Problema Noise Cancellation Microphone iPhone 4
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 24.06.10

Salut. Am o problemă cu microfonul telefonului (iPhone 4, iOS 4.3.3). Mai precis atunci când filmez sau când vorbesc la telefon pe speaker. Când vorbesc normal şi în voice memo se aude perfect. Am căutat pe google şi am înţeles ca este o problemă hardware cu microfonul secundar (cel de langa mufa jack). Telefonul l-am primit cadou deci nu am garanție la operatorul de unde a fost achiziționat (orange), dar am garanție internațională până pe 27 martie 2012. Am trimis un mail la noumax și am primit următorul răspuns: “Nu trebuie neaparat sa veniti cu el la noi. Il puteti trimite prin curier si se schimba telefonul, cu conditia de a nu fi cumparat de la orange/vodafone/cosmote, caz in care trebuie sa mergeti la ei”. La iStyle aceiași treabă este afișată pe site. Totuși din moment ce ei sunt reselleri și am garanție internațională ce treabă au ei de unde l-am cumpărat? Dacă ma duc în altă țară probabil că l-ar repara/schimba fară să comenteze. Ce recomandați să fac?

Semnătură 

MacBook Pro Retina late 2013 i5 13”
MacBookPro early 2011 i5 13”
iPhone 6 Space Grey 16 GB
iPhone 5S Gold 16 GB
iPhone 4S Black 32 GB
iPhone 4 16 Black GB
iPhone 3GS Black 32 GB
iPhone 3G White 16 GB
iPhone 2G 8 GB
iPod Nano 4th Generation Red 16 GB
iPod Touch 3rd Generation 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 04.01.10

Este un ‘agreement’ intre operatori locali si Noumax/iStyle sau orice alt reseller Apple din Romania.
Din cate imi dau eu seama, mi se pare normal sa nu trimit un iPhone4 de la Orange (achizitionat sau nu la abonament) , la Noumax/iStyle din moment ce acest telefon a fost luat din Romania si cu garantie la Orange.
In caz ca ai pierdut acea “garantie” de la Orange..well that sucks.
M-am gasit de multe ori in locul tau si prin urmare am preferat sa primesc cadouri cu garantie, nicidecum fara.
Din pacate singura ta optiune e sa te duci la un service “autorizat” si sa ti-l repare acolo.
Imi pare rau !

Semnătură 

Scriitor & poet.
Apple user first of all.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.08.09

Nu cred ca au voie cei de la iStyle si Orange sa faca un astfel de “agreement”, trecand peste politica Apple. Din cate stiu, Orange ofera doi ani garantie, adica unul in plus fata de cea internationala oferita de Apple si mi s-ar parea normal ca iStyle sa nu acorde garantie si in al doilea an. Altfel, intelegeri de genul asta, care priveaza clientul Apple(in primul rand, si apoi al orange/vdf/cosmote) de un drept castigat odata cu achizitia unui iPhone, mi se pare suspect. Daca apple garanteaza, atunci istyle trebuie sa respecte.

Semnătură 

Te uiti ca umanista la integralā.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.03.08

Orice bun de folosinta indelungata vandut in Romania are conform legii garantie de conformitate cel putin 2 ani. Nici un contract nu poate prevede clauze care contravin unui articol de lege, ele vor fi nule de drept si nu vor produce efecte. Nulitatea se constata din oficiu, ori daca vanzatorul este de rea credinta, OPC pentru PF si instanta pentru PJ e calea de rezolvare. Pe scurt, orice ar scrie in contract, are 2 ani garantie, minim.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 04.10.07

Garantia produsului si conformitatea sunt doua lucruri diferite.

Pe scurt, conformitatea inseamna ca produsul trebuie sa aiba functionalitatile afisat de vanzator. Garantia se aplica in momentul in care una din acele functionalitati se comporta defectuos. Are microfon - e conform. Nu functioneaza ok - e garantie.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.03.08

(2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:
a) corespund descrierii facute de vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;

Nu vad ce interpretari se pot aplica acestui citat.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 04.10.07

Nu exista mai multe interpretari. Poti suna la orice magazin sau OPC sa-ti explice diferenta dintre garantia de conformitate si garantia produsului. Garantia de conformitate e stabilita de lege. Garantia produsului poate fi oricat doreste producatorul si/sau vanzatorul.