Ajutor integrare os x cu google apps + solutii small busines
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Salut,
Am facut o mica revolutie in biroul nostru. Am inlocuit statiile de lucru cu xp si vista cu ubuntu. Pana aici a fost totul ok. Am migrat serviciile de mail exchange pe google apps, aici am cateva probbleme, si mai dorim sa inlocuim un server AD care facea si stocarea cu un server de stocare doar , am vazut ca in lumea linux ceva similar cu active directory nu prea exista. Acum de ce am nevoie de la voi:
1. Pe mac am integrat google apps cu mail 4.5, ical si address book. Probleme address book-ul l-m sincronizat cu contul de google, am preluat toate informatiile de acolo odata dar vad ca nu se sincronizeaza real time. Am importat contactele, dar daca adaug unul din tel sau mac , ele nu se sincronizeaza.
2. Am fost foarte multumit de active directory (folosit la maxim, pe langa autentificare si acces la resurse l-am folosit intens pe partea de politici, manage-ul update-urilor, etc). Acum am vazut ca nu pot sa reproduc aceste solutii cu produse open source asa ca am hotarat sa facaem macar un banal server de fisiere, probabil in ubuntu server sau free nas. Free nas este mult mai simplu si are solutii si pe partea de mac dar nu stiu ce pot face din ubuntu server poate fi mai stabil + mai multe opriuni ? Free nas se instaleaza pe un stick. NU prea inspira incredere. Plus am citit niste pareri si in raid Free nas si un alt server de unix pe acelasi hrdware free nas a iesit slabutz rau. Am nevoie de acces de pe statiile de lucru cu linux (ubuntu) si mac la server cu posibilitati full (scriere, citire, modificare) + posibilitatea folosiri Time Machine.
Astept sfaturi , merci.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

2) FreeNas e perfect pentru ce vrei tu mai ales dacă nu te pricepi să configurezi de mână serviciile pe acel Ubuntu.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Dacă nu mă înșel clientul de mail implicit în Ubuntu este Evolution. Nu mă pricep teribil la el, pe vremea când aveam eu Debian pe post de desktop la servici era slăbuț.
Mozilla Thunderbird în schimb are extensie de sincronizat Google contacts care merge bine: https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/google-contacts/
De asemenea poți sincroniza Google calendar cu Sunbird/Lightning : https://addons.mozilla.org/en-us/thunderbird/addon/provider-for-google-calendar/

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 13 Iunie 2011 12:16 PM

2) FreeNas e perfect pentru ce vrei tu mai ales dacă nu te pricepi să configurezi de mână serviciile pe acel Ubuntu.

Sunt familiarizat cu linux, numai ca a in general am folosit samba pentru mediile microsoft (protocol smb), nu stiu acum cat de bine sta linux pentru suport apple (afp) si sunt foarte interesat de Time Machine. Am hacuit un pic actualul mac sa mearga si un server microsoft, si cert este ca am avut cateva mici probleme, cum cred ca o sa si am cand vreau sa restaurez salvarile pe un fresh install, dar voi vedea. Am vazut ca tu folosesti free nas, ai mapat partitia usr sau tot cu un pick de hacking ?
Pe linux a mers mai bine cu evolution implementarea google apps, problema o am acum pe mac cu sincronizarea mac - google. Sa incerc mia bine cu un nou cont folosin webdav ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09
ceoby - 13 Iunie 2011 04:27 PM

Pe linux a mers mai bine cu evolution implementarea google apps, problema o am acum pe mac cu sincronizarea mac - google. Sa incerc mia bine cu un nou cont folosin webdav ?

Poți folosi și pe Mac tot Mozilla Thunderbird ... pe linux, Mac sau windows soluția este identică și la fel.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

Eu unul nu as fi renuntat la solutiile Microsoft de Exchange cu push mail si AD, mie mi se par cele mai bune.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
leopardu - 13 Iunie 2011 06:18 PM

Eu unul nu as fi renuntat la solutiile Microsoft de Exchange cu push mail si AD, mie mi se par cele mai bune.

Nimeni nu ar renunța la ele dacă nu ar costa bani. Mulți bani.

Pentru un birou de 50 de oameni care for să facă autentificare/sharing/mail dai la microsoft minim:

Windows Server 2008 R2 Standard 5 CAL = $1029
2x Windows Server 2008, Client Access License 20-pack = 2x $799 = $1798
Windows Server 2008, Client Access License 5-pack = $199

Exchange Server 2010 Standard Edition = $699
50x Exchange Server 2010 Standard CAL = 50x $67 = $3350

7075 Dolari prețul de US (în .RO precis e mai mare) la care adaugi și suport, antivirus, server, backup la server, salar admin ...
Și prețul ăsta am impresia că nu include OWA și ActiveSync ca să poți accesa mailul și din afara companiei sau cu altceva decât OutLook.

Google oferă mail GRATUIT pentru 50 de useri.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

intradevar solutia exchange este buna, dar costisitoare, google apps free se apropie cel mai mult. google aps este mai buna, include protocoalele exchange 60$ per user an, dupa pasul facut de apple . Am fost mereu fan linux, serverele au mers mereu bine, iar acum si solutiile pt statii sunt ok. Ce permite acum insa mutarea pe linux, portarea aplicatiilor pe web. Abia acum avem un erp suficient de bun incat pe pc avem nevoie doar de un procesator de texte, un browser si un mail.
Astept acum idei si de la cei care folosesc mac in small bussines. Treaba cu icloud pare a fi promitatoare. A si apropo am avut niste probleme mari de configurare exchange pentru a merge pe mail mac. Asta pentru ca aveam un exchange 2003, de la 2007 s-au ami simplicfict si in acelasi timp extins solutiile dela microsoft. Nu am mai vrut insa acest upgrade, ce ne costa mult mai mult. Plus a ma crescut numarul colegilor si lui sergiu i-a scapat si cat costa o statie,  software, 5 mil win oem, aproape 7 mil office.

Semnătură