa ce am alimentat apple si-a luat banii si totul a fost ok.